Ameliyattan sonra burun temizliği

cheescakevesufle

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2019
187
30
98
35
Burun estetiği sonrası silikon tampon takıldı. Doktorum sterimar sprey ve merhem verdi. Tamponlar alınana kadar onlarla temizleyecekmişim burnumu ki tamponlar rahat çiksin diye. Ama ben sprey kullanmada beceriksizim daha doğrusu refleks oluyor ve hemen çıkariyorum doğru düzgün sıkamadan. Yani bu şekilde burnumu güzel temizleyemezsem tampon çıkarilirken sorun olur mu?

Deniz suyu vermedi mi size tuz seklinde. Onunla burnunuzu soyledigi gibi yikamali veya nemlendirmelisiniz ki burun mukozasi ameliyattan dolayı uretilmedigi icin burun kurulugunu onlesin. Yoksa tampon cikarmadan doktor islatiyor zaten spreyle yine de cok acili bişey bi anlik aci yasayan bilir:olamaz:

Evet verdi de işte ben beceremiyorum kullanmayi:) oldum olası goz damlasi burun spreyi gibi seylere fobim var. Spreyi burnumun azicik içine zar zor sıkıp hemen çıkarıyorum refleksten. Yeterli temizleyemiyorum gibi.

Bende 10 gün önce ameliyat oldum. Ben daha ayılmamıştım doktorum anneme özellikle söylemiş burnuna deniz suyunu ceksin kurumasın kanlar demiş. Ama ben ilk 2 gün hep yattım doktoru çok dinlemedim günde 1-2 defa çektim o suyu. Aynaya baktım ne göreyim kanlar kurumuş sertleşmiş taş gibi olmuş koparamadım canım yandı. Perşembe günü tamponları çıkarmak için gittim doktorum baktı dedi hiç iyi bakamadın burnuna. Tamponları cıkarırken kuruyan kanlar koptu canım yandı çok kan aktı. O yüzden tavsiyem günde bir kaç defa onu sık burnuna yoksa benim gibi olacaksın 😊

Bende 10 gün önce ameliyat oldum. Ben daha ayılmamıştım doktorum anneme özellikle söylemiş burnuna deniz suyunu ceksin kurumasın kanlar demiş. Ama ben ilk 2 gün hep yattım doktoru çok dinlemedim günde 1-2 defa çektim o suyu. Aynaya baktım ne göreyim kanlar kurumuş sertleşmiş taş gibi olmuş koparamadım canım yandı. Perşembe günü tamponları çıkarmak için gittim doktorum baktı dedi hiç iyi bakamadın burnuna. Tamponları cıkarırken kuruyan kanlar koptu canım yandı çok kan aktı. O yüzden tavsiyem günde bir kaç defa onu sık burnuna yoksa benim gibi olacaksın 😊

Ayy benim de cok aciyacak demek:/ daha 4 gunum var 4 gun boyunca daha çok kullanayim sprey ve kremi o zaman

Back
X