Amh Düşüklüğü ve Doktor Önerisi

41 yaşımdayım ben daha önce doğal yolla hamile kaldım ama gelişimi durdu. Pgt yaptırdınız mı
Size de hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.Yaptırmadım 3. Gün embriyosu tek kaldı elimde 6 yumurtadan, 5. Güne gidebilecek kalitede ama riske atamayız dedi embriyolog. Tekrar toplama yaptırabilirim bütçe ayırabilirsem.

Merhaba.
33 yaşında anne olmaya karar verdim. Bu sebeple bir kadın doğum doktoruna giderek her şeyin yolunda olup olmadığını teyit etmek istedim. Yumurtalıklarımda bir problem yoktu. Doktor yumurta rezervini de görelim dedi ve ben bugün amh değerimin 0.28 olduğunu öğrendim. Böyle bir sonuç elbette beklemiyordum. Kendimi inanılmaz çaresiz ve güçsüz hissediyorum. Sabahtan beri ağlıyorum anca kendime gelip buraya yazabildim.
Benimle benzer problemi yaşayan kadınlarla konuşmaya, nasıl bir yol izlediğinizi bilmeye ihtiyacım var. İstanbul’da yaşıyorum. Kendi sürecinizi ve doktor tavsiyelerinizi öğrenmeyi çok isterim. Yanıtlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. 🙏🏼
Bazı doktorlar çok acımasızca ve duygusuzca davranabiliyor. Üzmeyin kendinizi. Folikül sayınızı söyledi mi? Önemli olan ultrason ile baktıklarında gördükleri folikül sayısı ve kalitesi.

Size tavsiyem ;
*öncelikle iyi bir doktor bulun.
  • Adetinizin 2. Veya 3.günü bütün hormon tahlillerinizi yaptırın.
  • İyi bir yerde rahim filmi çektirin.
  • eşiniz sperm testi yaptırsın
  • vitamin kullanın, spor yapın ve sağlıklı beslenin.

Eğer, doğal yolla deneyecekseniz bu süreyi de çok uzun tutmayın ve sonrasında tüp bebek tedavisi deneyebilirsiniz.

Bazı doktorlar çok acımasızca ve duygusuzca davranabiliyor. Üzmeyin kendinizi. Folikül sayınızı söyledi mi? Önemli olan ultrason ile baktıklarında gördükleri folikül sayısı ve kalitesi.

Size tavsiyem ;
*öncelikle iyi bir doktor bulun.
  • Adetinizin 2. Veya 3.günü bütün hormon tahlillerinizi yaptırın.
  • İyi bir yerde rahim filmi çektirin.
  • eşiniz sperm testi yaptırsın
  • vitamin kullanın, spor yapın ve sağlıklı beslenin.

Eğer, doğal yolla deneyecekseniz bu süreyi de çok uzun tutmayın ve sonrasında tüp bebek tedavisi deneyebilirsiniz.
Hayır inanır mısınız bana hiçbir şey söylemedi. Geçen ay vajinal ultrasonla muayene etti bir kaç ay önce kistim vardı. Kistin yok olmuş dedi sağ sol iki yumurtalık da temiz görünüyor dedi hepsi bu. Yumurta rezervine bakalım dedi tahlil verdim dün de sonucu göstermeye gittim inanılmaz bir tepki verdi düşük diye, acil tüp bebek merkezine gidin dedi ağlayarak çıktım odadan. Ne rahim filmi çektirin dedi ne fsh bakalım dedi sudan çıkmış balık gibi çıktım odadan.
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum öncelikle.
Acıbadem Internatıonal’da Çağlar Yazıcıoğlu ile cumartesi ön görüşmeye gideceğim. Elimdeki tek veri amh. Bu işleri hiç bilmediğimden önden hangi tahlil yaptırmalıyım onu da bilmiyorum. Doktor Bey yönlendirir diye düşünüyorum sizce önden bu tahlilleri hazır edip mi gitmeliyim?😔

Hayır inanır mısınız bana hiçbir şey söylemedi. Geçen ay vajinal ultrasonla muayene etti bir kaç ay önce kistim vardı. Kistin yok olmuş dedi sağ sol iki yumurtalık da temiz görünüyor dedi hepsi bu. Yumurta rezervine bakalım dedi tahlil verdim dün de sonucu göstermeye gittim inanılmaz bir tepki verdi düşük diye, acil tüp bebek merkezine gidin dedi ağlayarak çıktım odadan. Ne rahim filmi çektirin dedi ne fsh bakalım dedi sudan çıkmış balık gibi çıktım odadan.
Acıbadem Internatıonal’da Çağlar Yazıcıoğlu ile cumartesi ön görüşmeye gideceğim. Elimdeki tek veri amh. Bu işleri hiç bilmediğimden önden hangi tahlil yaptırmalıyım onu da bilmiyorum. Doktor Bey yönlendirir diye düşünüyorum sizce önden bu tahlilleri hazır edip mi gitmeliyim?😔
Çağlar hoca yönlendirir gerekirse tahlilleri yazar sağlık ocağında yaptırırsınız ücret açısından. Ön görüşmeyi yapın derim umarım herşey gönlünüzce olur 😊🙏

Rica ederim 🌸 canınızı hiç sıkmayın. Amh değeriniz düşük olabilir ama hem yaşınız genç ve bu büyük bir avantaj hem de amh tek başına bir şey ifade etmez.
Bazı doktorlar öyle acımasızca ve karamsar konuşuyor ki ellerine ne geçiyor anlamıyorum. Pozitif bir doktorla devam edin her zaman.

Çağlar Yazıcıoğlu sanırım Tüp bebek uzmanı. Zaten sizden gerekli testleri isteyecektir. Tabi sizin de bilinçli gitmeniz çok çok önemli.
Doktorunuz söyler ama siz de sorun gittiğinizde.

Ve doktorunuzla konuşup vitamin kullanın.

Rica ederim 🌸 canınızı hiç sıkmayın. Amh değeriniz düşük olabilir ama hem yaşınız genç ve bu büyük bir avantaj hem de amh tek başına bir şey ifade etmez.
Bazı doktorlar öyle acımasızca ve karamsar konuşuyor ki ellerine ne geçiyor anlamıyorum. Pozitif bir doktorla devam edin her zaman.

Çağlar Yazıcıoğlu sanırım Tüp bebek uzmanı. Zaten sizden gerekli testleri isteyecektir. Tabi sizin de bilinçli gitmeniz çok çok önemli.
Doktorunuz söyler ama siz de sorun gittiğinizde.

Ve doktorunuzla konuşup vitamin kullanın.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için, her birini dikkate alıyor olucam. ❤️
Hem siz hem de diğer üyeler o kadar güzel yorumlar yazdınız ki her birinizden Allah razı olsun. Dilerim en kısa sürede bebek haberi alır da ne zaman doğuracağımızı konuşuyor oluruz. 😊 🙏🏼❤️

Çok teşekkür ederim yorumunuz için, her birini dikkate alıyor olucam. ❤️
Hem siz hem de diğer üyeler o kadar güzel yorumlar yazdınız ki her birinizden Allah razı olsun. Dilerim en kısa sürede bebek haberi alır da ne zaman doğuracağımızı konuşuyor oluruz. 😊 🙏🏼❤️
Rica ederim 🌸❤️Yıllardır Tüp bebek tedavisi görüp mücadele ediyordum ben de 🌸 en kısa zamanda size ve bu yolda mücadele eden tüm kadınlara nasip olur inşallah 🤲🏻

Back
X