Erken menopoz demek,yaşınıza göre bir şey söyleyemeyeceğim doktorunuz onu daha iyi bilir. 1/4 arası normal sayılır. Ama bu demek değil ki hamile kalamazsınız tabiki kalırsınız. Ovulasyon takibi yapınMerhabalar her ay günü gününe regl olurum hiç gecikmez ama bu ay 6 günlük bir gecikme yaşadım gebelik testleri negatif amh testim 0.43 çıktı yaşım 36 erken menopoz mu demek anlayamadım doktora sonuçları sabah göstereceğim ne ifade ediyor bu sonuç yardımcı olursanız yaşayan var mı aranızda
Erken menopoz demek değil tabiki . Yaş ilerledikçe yumurta rezervi azalıyor. Sizin de rezervin azaldığını gösteriyor. Normalde aylık 10-15 yumurta üretimi olurken(pko yoksa). Siz de bu sayı aylık 3-4 gibi denebilir.Merhabalar her ay günü gününe regl olurum hiç gecikmez ama bu ay 6 günlük bir gecikme yaşadım gebelik testleri negatif amh testim 0.43 çıktı yaşım 36 erken menopoz mu demek anlayamadım doktora sonuçları sabah göstereceğim ne ifade ediyor bu sonuç yardımcı olursanız yaşayan var mı aranızda
36 yaşındayım, 0.63 çıktı. Testler iki düşük yaptığım için yapılmıştı. Testlerimi yapan doktor amh düşük dememişti, aksine her sey normal görünüyor dedi. Ben kendim değerleri internetten araştırınca cok düşük olduğunu öğrendim ve çok da üzüldüm. Doktorum neden bana bunu belirtmedi diye de düşündüm.Merhabalar her ay günü gününe regl olurum hiç gecikmez ama bu ay 6 günlük bir gecikme yaşadım gebelik testleri negatif amh testim 0.43 çıktı yaşım 36 erken menopoz mu demek anlayamadım doktora sonuçları sabah göstereceğim ne ifade ediyor bu sonuç yardımcı olursanız yaşayan var mı aranızda
Canim merhaba bir sorum olacaktı amh testi yaptiracamda cuma günü yani dun 2 3 damka kahverengi leke geldi adetim ilk o şekilde başlar gece kirmiziya döndü kirmiziya döndüğü günü ilk gun sayarsam bugun 1.gun sence bugun mu doktora gideyim pazartesi mi Pazar kapalı hastane kafam karıştı kahverengi lekeyi sayarsak pazartesi 4.gun oluyorda36 yaşındayım, 0.63 çıktı. Testler iki düşük yaptığım için yapılmıştı. Testlerimi yapan doktor amh düşük dememişti, aksine her sey normal görünüyor dedi. Ben kendim değerleri internetten araştırınca cok düşük olduğunu öğrendim ve çok da üzüldüm. Doktorum neden bana bunu belirtmedi diye de düşündüm.
Testi yaptırdıktan 4 ay sonra hamile kaldım, gayet normal yollardan :)
Hic dert etmeyin.
Merhaba canim, benim kahverengi leke en son gün gelir, öyle olunca son gün sayıldığına göre senin de ilk gün sayılır diye düşünüyorum. Ben amh testini bir sürü testle birlikte yaptırmıştım ve adet zamanım değildi. Bana öyle bir zorunluluktan bahsetmediler hiç, randevu verdiler gittimCanim merhaba bir sorum olacaktı amh testi yaptiracamda cuma günü yani dun 2 3 damka kahverengi leke geldi adetim ilk o şekilde başlar gece kirmiziya döndü kirmiziya döndüğü günü ilk gun sayarsam bugun 1.gun sence bugun mu doktora gideyim pazartesi mi Pazar kapalı hastane kafam karıştı kahverengi lekeyi sayarsak pazartesi 4.gun oluyorda
Çok haklısın canım ben de benzerini yaşadım. Bazı doktorlar çok acımasız ve herşeyi kötüye bağlayıp suratına tokat gibi çarpıyorlar. Fazla güvenip üzülmemek en iyisi. Allah nasip ederse hiçbişey engel olamaz.Ben de bundan yaklaşık 6 yıl önce amh değerimin düşük olduğunu öğrenmiştim ve o zamanlar bekardım. Bir sürü doktor gezmiştim. Hepsi yumurta dondurmam gerektiğini söyledi. Çok kötü günlerdi. Sonra bi ara kutay bbiberoğlunun amh ile ilgili makalesine rastladım. Onu okuyunca biraz rahatlayıp hemen kendisine muayeneye gitmek istedim ama bazı nedenlerle ona ulaşamamıştım. Birkaç yıl sonra evlenme arefesindeyken kendisine gittim, durumumu anlattım. Amh'nin bebek denemeyen bieine yapılmasının çok saçma olduğunu, amh değerinin hamile kalmaya engel bir şey asla olmadıpını söyledi. Evlendim ve çok şükür yymurtlama günündeki ilk birliktelikte kendiliğinden hamile kaldım. Aslında bunu yazmak için üye oldum. Çünkü kendisine birisinin doktorsitesindeydi sanırım yine bu konuyla ilgili teşekkür ettiğini gördüm. Kendisi de demiş ki siz de etrafınızdakilere anlatın durumunuzu ki para avcılarına boş yere tüp bebek yaptıran tüccarlara yem olmasınlar. Böyle dediğini okuyunca ben de yazmak istedim. Çünkü genç yaşımda bekarken beni bol yere çok üzdü doktorlar
O dediğiniz fsh,lh ve e2 hormonu ben amh iki kez baktirdim kepside adet disindaydiÖyle mi ama regl doneminin 2. Yada 3 gunu dendi bende biraz araştirinca öyle yazıyor her yerde peki teşekkür ederim
Anladim canim onlara da baktiracamO dediğiniz fsh,lh ve e2 hormonu ben amh iki kez baktirdim kepside adet disindaydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?