Gebeliğe Hazırlık Amh değeri yüksekse ne oluyor?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Teşekkür ederim, bi ametist bileklık bakayım hemen

Benim amh degerim 10.46 cikti.pko degilim.fsh/lh hormonum dengeli ve ultrason görüntülerimde pkoyu desteklemiyor.Doktorum bana gayet iyi dedi.amh yumurta rezervini ve kalitesini ölçmek için yapilan bi test.eğer pko degilseniz gayet iyi bi değer.pko olanlarda gerçek amh degeri ölçülemiyor,yüksek çıkıyor

Genellikle ilk akla gelen pcos olur şayet böyle bir hikayeniz yoksa akla başka durumlar gelir değerlendirilir. Yani sadece rezerv değeri olarak değerlendirilir bende 17 yaşımdan beri var pcos bas bas bağırır ondan hep amh değerim yüksek çıkar evet hep dalgalı olur ama rabbim yine de anne olmaya layık gördü zor oldu ama nasip etti şükür

Benimde muayene esnasinda pkos yoktur temiz gozukuyor dedi ama kan tahlilimde amh 6,5 cikti. Hafif pkos olabilir dedi doktorum ama bende dermoid kist oldugu icinde yuksek cikmis olabilir dedi. Suan ameliyat oldum 1 ay sonra tekrar baktiricam insallah.. yuksek cikmasida bi yandan iyi oldu dedi doktorum dusuk amh olmasindan iyidir. Ameliyattan sonra azda duserse istedigimiz seviyede olur dedi..

Merhaba herkese,
Amh testi sonucum 11.09 cıkmış. İnternette cok yüksek diyor? Bilginiz var mı ne yapılmalı yüksek oldugu durumda?
Merhaba, ben de bu testi yaklaşık 2 hafta önce yaptırmıstım, 10 gün sonra çıkacaktı ve c.tesi internetten baktığımda sonucumun 10.24 olduğunu gördüm, burada ve diğer yerlerde yazılan yazıları okudum epey korktum (pkos). Daha sonra bir kaç makale falan okudum bununla ilgili sadece amh değerine bakılarak pkos tanısı olmuyormuş bunu öğrendim. p.tesi için doktor randevum vardı ama yine de insan korktuğu için hemen öğrenmek istiyor okuyor araştırıyor. Benim fsh ve lh oranım olması gerektiği gibi yani amh değerim hariç diğer bütün değerlerim olması gerektiği gibi bugün doktora gittim doktor amh değerimin iyi olduğunu ve korkulacak bir şey olmadığını söyledi hem de bu değere bakarak rezervlerimin iyi olduğunu, çok geç yaşta menopoza girebileceğimi söyledi . benim korktuğum gibi olmadı umarım senin ve diğer arkadaşların da korktuğu gibi olmaz iyi sonuçlar alırsınız :)

Öncelikle merhabalar
Güzel haberler aldıgınıza cok sevimdim, benimde doktorum sonuçlarımdan sonra benimle iletişime gecti. Cok fazla yorum yapmadı olumsuz ancak olumlu bir durumdan da bahsetmedi. Pco nun göstergelerinden biri oldugunu ancak tedavi altına kolaylıkla alabileceğimizi soyledi.. umarım iyi olur herşey.

Canım peki olduğumuzu bu hormona baktırmadanda anlayabilir miyiz?
Vücudda belirtileri oluyorsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…