Ameliyat sürecim

Mavis Deniz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2019
1.513
455
123
Merhabalar herkese, öncelikle ameliyat olmak isteyenlere belki faydalı olur diye düşündüğüm için sürecimden bahsedeceğim. Şimdiden belirteyim doktor ismi daha sonuç tam anlamıyla ortaya çıkmadığı için vermek istemiyorum. Ankara’da ameliyat olduğumu söyleyebilirim. İsteyen özelden sorabilir. Ben 3 ay önce nefes problemim başta olmak üzere kemerimi düzelttirmek için ameliyat oldum. Burun ucum hem güzel hem de düşük değildi. O yüzden fazla değişiklik istemedim. Kemerim düzeltilsin ve kavis verilmesin dedim. Doktor ile anlaştık. Ameliyat günü korkuyordum doğal olarak ilk kez ameliyat olacaktım. Neyse ameliyatım 1 saat sürdü. Çok kısa bir sürede çıktım ameliyattan sonrasında baş dönmesi, mide bulantısı falan asla yaşamadım. Sadece hafif uykum vardı. Bir saat sonra kalktım tuvalete gittim tek başıma. Gayet her şey normaldi. Akşamında taburcu olup eve döndüm. İlk gün aralıklı olarak sık sık jel buz kullandım. Onun etkisiyle mi bilmiyorum ama ne morluk ne şişlik olmadı ben de. Belki de teknikle veya yapılan işlemle alakalıdır. Silikon tamponlar varken biraz nefes alabiliyordum ama asla yeterli değil yoruyor insanı bu durum. Yemek konusunda gayet her şeyi yedim ilk günden beri. Dişlerimi de fırçaladım. Doktorum sorun olmaz dedi. 3. Gün tamponlarımı aldı doktor hiç bir şey hissetmedim yani acı anlamında. Benim alçım 14. Gün alındı. O güne kadar da şişlik vs. Olmadı. Normal hayatıma devam ettim fiziksel olarak ama gelin görün ki psikolojik olarak çok çok zor bir süreç. Sadece ucunu görüyordum ama gözüme hiç hoş görünmüyordu. Bu beni çok üzüyordu. 14. Gün alçım alındı. Fazla değişmediğimi görüp sevindim. Yandan kemerim gitmişti orada hoşuma gitti. Eve geldiğimde burun ucum o kadar şişti ki birden sanki arı soktmuştu. O kadar ağladım ki. Ertesi gün bir den o büyük şişlik indi daha normal bir görüntü geldi ama yine de burun ucumu beğenmiyordum. İki ayım çok kötü çok zor geçti. Şişlerden dolayı sürekli değişen bir burun vardı. Kavisi artıyordu sanki. Korkuyordum. Son iki haftadır artık düzeldi psikolojim ilk aylar gibi değil, sürekli aynaya bakmıyorum. Kendi haline bıraktım ve bunu yapınca daha güzel göründü gözüme burnum. Artık kendimi seviyorum. Ama ilk aylar çok kötüydüm kendimi bu kadar yıprattığım için üzülüyorum. Doktorum çok kibar, çok mütavazi, çok başarılı. Ameliyattan önce başka hastalarıyla da konuştum hepsi çok memnunlardı. İyice araştırıp karar vermiştim. Neyse demem o ki psikolojik olarak kendinizi hazırlayın. Kafaya takmayın. Ben hiç ağrı kesici almadım bu süreçte çok kolay bir ameliyat tek sorun depresyon cidden insan kendini rahat bırakmalıymış. Ben hata etmişim. Kendinize güveniyorsanız, değişime açıksanız, burnunuz şişken veya gözünüz alışmadan kafaya çok takacaksanız olmayın. Bir de çok çirkin bir burnunuz yoksa olmayın. Çok uzun oldu ama belki düşünenler vardır ve merak ederler diye yazmak istedim. Herkese şimdiden geçmiş olsun

Bir şey soracağım ödem ve şişlikler burun ucunda toplanıp en son atılıyor diyorlar. Peki burun ucu ne zamandan beri inmeye başlıyor. Bir buçuk ayındayım gitgide şişiyor burun ucu. Ne zaman pik noktasına gelip ödemler burun ucundan çıkmaya başlıyor?

Benim de henüz 3 ay oldu aslında. Yani şişlik vardır sanırım hiç belli olmasa da. Bu hafta burun ucumun şişliğinin indiğini hissediyorum ama aynaya bakınca. Benim ilk ay ile şuan arasında burun ucunda bariz fark var. Fakat iki hafta öncesi ile pek bir fark yok resimlerden gördüğğm kadarıyla

Geçmiş olsun. Nasıl bir burun istemiştiniz? Ve istekleriniz doğrultusunda mı oldu burun? Özelden de mesaj attım :)

Bölgesel ödem diye bir şey oluyor mu kızlar gerçekten burnum yandan güzel ama önden yamuk duruyor baya yamuk sağ tarafıma doğru kayıyor burun ucum

SLM öncelikle gecmis olsun...peki birsey sorucam...doktorunuz size masaj vermismiydi acaba ??

Tskler cvp verdiginiz icin sürecinisi ben okudum ve cok etkilendim suan bende o durumdayim...2 ay oldu ve burun deliklerim cok farkli sol taraf resmen yukari cekiyor yandan burnumu begeniyorum ama önden bakinca resmen cok irgenc kafayi yemek üzereyim

Merhaba hangi doktor özelden yazabilirmisiniz bende günümü aldım 8 ocak ilk ameliyatım kırık burun ve et büyümelerinden kaynaklı nefes problememim var

Çok geçmiş olsun gerçekten zor bir süreçmiş psikolojik olarak. Ben de teşekkür ediyorum geçeceğine inanın düzelecektir mutlaka burda çok kişi ilk aylar önden kaba durduğunu sonrasında çok güzelleştiğini yazmış. Ucunda ölüm yok ya en kötü ihtimal ikinci ameliyatı oluruz

Insallah bizimkide öyle olur ve düzelir...haklisiniz en kötü ihtimal ikinci ameliyat ama hic istemiyorum...malesefki benim burun deligi düzelicegini hic sanmiyorum sizinki aciki ameliyatmiydi yoksa kapalimi?? Benimki kapali oldu ve hortum sol taraftan girilmis ondan sanirim o burun deligi cok kötü

Benimki açık teknikti. Deliklerde sorun yok eşit ama acaba biraz daralttırsamıydım diyorum ben deliklere dokunmayın demiştim doktora.

Benimki açık teknikti. Deliklerde sorun yok eşit ama acaba biraz daralttırsamıydım diyorum ben deliklere dokunmayın demiştim doktora.

Peki burun ucu sislik indimi biraz ?? Kac ay olduki simdi sizin ameliyat bence burun deliklerinle memnunsaniz hic düsünmeyin sonra esit olmuyor insan deppresiona giriyor....suan benim 2 ay 1 hafta oldu ama inanin depressyondayim ve hic sanmiyorum gecicek diye....sizin resim yüklemismiydiniz ?

Resim yüklemedim. 5 ay oldu benim. Burun ucu şişliğim indi kesinlikle

Ufak tefek pişmanlıklarım var doktora çok müdahale ettiğim için, kendi hatam yani. Ama genel olarak bakıldığında burnum iyi.
Duyduguma göre sanirim ilk ameliyatlarda hep öyle oluyor..genelde revizyon olanlarin tam oturmus bi burun oluyor insallah sizin gibi bende iyi derim cok tskler cvp verdiginiz icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…