Ameliyattan ne kadar sonra burnunuzu temizlemeye başlamıştınız?

pioner

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2008
122
1
96
Ankara
arkadaşlar ben ameliyat olalı 1 ay olacak ve 2. haftadan beri sümkürüyorum ve hafifçe ucunu siliyorum.Sizce sümkürme hareketini yapmalı mıyım? yapmazsam içini temizleyemiyorum ki. Siz ne yapmıştınız?

Canım geçmiş olsun,

Ben ameliyat olduktan sonra kulak temizleme çubukları var ya, onlara okyanus suyu sıkıp onunla temizliyordum burnumun içini ama çok nazik hareketlerle tabi, temkinli bir şekilde... 3,5 ay oldu ve hala kulak çubuğuyla temizliyorum çünkü en rahat öyle hissediyorum. Ama ameliyat sonras 1. ay kontrolümde doktorum bana artık burnunu mendille silebilirsin demişti fakat ben korktuğum için silmemiştim. 2,5 ayı bitirdiğimde grip oldum, o zaman burnum hor hor çeşmesi gibi akınca mecbur silmek durumunda kaldım. Baktım ki çok da korkulacak bir şey yokmuş...

Şimdi eğer evdeysem veya burnumun içinin kuruduğunu+tıkandığını düşünüyorsam kulak çubuğunu ıslatarak temizliyorum. Çok rahatlatıyor, açılıyor hemen burun deliklerim...

ben ameliyat olalı bir hafta oldu ve 2 gün önce tamponlar alındı. şu an hiç nefes alamıyorum burnumdan. normal mi bu? zamanla mı alıcam nefes? yoksa ters giden bir şey mi var?

dün akıntım vardı epey ama bugün pek yok. burnum da hep tıkalı. temizlemediğim için mi böyle? temizlemeli miyim?

ben 1 hafta bittikten sonra burnumu kulak çubuklarıyla temizliyordum ve tıkalı olması çok normal.Tıkanıklık rahat 1 ay sürüyor. zaman zaman açılıyor sonra yine tıkanıyor. ama kulak çubuklarıyla temizlerken dikkat etmek lazım.Onlar steril şeyler olmadığı için burnunu enfekte edebilirsin.Ben etmiştim de:)Sonra eczaneden baticon aldım.Kulak çubuğuna damlatıp o şekilde temizliyorum artık.

mrb arkadaslar. ben de 1.5 ay önce ameliyat oldum, ara ara hep tıkanıklar devam edıyor, hala arada spreylıyorum, ne kadar doğru bılmıyorum ama bazen tamamen kapanıyor o zaman mecbur sprey sıkıyorum. ben de kulak çubuklarıyla temızlıyorum ama içi hala çok acıyor ondan çok fazla oynanmıyor yani. hepınıze çok gecmıs olsun:)

canım bende dün ameliyat oldum,dr.umuz aynı,burun içinden gelen sızıntılar için gazlıbez koyuyorum şimdilik,burun çubukları ile 1 haftadan önce temizlenmiyormu bende bugün okyanus spreyi sıkıp biraz temizlesemmi diyorum,burnumun ucu feci kanlı görünüyo çünkü,sen ödem ve morluklar için krem kullandınmı

hastaneden çıkarken bana afferin sinüs verdiler ilaç olarak bide sprey allaha şükür gram ağrım olmadı sadece burnumdaki alçı beni rahatsız ediyordu bukadar ağrısız geçiceğini hiç tahmin etmedim..4.günüydü sanırım doktorum tamponlar olduğu için rahat nefes alabilrsin demişti ama ben alamıyordum annemde bi arıyalım dedi doktoru aradık deniz suyunu günde 5 defa kullandım az çok açılmıştı kendime gelmiştim yemek yerken ağzımı oynatabiliyordum kanlar kuruduğu için ağzımı oynatırken bi tuhaflık oluodu hatta gülemiyordum aksine hepte gülesim geliyodukaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Öncelikle çok geçmiş olsun :) ameliyattan 1 gün sonra okyanus suyunu kullanmaya başlayabilirsin.Kulak çubuğuyla hafif hafif temizle.Ödem veya morluk için herhangi birşey kullanmadım. Alçılar alındıktan sonra herşey çok daha rahat olacak.

