Ameliyatım var.

Canım şimdi nasılsın toparlamaya başladın mı ? Neden bu kadar ağır geçti ameliyatın bilgi ve detay verebilirmisin ? Beklenmeyen bir durum oluştu sanırım sende yoksa normalde bu şekilde bir süreç olmuyor? Burun şeklin tam olarak nasıldı çok kemerlimiydi ki bu yüzden mi çok zorlandın sonrasında
Merhaba canım benim bünyemden kaynaklı olabilir evet burnum bayağı kemerliydi benim doktrumla dahalık neler yapıp ettiği hakkında konuşmadık korkumdan kaynaklı şükür şuan toparladım kendimi çarşamba günü atelim ve tamponum alındığında konuşucaz. Ben belki narkozdan tam ayılamadım bayağı zayıfım belki ondandır bilemiyorum sadece çok ağırılı ve yorucu bir süreçti benim için haliylede doktorum kendime gelmeden taburcu etmek istemedi :)

Gecmis olsun en zorunu atlatmissiniz.. bende narkozdan korkuyorum ameliyatiniz kac saat sürdü? Sanirim ameliyat süresine bagli nekadar uzun sürerse okadar cok zor oluyormus..
Peki ben ozaman ne olur ne olmaz burdan alip götüreyim :)

Gecmis olsun en zorunu atlatmissiniz.. bende narkozdan korkuyorum ameliyatiniz kac saat sürdü? Sanirim ameliyat süresine bagli nekadar uzun sürerse okadar cok zor oluyormus..
Peki ben ozaman ne olur ne olmaz burdan alip götüreyim :)
Canım benim ameliyatım 2.5 saat sürmüş artık zorluk derecesini bilmiyorum bol bol peçete al yanına ıslak mendil al ameliyata girmeden önce yicek olarak yoğurt falan al yanına uyanınca yersin rahatlarsın biraz ben nasıl korkuyodum ameliyattan uyanamıcam diye ama şnan hiç bişey değilmiş asıl olan ameliyat sonrasıymış içini rahat tut narkoz kısmı en keyifli kısmı valla :))

Anladim baya sürmüs sizde ya bende umarim okadar sürmez doktorum en fazla bir bucuk saat sürüyor ameliyatlarim demisti.. Evet sonrasindan da korkuyorum en cokda tabi yüzüme uymayan bir burunla karsilasirim diye gerci doktoruma güveniyorum ama yinede ister istemez oluyor bu korku.. Yemek yemek zor olur diye Bebe bisküvisi aldim. Su icmesi daha kolay olsun diye Pipet de götürecegim. Umarim narkoz kismi dedigin gibi olur :)

Pipetle çok fazla zorlanırsın canm ben hiç kullanamamıştım merak etme korkulcak bişey yok :)

Merhaba canım benim bünyemden kaynaklı olabilir evet burnum bayağı kemerliydi benim doktrumla dahalık neler yapıp ettiği hakkında konuşmadık korkumdan kaynaklı şükür şuan toparladım kendimi çarşamba günü atelim ve tamponum alındığında konuşucaz. Ben belki narkozdan tam ayılamadım bayağı zayıfım belki ondandır bilemiyorum sadece çok ağırılı ve yorucu bir süreçti benim için haliylede doktorum kendime gelmeden taburcu etmek istemedi :)

Anladım canım, tamponların alındığında daha da rahatlarsın inşallah :)) beni de doktorum kan değerim düşük diye ameliyat etmek istemedi. Açık açık dedi, kanaman çok olur bir günden fazla kalmak durumunda kalabilirsin morarma çok olur narkozdan ayılman zor olur vs .. Ve üstüne de adet olunca iptal olmuştu işte.. Her şeyde bir hayır vardır derler ya:)) en zor kısmı atlattın bitti şimdi iyileşme, yenilenme zamanı :)) benim yeni ameliyat tarihim 13 haziran bakalım şimdi kan ilacı kullanıyorum ve dengeli beslenmeye çalışıyorum inşallah bu sefer bir aksilik olmadan hallolur, yeni haberlerini bekliyorum

Gercekten mi ben daha kolay öyle olur sanmistim..

H handec ben bu kan isini hic düsünmemistim :/ bende de ayni sey cikarsa yani türkiye ye resmen bosuna ucmus olacagim.. kafama takildi simdi :110:

Gercekten mi ben daha kolay öyle olur sanmistim..

H handec ben bu kan isini hic düsünmemistim :/ bende de ayni sey cikarsa yani türkiye ye resmen bosuna ucmus olacagim.. kafama takildi simdi :110:

Canım hiç kafana takma, git bulunduğun yerde hastanede kan seviyeni ölçtür, hatta direk dahiliye doktoruna git, anlat böyle böyle diye en azından hızlı bir şekilde kan seviyeni yükseltebiliyorlar, benim kan seviyem 9 çıktı ve gittiğim 3 doktor da acil ameliyatlık bir dırumun olmadığı için riske atmaya gerek yok dediler.. Önce can sağlığı önemli tabiki, birde üstüne adet olmuştum tamamen iptal sebebi yani:) narkozdan geç uyanmaya, kendini toparlamada sıkıntı çekmeye, fazla kanamaya sebeb oluyormuş kansızlık, doktorum bana bunları yaşarsın ve çok ödemin morarman olur demişti, sanırım sedanında kansızlığı var yoksa 2.5 saatlik ameliyatında bu kadar ağır olmaması gerekirdi. İlk iki günden sonra insanlar çok iyi toparlayabiliyorlar

Geçmiş olsun, güzel günler sizi bekliyor.
Zor kısmı atlatılmış, bir süre burnu zorlayacak şeyler yapmayın.

