Ameliyat sonrasi tikaniklik

prettywitch

Hakk,Vedûd,Tevvâb,Selām,
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2009
1.371
12
Merhaba arkadaslar benim yarin 4. gunum olucak ameliyat sonrasi sorunum su ki uyurken tikaniyorum ve ses cikiyor buda beni en fazla 5 dk uyutuyor kisacasi uyuyamiyorum bu sekilde sorun yasayanlar var mi

Merhaba..benim de bugün 3.günüm yarın 4 olacak..tamponlarım yeni alındı ancak halen nefes alamıyorum tam olarak..benim 2. Ameliyatım..ilkinden tecrübem var..tıkanıklık yaklaşık 1 ay sürmüştü..o nedenle kemdime 1 ay süre tanıdım..

Tıkanıklık olması çok normal daha yeni ameliyat olmuşsunuz. İçeride dikişler, yaralar, pıhtılar var. Okyanus suyu kullanırsanız daha rahat nefes alırsınız. Bir de 2-3 tane yastığı üst üste koyarak uyumaya çalışın. Ben kendimi burundan nefes almaya alıştırmak için uyanıkken aklıma geldikçe burundan nefes alma egzersizi yapıyordum.

Tıkanıklık olması çok normal daha yeni ameliyat olmuşsunuz. İçeride dikişler, yaralar, pıhtılar var. Okyanus suyu kullanırsanız daha rahat nefes alırsınız. Bir de 2-3 tane yastığı üst üste koyarak uyumaya çalışın. Ben kendimi burundan nefes almaya alıştırmak için uyanıkken aklıma geldikçe burundan nefes alma egzersizi yapıyordum.
Sen nasıl oldun?kaçıncı günündesin?tonimer sıkıyorum ama değişiklik olmuyor.zorlamaya da korkuyorum.Yarın dikişlerim alınacak.Senin alınırken acımış mıydı? Tıkanıklıkların geçti mi?

Sen nasıl oldun?kaçıncı günündesin?tonimer sıkıyorum ama değişiklik olmuyor.zorlamaya da korkuyorum.Yarın dikişlerim alınacak.Senin alınırken acımış mıydı? Tıkanıklıkların geçti mi?
Summerrain yarın alçın ve dikişlerin alınırken burnunun içinide temizliyorlar ve nefes alabiliyorsun ( burunun içinden çıkanlardan korkma :))) dikişin alınmasına gelince kaş aldırmak daha acıtıyor

Benim 1,5 ay oldu. Nefes alma konusunda sıkıntım yok. Sadece çok kalın derili olduğum için biraz şişlik var hala burnumda. Her gün farklı geliyor gözüme burun :) dikişler alınırken birazcık acıyor. Dikişler alınırken birazcık acıyor ama silikonlar çıkınca çok rahatlayacaksın ve inşallah hepsine değecek sonucu görünce.

Haklısın o eski fotoğrafları her yerden kaldırmak lazım :) mobilden değiştirmeye çalıştım ama fotoğraf yan yattı :):) bir ara düzeltirim.
Yeni imajın çok hoş olmuş :-) yeni burnuşunu da güle güle kullan :-) dikişler alınacak bakalım benim de..3 gün sonrasında da alçı alınacak..tamponlar çıkarılırken alçıyı değiştirdi dr..o esnada burnumu birkaç saniye gördüm,burnumun üzeri de bayağı

Yeni imajın çok hoş olmuş :-) yeni burnuşunu da güle güle kullan :-) dikişler alınacak bakalım benim de..3 gün sonrasında da alçı alınacak..tamponlar çıkarılırken alçıyı değiştirdi dr..o esnada burnumu birkaç saniye gördüm,burnumun üzeri de bayağı Mordu,daha önce benim böyle olmamıştı..senin de böyle oldu mu normal mi acaba?

Benim 1,5 ay oldu. Nefes alma konusunda sıkıntım yok. Sadece çok kalın derili olduğum için biraz şişlik var hala burnumda. Her gün farklı geliyor gözüme burun :) dikişler alınırken birazcık acıyor. Dikişler alınırken birazcık acıyor ama silikonlar çıkınca çok rahatlayacaksın ve inşallah hepsine değecek sonucu görünce.
İnşallah dediğin gibi olur..

Dikisler alinirken acimiyor canim ama plastik tampon alinirken benim cok acidi makas gibi birsey sokuyor burnuna dikisi kesti sonra tamponu cikardi inanilmaz acidi benim yas geldi gozumden
Benim tamponlar dün alındı..fazla acımadı.. Yarın dikişler alınacak,3 gün sonrasında da alçı alınacak..umarım dediğin gibi acımaz..

Arkadaslar benim tamponlarim ameliyat olduktan sonra hastaneden cikis yapmadan once alindi. Atel de 4. Gun cikarildi. Suan bandajim var sadece. Doktora gittigimde burnumun icerisindekileri temizledi. Okyanus suyu bende ise yaramadi sinus kit diye bisey verdi. Onu kullanuyorum isede yariyor ama ara sira kuruluk filan oluyor. Biraz daha iyi nefes alabiliyorum bir taraftan.

Ve bir de ne zaman makyaj yapabiliriz acaba ? Doktor burnumun uzerine dokununca huylanma mi desem karincalanma mi desem boyle garip bi his oldu bu normal mi. Bandajlar var suan sadece ama acilinca korkarim sanirim dokunmaya.cilt temizligini nasil yapicam diye dusunuyorum

Korkma canım korkacak bişey yok :-) benim de dikişler alçı hepsi alındı..bi arkadaşım dediği gibi kaş aldırırken daha çok acıyormuş meğer :-) çok az acı hissettim..3 gün sonra bantlar da ben duş alırken kendiliğinden çıkacakmış..bu iş de bitti elhamdülillah :-) darısı tüm olmak isteyenlere..sorusu olan cevaplarım canlarım..öptüm

X