Ameliyat sonrası yüz bakımı

monincoco

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2008
56
0
86
47
- Yurtdışı
Ne olacak bu yüzüm hali sanki yıllardır bakım yapmamış gibiyim.Ameliyattan ne kadar bir süre sonra bakım yapmaya başladınız? Ameliyattan sonra yüzümde oluşan sarı lekelerden en kısa zamanda nasıl kurtulabilirim? Kimyasal peeling yapmanın bir sakıncası var mı sizce? önere bileceğiniz maske var mı?
 
ben 4. ya da 5. gün başladım. çok yağlanıyodu çünkü. ben tonik ile temizliyodum sonra da krem. hala da öyle yapıyorum. peeling ve yüz temizleme jellerine cesaret edemiyorum henüz. clinique'in toniğini ve maskesini önerebilirim.ameliyattan sonra kullanmadım maskeyi ama çok hafif formüllü ve matlaştırıp yumuşatıyo cildi. temizlemesi de kolay. dermokilin maskesini de kullanmıştım daha önce o da iyi matlaştırıyodu ama onun kıvamı çok yoğun sürmesi de temizlemesi de zor oluyodu.
 
ameliyattan sonra yuzumu su ve tonik ile temizlemeye baslamistim fakat tonik bir sure sonra kuruttu yuzumu...
ben de tonigi biraktim sadece suya batirdigim pamukla burnumun alcisina su getirmeden yuzumu temizliyordum.
sonra alci ve bantlar cikinca yuzumu eski temizledigim gibi temizlemeye devam ettim yani yuz yikama jelimi, tonigimi, peelingimi(kesinlikle burnumun uzerine bastirmadan, ustten ustten kullandim) yuzume uygulamaya devam ettim.

yuzumdeki bantlarin yapiskanlari 2-3 gunde tamamen cikti boshayallersmile

burnumun uzerindeki sivilceler ve siyah noktalar icin ayrica bir sey uygulamadim cunku onlar zamanla geciyor...
bence ellemeyin onlari cunku burnunuza bir sey olabilir yani sikayim derken burnunuzu incitebilirsiniz...
ben sivilcelerime bir tek clean&clear'in her zaman kullandigim bir sivicle kremini surmustum ara sira o kadar
 
bende bişey çıkmadı ama ter gibi yağ oluyodu suratım. :O özellikle ilk 3-4 gün öyleydi. tonik çok iyi geliyo ama ardından krem sürmek lazım kurutmaması için.
 
evet bende vardı çok hafif bandajları çıkardıktan sonra gördüm. sanırım morlukmuş onlar iyileşmiş sarıya dönmüş. fazla durmadı ama13. günümde tamamen yok oldular.
 
İnşallah benimkilerde 2 hafta içinde geçer. Bazı arkadaşlar yazmışlar sarı lekeleri kalıcı ize dönüşmüş diye. Çok korkmuştu o yüzden de.
 
Canım çok iyi olmuş bu konuyu açmış olman. bilmediğim çok şeyi öğreniyorum sizlerden :) İnşallah lekeler hemen geçer her şey istediğin gibi olur.
 
Canım çok iyi olmuş bu konuyu açmış olman. bilmediğim çok şeyi öğreniyorum sizlerden :) İnşallah lekeler hemen geçer her şey istediğin gibi olur.

İnsan takıntılı olunca her şeyi sorup öğrenmek istiyor. Burun ameliyatım yüzünden şimdilik tek ilgi alanım burnum. bayanssulusmile
 
Ameliyat sonrası zararsız bir maske
Patatesi rendeleyip önce suyunu ardından da posasını yüzünüze sürüp yarım saat bekleyin.
Soğuk su ile durulayın. Havlu ile kurutun. Çok ferahladığınızı göreceksiniz.
 
Ameliyat sonrası zararsız bir maske
Patatesi rendeleyip önce suyunu ardından da posasını yüzünüze sürüp yarım saat bekleyin.
Soğuk su ile durulayın. Havlu ile kurutun. Çok ferahladığınızı göreceksiniz.

evet gerçekten çok doğru....denedim ve çok ferahladım..teşekkür ederim...
 
Bu maskenin ardinda ozonlanmis saf zeytinyagi ile yuzunuze masaj yapin. Bu islemi geceleyin yaparsaniz ne kadar yumasadigini sabaha fark edeceksiniz.
 
Back
X