Kansızlık konusunda dikkatli olmak lazım.

Kan degerim düsük ciksa düzeltilebilirnir mi ki bi iki güne :/ su son haftam nasil gececek bilmiyorum bende keske olsamda bir an önce kurtulsam.. düsün düsün artik biktim :(

Anladım canım, tamponların alındığında daha da rahatlarsın inşallah :)) beni de doktorum kan değerim düşük diye ameliyat etmek istemedi. Açık açık dedi, kanaman çok olur bir günden fazla kalmak durumunda kalabilirsin morarma çok olur narkozdan ayılman zor olur vs .. Ve üstüne de adet olunca iptal olmuştu işte.. Her şeyde bir hayır vardır derler ya:)) en zor kısmı atlattın bitti şimdi iyileşme, yenilenme zamanı :)) benim yeni ameliyat tarihim 13 haziran bakalım şimdi kan ilacı kullanıyorum ve dengeli beslenmeye çalışıyorum inşallah bu sefer bir aksilik olmadan hallolur, yeni haberlerini bekliyorum
Umarım hiç bir sıkıntın olamdan ameliyatını olursun ben çok çektim valla :)) bakalım 2gün sonra atel tampon gidiyorum umarım memnun kalırım .)

Bende ameliyat olali 4 gun oluyor tamponlarim cikti zaten silikon tampon vardi 2 gun sonrada alcim cikacak su burundaki tikaniklik ve agizdan nefes almak disinda hic bir sikinti yasamadim ben cok sukur agrimda olmadi morarmalar da cok az oldu ins burnumda iyi olmustur.nefes problemim cozulmustur

Bende ameliyat olali 4 gun oluyor tamponlarim cikti zaten silikon tampon vardi 2 gun sonrada alcim cikacak su burundaki tikaniklik ve agizdan nefes almak disinda hic bir sikinti yasamadim ben cok sukur agrimda olmadi morarmalar da cok az oldu ins burnumda iyi olmustur.nefes problemim cozulmustur
Kime oldunuz siz?

Kızlar bugün tmponlarım çıktı 15. Günüm ve oldukça şiş ödem var çok moralim bozuldu :(

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    15,6 KB · Görüntüleme: 84
  • image.webp
    image.webp
    20 KB · Görüntüleme: 98
  • image.webp
    image.webp
    10,6 KB · Görüntüleme: 79
Sis olmasi normal daha 15 günlük burnun 3 ay sonra sanirim inmeye basliyormus 6 aya kadar sürüyormus.. Eski burnun nasildi bilmiyorum ama iyi görünüyor resimden anlasildigi kadariyla :) 6 ay sonra böyle sis olacagini düsünmüyorum ozamana kadar sabir etmek gerekir bu yönüde en zor kismi bence.. moralini bozma positiv ol ki hersey iyi olsun :) eski burnundan kötü degildir bu sis hali bile

Bayağı kemerliydi onuda göstereyim :)

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    10,3 KB · Görüntüleme: 90
Benimde ameliyatım var yarın :) pijama terlik, yedek çamaşır çorap, ıslak mendil, kağıt havlu yeterli olacaktır sanırım. Su vs hastaneden temin edilir zaten.
Hiç birine gerek yok aslında zaten içinde sadece iç çamaşırı kalacak şekilde ameliyat önlüğü giydiriyorlar ameliyattan çıkınca da narkoz etkisi geçene kadar bir iki saat tutulup taburcu ediliyorsun.. Benim 3.günüm bugün tamponlar alındı. Hayata yeniden başlamış gibi oldum nefes alabilince.. Şimdiden geçmiş olsun.

Hiç birine gerek yok aslında zaten içinde sadece iç çamaşırı kalacak şekilde ameliyat önlüğü giydiriyorlar ameliyattan çıkınca da narkoz etkisi geçene kadar bir iki saat tutulup taburcu ediliyorsun.. Benim 3.günüm bugün tamponlar alındı. Hayata yeniden başlamış gibi oldum nefes alabilince.. Şimdiden geçmiş olsun.
Teşekkürler ben ameliyat olalı 15gun oldu. Ama ben 1 gece hastanede yattım. Götürdüğüm şeylerin hepsi lazım oldu yani.

Bayağı kemerliydi onuda göstereyim :)
Evet iyi is cikarmis bence doktorun hic moralini bozacak bir durum göremiyorum. Yeni burnunun tadini cikar güzel günler seni bekliyor :) yakinda artik günes gözlükler gelsin bol bol selfieler üstelik yandan yandan cekilsin :KK6:

Back
X