Ameliyatsız bu hastaliktan kurtulabilir miyim

Simurgp

Nirvana
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2007
4.646
8.194
683
Ben 9 sene once felc basladigi icin boyun fıtığından ameliyat oldum. Bir tane daha ciddi fıtığım oldugunu söylemişlerdi. O zaman icin müdahale edilmedi cunku başımın hareketlerinde kaybım cok olacakti ve müdahale edilecek kadar kötü degildi.Bir suredir kontrollerede gitmiyorum.

Fizyoterapistlerin cok ileri derecede olmadiginda bunu masajla geçirdiği bir gerçek. Suana kadar sorduklarım ameliyatlı hastalara masaj yapmadıklarını söylüyorlar.
Ameliyatlı hastayi tedavi edebilen fizyoterapist var mi yoksa ameliyat olana asla mi uygulanmiyor. Bilen arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olabilirler mi?
 
Hacamat denedin mi ?
 
Bence durumu hacamatciya söyleyip mutlaka dene.
Hacamat için bir doktor tercih edebilirsin .
Ben doktor olmayanlara yaptirmiyorum
 
Fıtık ameliyatları çok çeşitli olmakta, size olan başkasına olmaya bilir ve bir çoğu sizde olduğu gibi felç gibi ileride olabilecek sorunları çözmek için yapılmakta ama bunu hastalar anlamıyor veya doktolar art niyetli.

Bir yakınım 3 kez ameliyat oldu, Komsusundan duydugu doktora beni ameliyat et diye giden bir tip.. halen bir ayağın sürükler.

Fıtığın ağrılarını gidermenin en kolay yolu kas yapısını guclendirmektir. Boyun ve bel kasları üzerine düzenli çalışın, Kilonuza dikkat edin ve biraz sert yatakta, yanlamasına, alçak yastiklarda uyumanizi tavsiye ederim.
 
Çok geçmiş olsun manuel terapiyi araştırın bi ameliyattan dönen çok hasta varmış
 
Teşekkür ederim ben ameliyat olmadan cok fazla doktora gittim, araştırma hastanelerinde heyete girdim. Hepsinden ayni cevabi aldim 1 gun bile beklemen kalıcı hasara yol açabilir, acil ameliyat olmalisin dediler. Malesef ameliyatsız cozumler icin cok gec kalinmisti. Omuriligim zedelenmisti. Haberlerde mucize yaratti diye bir suru haberleri olan bir doktorda oldum ameliyatımi. Açıkçası bir daha ameliyat olmak istemiyorum o yüzden çözüm arıyorum ama ameliyat olana çözüm sunulmuyor.
 
Geçmiş olsun arkadaşım. O zaman yapacak bir şey yok sanırım. En kısa sürede sağlığına kavuşmanız dilerim.
 
Yaa geçmiş olsun pina
Boyun fitigi icin ben de fizik tedavi araştırıyordum valla bu kadar kötü mu oluyormus korktum simdi
Rabbim sana kolaylik versin umarim cozum bulursun
 
Boyun fıtığı sorunu için fysiotherapi çok iyi bir alternatif..Ben yıllar önce bu şekilde düzeldim..seninki kadar ağır olmasada ciddi düzelme oldu. Omurgaların arasındaki mesafeyi açan egzersizler yapıyorlar. Ama sen yinede ameliyatlı fysiotherapi olurmu therapiste sor daha sağlıklı olur
 
Gecmis olsun.bende yıllardır şiddetli boyun fıtıgıyla uğraşıyorum çok acılar çektim.. En son bi profesör ameliyat olmazsan felç geçirebilirsin dedi..Bende olmak istemiyorum dedim.Daha sonra arastirmalarimla algoloji (ağrı bilimi)bölümünü buldum boynumun çeşitli yerlerinden iğneler oldum steroid mi neydi adı .çok şükür büyük ölçüde rahatlama sağladı bana 2 sene oluyor.Zaten doktorumda önermişti ameliyattan önce dene mutlaka oneririm demişti.. Sizede gitmenizi şiddetle tavsiye ediyorum..Hem boyun hemde bel fıtığı olanlara uygulanıyor.Anneme de bel için yaptırdım
 
Suan icin sorduklarim yapmadıklarını söylüyorlar ama hickimse mi yapmiyor yoksa benim sorduklarim mi onu bilmiyorum. Zaten iyi olanını bulmak zor, red cevabi almakta moral bozuyor.
 
Yavrum cahil misin? Burda 3-5 kadın yaptırısın bosver ameliyatı dese ameliyat olmıcak mısın? Bunun tek cevabını uzman doktor verir…
Hele biri hacamar yazmıs, hacamat ne ya ne tıbbi geçerliligi var pardon?? Burda yazan bi uygulamayı yaptırıp yanlıs bişi yaptırması da olası….

doktora görün kardeşim, doktor ne derse o, sen de biz de daha iyi bilemeyiz…
 
Yaa geçmiş olsun pina
Boyun fitigi icin ben de fizik tedavi araştırıyordum valla bu kadar kötü mu oluyormus korktum simdi
Rabbim sana kolaylik versin umarim cozum bulursun
Canim benim fitigim bastan aldığım agir bir darbe yuzunden olustu. Normal oluşabilecek bir fıtık olmadigini zaten doktorlarin hepsi soyledi. Korkmana gerek yok ama 2. Defa ameliyat olmak istemiyorum. Çözüm arıyorum
 
Birincisi cahil degilim. Once benim yazdığımı anlayarak okumanızı rica ediyorum.
İkincisi soru ameliyat olayim mi degil zaten. Uzman doktorun cevabini ben zaten biliyorum.
Üçüncüsü ben zaten ameliyat oldum, ameliyat oldugu halde fizyoterapistte tedavi olan var mi. Ben bunu yapabilen bir fizyoterapist ariyorum.
 
Bana ameliyatlı oldugum icin oda yasak malesef ama teşekkür ederim cevabiniz icin. Benim sorumun agri degil, bir daha ameliyat olursam boynum sağa sola çevirdiğimde ve yukari asagida yuzde 28 kayıp olucak. Buda cok buyuk bir kayıp.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…