- 29 Temmuz 2014
- 26
- 0
- 1
- 29
- Konu Sahibi semaademett
Kizlar dün ameliyat oldum nefesim tam olarak ne zaman açılır birde yutunmakta cok zorlanıyorum sizdede mi böyle olmuştu :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tamponlar cıkınca nefes alabiliyorsun oda az buçuk. Ağız kuruluğu boğazda yutkunma güçlüğü yaratıyor bende öyle oldu yani.Kizlar dün ameliyat oldum nefesim tam olarak ne zaman açılır birde yutunmakta cok zorlanıyorum sizdede mi böyle olmuştu :)
Bende tampon yok canım sadece atel var ucunuda akıntı olduğu için gazlı bez yapıştırıyorum yutkunurken burnumda garip sesler cikiyorTamponlar cıkınca nefes alabiliyorsun oda az buçuk. Ağız kuruluğu boğazda yutkunma güçlüğü yaratıyor bende öyle oldu yani.
Peki ne zaman nefes almaya basladin canim birden mi açıldı burnun :)ses de çıkar dişlerinde çok ağrır. Çok zorlandığı için böyle tepkiler oluyor tatlım. Ben 4 gün hep sıvı tüketim mesela. Ayrıca ses gelmesi sürekli kan akıntısı var orada ondan canım
hayır birden açıkmadı canım tanponum bir hafta sonra çıktı. Ondan sonra da bir hafta sonra biraz daha iyi oldu nefes almam ama yine çok iyi değildi. Doktorum burnumun içindeki iplerden dolayı tıkalı olabilir dedi bir süre. Yani yarı buçuk açık oluyorPeki ne zaman nefes almaya basladin canim birden mi açıldı burnun :)
Anladım canım benim şimdi bir burnum açıldıda diğeri açılmadı onu bekliyorum bakalım :)hayır birden açıkmadı canım tanponum bir hafta sonra çıktı. Ondan sonra da bir hafta sonra biraz daha iyi oldu nefes almam ama yine çok iyi değildi. Doktorum burnumun içindeki iplerden dolayı tıkalı olabilir dedi bir süre. Yani yarı buçuk açık oluyor
Sabret canım açılır. ve burnunun üstündeki alçı açıldığında burnun çok kötü geliyor sabırlı ol alışana kadar bence :)Anladım canım benim şimdi bir burnum açıldıda diğeri açılmadı onu bekliyorum bakalım :)
Alçı açıldıktan sonra simdi ki alçıda ki şeklinden çok mu farklı oluyor mesela şimdi çok beğendim ben küçücük bir burun bu büyüyecek mi yoksa daha da mi küçülecek canım :)Sabret canım açılır. ve burnunun üstündeki alçı açıldığında burnun çok kötü geliyor sabırlı ol alışana kadar bence :)
selam kızlar bende cuma ameliyat oldum. kıkırdak eğriliği de vardı bende biraz da törpü yapıldı.Öyle çok büyük bir bunum yoktu ama hazır amelyat olmuşken törpüyü de yaptırayım dedim. Bugün 5. gün giderek daha iyi hissediyorum. 2.gün berbattı korkunç bir başağrısı, geniz akıntısı,nefes alamama,dudak kuruması berbattı. tampomlar çıkınca daha rahatladım. Hala akıntılarım devam ediyor ama gierek azalacak diyeumuyorum. Şişliklerim geçti morluklarazaldı. kalıp çıkınca beni nasıl bir şişlik bekleyecek merak ediyorum. burnun tabi ki eskisinden güzel olacak ama alçı içinde küçük görünüyor diye düşünüyorum 1 ay şişlikler devam ediyormuş gerçek şeklini alması 6 ayı buluyormuş. sende kırma işlemi oldu mu kırıldı mı şişliklerdaha geç iniyormuş...Alçı açıldıktan sonra simdi ki alçıda ki şeklinden çok mu farklı oluyor mesela şimdi çok beğendim ben küçücük bir burun bu büyüyecek mi yoksa daha da mi küçülecek canım :)
Bende perşembe günü oldum canım ameliyatı o kadar rahattı kı ameliyat sonrası şükür hiç bir ağrım olmadı nefes biraz sıkıntı oldu benim burnumda kemer vardı ucu da düşüktü tahmini 1 saat sürer ameliyat demisti doktor içi tahmim ettiği gibi değilmiş baya problemliymis bu yuzden baya bir sisim ve morlugum oldu ikinci günü tamamen kapalıydı gözüm su an indi hepsi çok az morluğum kaldı oyle cok buyuk bir burnum yoktu zaten küçüktü şimdi hatta baya bir küçük geliyor şişliklere rağmenselam kızlar bende cuma ameliyat oldum. kıkırdak eğriliği de vardı bende biraz da törpü yapıldı.Öyle çok büyük bir bunum yoktu ama hazır amelyat olmuşken törpüyü de yaptırayım dedim. Bugün 5. gün giderek daha iyi hissediyorum. 2.gün berbattı korkunç bir başağrısı, geniz akıntısı,nefes alamama,dudak kuruması berbattı. tampomlar çıkınca daha rahatladım. Hala akıntılarım devam ediyor ama gierek azalacak diyeumuyorum. Şişliklerim geçti morluklarazaldı. kalıp çıkınca beni nasıl bir şişlik bekleyecek merak ediyorum. burnun tabi ki eskisinden güzel olacak ama alçı içinde küçük görünüyor diye düşünüyorum 1 ay şişlikler devam ediyormuş gerçek şeklini alması 6 ayı buluyormuş. sende kırma işlemi oldu mu kırıldı mı şişliklerdaha geç iniyormuş...
canım işte benim de küçüktü. Hatta arkadaşlarım ameliyat oolma filan dediler ama zaten kıkırdakBende perşembe günü oldum canım ameliyatı o kadar rahattı kı ameliyat sonrası şükür hiç bir ağrım olmadı nefes biraz sıkıntı oldu benim burnumda kemer vardı ucu da düşüktü tahmini 1 saat sürer ameliyat demisti doktor içi tahmim ettiği gibi değilmiş baya problemliymis bu yuzden baya bir sisim ve morlugum oldu ikinci günü tamamen kapalıydı gözüm su an indi hepsi çok az morluğum kaldı oyle cok buyuk bir burnum yoktu zaten küçüktü şimdi hatta baya bir küçük geliyor şişliklere rağmenpazartesi çıkacak atelim bakalım :)
Kırdı benim burnumu canim alnım sis hala :) benim dikişler içte olduğu için direk ateli çıkarmaya gideceğim bana başta 10 gün duracak demişti sen sormuşmuydun ? Sorma bir an cesarete geldim nasıl gideceğim okula diye düşünüyorum şu anbuarada senin burnu kırdı mı törpü mü yaptı ?
Benim sasirdigimda hic sislik yok gibi dokunduğum zamamda öyle umarim iyi olur tek korkumda o acaba nasil oldu nasil bir supriz olacak o kadar zorluktan sonra :)benimkini törpüledi. kırınca daha zor olabilir. Ne zaman çıkacak diye sormadım ama çıktığında şiş olacağı kesin çünkü şimdi bile dokunuyorum hissizlik hafif karıncalanma var bu şişliğin belirtisi. bende işe gidecem valla halimiz duman :) Umarım eskisnden iyi olur pişman olmak istemem bu kadar zorluğu çektikten sonra...