Amerika'da Doğum

AyseGuna

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2014
9
1
3
48
Merhaba , ben daha 15 haftalık hamileyim (14+5) ancak NewYork' ta doğum yapmayı düşünüyorum, bu konuda tecrübelerinizi doktor, hastane vb aktarırsanız çok memnun olurum , açıkçası biraz korkutucu geliyor, ultrason kullanılmıyormuş , illaki normal doğum vs diyorlar, her neyse aracı kurumlar çok pahalıya geldiğini öğrendim , kendiniz gidince daha uygunmuş, bu konuda bilgisi olan var mı? gerçi orada bir arkdaşım var ev konusunda yardımcı olacak , ancak diğer konuları nasıl halledeceğim bilmiyorum, NY u seçmemin sebebi arkadaşımın olması ve daha önce birkaç defa bulunmuş olmam yani aşinalığım var ama en önemlisi güvenilir bir arkadaş , bu konuda deneyimlerinizi doktor bilgisi vs aktarırsanız çok memnun olurum , bununla birlikte
Bebeğimizin ense kalınlığı 3 mm çıktı ve şimdi harmony test sonucunu bekliyorum daha bir hafta var sonucu almamıza biraz yıpratıcı bir süreç, ama kendime telkin veriyorum kötü bir şey olmayacağı konusunda, çünkü başka bir bulgu yok, 4-5 kilo aldım günaşırı yürüyüş yapıyorum 2-3 haftadır, ama bu konuya hiç takılmamaya çalışıyorum bir taraftan, çok teşekkürler şimdiden

Merhaba , ben daha 15 haftalık hamileyim (14+5) ancak NewYork' ta doğum yapmayı düşünüyorum, bu konuda tecrübelerinizi doktor, hastane vb aktarırsanız çok memnun olurum , açıkçası biraz korkutucu geliyor, ultrason kullanılmıyormuş , illaki normal doğum vs diyorlar, her neyse aracı kurumlar çok pahalıya geldiğini öğrendim , kendiniz gidince daha uygunmuş, bu konuda bilgisi olan var mı? gerçi orada bir arkdaşım var ev konusunda yardımcı olacak , ancak diğer konuları nasıl halledeceğim bilmiyorum, NY u seçmemin sebebi arkadaşımın olması ve daha önce birkaç defa bulunmuş olmam yani aşinalığım var ama en önemlisi güvenilir bir arkadaş , bu konuda deneyimlerinizi doktor bilgisi vs aktarırsanız çok memnun olurum , bununla birlikte
Bebeğimizin ense kalınlığı 3 mm çıktı ve şimdi harmony test sonucunu bekliyorum daha bir hafta var sonucu almamıza biraz yıpratıcı bir süreç, ama kendime telkin veriyorum kötü bir şey olmayacağı konusunda, çünkü başka bir bulgu yok, 4-5 kilo aldım günaşırı yürüyüş yapıyorum 2-3 haftadır, ama bu konuya hiç takılmamaya çalışıyorum bir taraftan, çok teşekkürler şimdiden
Merhaba beni Amerika'da yenı dogum yaptım Eylül ayında ve baya prosedür hakkında bılgı sahıbı oldum süreç hakkında aklına takılan herseyde yardımcı olabılırım.. New york brooklynde dogum yaptım..

Merhaba beni Amerika'da yenı dogum yaptım Eylül ayında ve baya prosedür hakkında bılgı sahıbı oldum süreç hakkında aklına takılan herseyde yardımcı olabılırım.. New york brooklynde dogum yaptım..
Ben de sormak istiyorum

Orada doğum yapmak için vatandasımı olmak gerekıyor

Hayır beni turist olarak gıttım ve dogum yaptım döndüm süreç oldukça ayrıntılı dedıgım gıbı amaz kesinlikle bu zaman dılımınde yardımcı olmak ısterım ınanın yabancı ülkede ınsan destek beklıyor.. Elımden geldıgınce açıklayıcı olmak ısterım

Ayrıca ben aracı kurumla yapmadım oldukça bıreysel yaptım hatta kocam bıle turkıyedeydı gelmemedi yanıma o kadar bıreyseldım yanı
Fiyat olarak ne kadar tuttu

Kaç aylıkken gıttınız

Nerde kaldınız

Şimdi çocucgunuz oranın vatandasımı

Çok soruyorum ama ben de bu durumu çok düşünüyorum:((

Unutmadan giderkne hamıle oldugunuzu söyledınız mi
Evet suan cocuğumu çifte vatandaşa giderken kesınlıkle hamıle oldugunuzu söylenmeyin 30 haftalıkken gıttım turıst vızesıyle.. Ben doğumumuz ücretsiz gercekleştırdım akrabamın yanında kaldım orada saglık yardımına başvurdum.. Sımdı oglum 3,5 aylık 20 gunlukkende gerı döndüm

