Merhaba, ben de Temmuz ayında genel muayene için kadın doğuma gittim. Vajinal ultrason, smear, kültür ne varsa yaptı. Bir yıllık evliyim. Evlenmeden önce iki senede bir muayene olurdum kadın doğuma hastanede olduğum için. Amh normal çıkıyordu. Fakat üç senedir gitmiyordum. Bu kontrolde de amh 0.76 çıktı, ek olarak da üroplasma ve mantar çıktı. Önceki amh değerlerim 2-3 arasındaydı, değeri görünce şok oldum. Doktorum direkt erken menopoz belirtisi dedi. Tüp bebek merkezine yönlendirdi. Ve üslubu aşırı kırıcıydı. Ben ise sürekli korunduğumu henüz çocuk istemediğimi söyledim, tüp bebek de düşünmüyorum dedim. İstesen de olmaz zaten baksana sonuçlara dedi. Altı ay sonra gel kontrole üroplasmana mantara bakacağım, korunmana da gerek yok zaten dedi. Tabii ısrarla tüp bebek merkezine yönlendirdiği için gittim, doktor laubali bir şekilde tüp bebek için yumurta olması lazım sende o yok dedi. Tavrına sinirlendim, çıktım. Doktor birkaç ilaca ek folik asit vermişti, bir de diyet önermişti 54 kilo 1.60 boy. Diyete dikkat ettim ama sadece bir ay. Sonra bir baktım ki Eylül ayının son haftalarında çift çizgi var. Yani hamile kalmışım. Şu an 9 haftalık gebeyim. Yani yumurta rezervinden ziyade yumurtanın kalitesi önemli, demek ki kaliteliymiş ki hamile kaldım. Canını sıkma sen de, stres de yapma. Olacağına inanıyorum ben :))