çok saol canım,dayanacağım artık:)

merhaba arkadaşlar benimde ameliyat olalı 5 gün geçti. geçen perşembe günü ameliyat oldum ve cumartesi günü tamponlarım alındı. tamponlar alındıktan sonra inanılmaz rahatladım ve burnum ağır nezleymişim gibi tıkanıyor hatta bazen ses bile geliyor içeriden. burnum hala alçılı olduğundan selpakla aşağıya çekerek silmek gibi bi şansım zaten yok bende burnumdan fazla zorlamadan nefes vererek temizliyorum. kulak temizleme çubuğunu da kenarlarını temizlemek için kullanıyorum. doktoruma sormayı akıl edemedim gün içinde yarın arayacağım cevabını buraya da yazarım.
ben bilgi edinmeden önce bilgi verecek olan varsa da çok makbule geçer:)

kimse birşey yazmamış ben sordum ben cevapladım olsun =)

doktorum burnumdan hızlıca nefes verip temizlememde bir sakınca olmadığını hatta daha iyi olacağını söyledi. yani kızlar alçınız varkende burnunuzdan hızla nefes verip temizleyebilirsiniz herkese geçmiş olsun şimdiden:)

1 ayını gectıysen sümkür canım ben bi sakıncası olur dıe hıc sumkurmuyodum sadece hızlıca nefes werıodum dktrm kızdı bana artık elımle sıkarak sumkuruyorum:)) fakat hala dgru duzgun nefes alamıyorum bıde üşüttüm sanırım daha da dolu..amelyat oldktan snra rahat nefes alan cok benm neden bole oldu anlamıyorum..herkese gecmıs olsn bu arada..

daha 6 gün oldu benim=) sol tarafım tamamen açıldı nefes alabiliyorum ama sağ taraf tıkalı hala zaten o tarafta kemik eğriliğim vardı bakalım yarın kontrolüm var sanırım içini temizleyecekler açılır diye ümit ediyorum. sen hangi doktora ameliyat oldun? 1 ay uzun bir süre nefes almanın düzelmiş olması lazımdı

aa veli aslan mış seninde doktorun ve burnun harika olmuş! veli beyin böyle başarılı işlerni görünce inanılmaz seviniyorum cuma günü alçım alınacak inşallah benim kide seninki gibi başırılı olur :))

ben de sümkürmeye çok korkuyordum ama doktor kızdı günde 3 4 kere yapman lazım yoksa burnun eski haline döner dedi..okyanus suyunu aldım ama kullanamadım çok sert fışkırdı gerekte kalmadı zaten hemen açıldı burnum..kremin de baya faydası oluyor yumuşatıyor

anlamadım hep irinli geliyo walla afedersınız usuttum mu bılmıyorum ama bayag sıkıntı cekıyorum nefes konusunda ,burnumu bende begenıyorum veli bey de cok begnıo ama ufak bı cıkıntısı war oda duzelır ıns bakalım canım hersey ıstedgmız gbı olsn da sabretmeye ragzıyım emınım senınkı de guzel olucaktır :)

Arkadaşlar ben de ameliyat olalı 28 gün oluyor, nefes almam yeni yeni düzeliyor tamponlar çıktıktan sonra burnum yine tıkanmıştı, hatta korktum deviasyon mu oluştu burnumda neden hala nefes alamıyorum diye çünkü başka ameliyat olanlar burunlarının hemen açıkldığını söylüyorlardı ama sabır gerekiyor bu ameliyattan sonra, şuan nefesim %80 açıldı günden güne daha iyi oluyorum 6 aya kadar süren burun tıkanıklığı normalmiş o yüzden kimse kendini başkalarıyla kıyaslayıp onunki şöyle olmuş benim ki niye böyle diye panik yapmasın bence çünkü herkesin opersyonu farklı iyileşme hızı farklı.Sümkürme konusunda da; ben şuana kadar hiç sümkürmedim sadece hafif hafif burun ucumu siliyorum bastırmadan 1 ay dolsun sümkürme konusunda doktoruma danışıp öyle hareket etmeyi düşünüyorum. Herkese çok geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…