Evet suan cocuğumu çifte vatandaşa giderken kesınlıkle hamıle oldugunuzu söylenmeyin 30 haftalıkken gıttım turıst vızesıyle.. Ben doğumumuz ücretsiz gercekleştırdım akrabamın yanında kaldım orada saglık yardımına başvurdum.. Sımdı oglum 3,5 aylık 20 gunlukkende gerı döndüm
Pekı sormuyorlar mı yada sorun cıkarmıyorlar mı vatandaşlık verırken

Bizim kalacak kimsemız yok küçük bir ev kiralanabılır

Turıstlerede sağlık sigortası yapılıyormuymuss ne güzel

Bide hamile oldugunuzu nasıl anlamadılar 30 hafta azda değil

Oğlunuzu güle güle büyütün öpün benım yerime sansıda bahtıda güzel olsun insallah

Hayır sorun kesınlıkle çıkartmıyorlar vatandaşlık verırken orda doğmuş olması bu hakkı ona verıo çünkü
Evet bu ev kıralayabılırsınız
Orada turistlere saglık sıgortası yapılmıyor ama bazı prosedürler var başvuruyorsunuz dogum ıcın
Gümrükte anlamaları bence oldukça güçtür bölü giydim ve ben 30haftalıkken toplamda 5 kılo almıştım yanı kılolu duruyordum sadece

Hayır sorun kesınlıkle çıkartmıyorlar vatandaşlık verırken orda doğmuş olması bu hakkı ona verıo çünkü
Evet bu ev kıralayabılırsınız
Orada turistlere saglık sıgortası yapılmıyor ama bazı prosedürler var başvuruyorsunuz dogum ıcın
Gümrükte anlamaları bence oldukça güçtür bölü giydim ve ben 30haftalıkken toplamda 5 kılo almıştım yanı kılolu duruyordum sadece
Tek tek sorularıma cevap verdıgınız için teşekkür ederim tekrar
Banada dua edın gerceklestırebıleyım hayalımı

Cevaplarınız için çok tşkrler, gitmem kesinleştiğinde sizi telefonla mutlaka arayacağim , dr ve hastane bilgilerini de danışacağım, ancak orada sosyal güvenlik hizmetindenfaydalanmanın riskli olduğunu öğrendim , çıkış yaparken hastane faturası bile soruyorlarmış siz oranın vatandaşı olmadığınız ve vergi vermediğiniz için de bir daha ülkeye girmenizi yasaklıyorlarmış vs, bebeğin pasaportunu görünce, ben şimdiden 4 kilo aldım bu arada 15. Haftada saklamam pek mümkün gözükmüyor gibi :)

Amerikayi bilmiyorum ama ben Londra'da yaşıyorum burda sadece 3 kez ultrasyona giriyorsun 6 - 14 - 20. Haftalarda.. 20. Haftafan sonra ultrasyona kesinlikle girilmiyor çok acil bir durumunuz yoksa.. Burda sağlık ocağı gibi yere gidiyosun ebeler muane ediyor doktor görmen imkansız çok acil sorunun yoksa.. Illede normal doğum oluyor 41. Haftaya kadar bekliyolar sancin gelecek normal doğum yapacaksin yapamadiysan son çare sezeryan ama burda sezeryan oranı yok denecek kadar az.. Amerika nasıl bilmiyorum ama Londra'ya benzediğini düşünüyorum..
Hayırlısıyla kucağınıza alırsınız bebisleri

Son düzenleme:
Ayrıca ben aracı kurumla yapmadım oldukça bıreysel yaptım hatta kocam bıle turkıyedeydı gelmemedi yanıma o kadar bıreyseldım yanı

Ben de Amerikada dogum dusunuyorum.ama eşim gelemeyecek islerinden dolayi.sizin de esiniz yaninizda degilmis bir sey sormak istiuorum anne babanin olmasi gerekiyormus pasaport islemlerinde nasil yaptiniz bilgi alabilir miyim?

Merhaba

Ben şu an 2 aylık hamileyim ve eşimle çocuğumuzu Amerika'da dünyaya getirmek istiyoruz. Temmuz ayı gibi gitmeyi planlıyorum. New Jersey'de yaşayan arkadaşlarımız var. Bir aksilik olmazsa kalacak yer problemim olmayacak gibi görünüyor ancak tabi bu süreç sadece kalacak yer ayarlamakla bitmiyor sizlerin de bildiği gibi. Orada önerebileceğiniz hastane ve doktorlar var mıdır ve bizim için çok önemli olan bir konu da tabiki doktor kontrolleri, doğum ve doğum sonrasında yapılan işlemler için hastaneye ortalama olarak ne gibi bir ücret ödememiz gerekeceği. New Jersey'nin diğer eyaletlere göre daha yüksek fiyatlı eyaletlerden olduğunu birçok sitede okudum. Ama orada tanıdıklarımız olduğu için, son 3 aylık süreci yalnız geçirmemdense yakınlarımızdan destek görebileceğimiz bir yerde bu süreyi geçirmek çok daha iyi olur diye düşündük. Orada yaşayanlar varsa ve hatta doğum yapmış olanlar varsa bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Back
X