AMH düsüklüğünde doktorların hemen TÜP BEBEK önermesi TUZAK olabilir mi?

Olabilir. 36 yaşındayım. Amh 0.85. ( çok da önemsemiyorum. Umrumda da değil) yaşıma göre de çok da normal. 20'li yaşlarımı da biliyorum. Şu anı da. Hep adetlerim düzenli idi. Kanamalarım hep aynı idi. Amh denilen şeyi takmıyorum. Haa belki yumurtalama miktarımda yaşımdan dolayı azalma olmuş olabilir. Ama doktor amh dan değil yaştan dolayı tüp bebeği önermişti. Yaşın ilerledikçe zorlasır dedi. Tek takildigi konu buydu. Ben de aynı fikirdeyim. İnsanlar amh a değil yaşa takılsın. Bir de yumurtluyor ve eşinin sperm mi de var. Gerisi Allah Kerim. O ne derse o olur.

Olabilir. 36 yaşındayım. Amh 0.85. ( çok da önemsemiyorum. Umrumda da değil) yaşıma göre de çok da normal. 20'li yaşlarımı da biliyorum. Şu anı da. Hep adetlerim düzenli idi. Kanamalarım hep aynı idi. Amh denilen şeyi takmıyorum. Haa belki yumurtalama miktarımda yaşımdan dolayı azalma olmuş olabilir. Ama doktor amh dan değil yaştan dolayı tüp bebeği önermişti. Yaşın ilerledikçe zorlasır dedi. Tek takildigi konu buydu. Ben de aynı fikirdeyim. İnsanlar amh a değil yaşa takılsın. Bir de yumurtluyor ve eşinin sperm mi de var. Gerisi Allah Kerim. O ne derse o olur

Bu kanıya nası vardın derseniz, hastanede çalışıyorum ve hastanede özellikli birimler vardır. hemoDiyaliz, periton diyaliz, radyolojik işlemler gibi bunlar hastaneye ciddi gelir sağlar, çogu da hekimlerin ve yönetimin cebine girer yani ne kadar özellikli hasta o kadar para demek. Tüp bebek de bu özellikli birimlerin en cok para getiren kısmında bence tamamen para, döner sermaye vb odaklı düşünüp herkesi korkutup tüp bebeğe teşvik ediyorlar. Tüp bebek cok güzel bir teknoloji çağımızda üremek için güzel bir alternatif ama bunu gerçekten bu süreçte zorlanacaklar üzerinde denemeleri lazım. öyle her amh düşüklüğü görülen kişilerde değil. Bence tamamen para amaçlı yaptıklarını düşünüyorum

Bu kanıya nası vardın derseniz, hastanede çalışıyorum ve hastanede özellikli birimler vardır. hemoDiyaliz, periton diyaliz, radyolojik işlemler gibi bunlar hastaneye ciddi gelir sağlar, çogu da hekimlerin ve yönetimin cebine girer yani ne kadar özellikli hasta o kadar para demek. Tüp bebek de bu özellikli birimlerin en cok para getiren kısmında bence tamamen para, döner sermaye vb odaklı düşünüp herkesi korkutup tüp bebeğe teşvik ediyorlar. Tüp bebek cok güzel bir teknoloji çağımızda üremek için güzel bir alternatif ama bunu gerçekten bu süreçte zorlanacaklar üzerinde denemeleri lazım. öyle her amh düşüklüğü görülen kişilerde değil. Bence tamamen para amaçlı yaptıklarını düşünüyorum
Tabii ki aynı fikirdeyim. Belirli sebep varsa. Uzun müddet çocuk olmadıysa başvurulabilir. Ama ben AMH' ı hiçbir zaman ciddiye almadım. Önemli olan sperm ve yumurta.

Madem para tuzağı o zaman yaptırma aşılama dene tedavi dene ama sonra ne olacak ya tamamen menopoza girip zaman kaybedersen?
Olmazsa zaten otomatikmen tedavi görecek. Amh tek başına bir sebep değil. Çok düşük amh ile çok gebe kalan var. 1 sene çocuğu olmayan zaten ne amh a bakar ne başka şeye. Olmuyorsa zaten tedavi.

Madem para tuzağı o zaman yaptırma aşılama dene tedavi dene ama sonra ne olacak ya tamamen menopoza girip zaman kaybedersen?
cok haklısın ama 26 yasındaki biri hayatı boyunca hic denemediyse ona direkt tüp bebek önemek uygun mu sence? kardeşin olsa bu kisi ya kardesim sen önce bi normal dene birkaç ay olmazsa tedavi ol demez misin yoksa asla deneme diğer ay tüp bebek mi ol dersin

cok haklısın ama 26 yasındaki biri hayatı boyunca hic denediyse ona direkt tüp bebek önemek uygun mu sence? kardeşin olsa bu kisi ya kardesim sen önce bi normal dene birkaç ay olmazsa tedavi ol demez misin yoksa asla deneme diğer ay tüp bebek mi ol dersin
Farklı doktordan görüş al ama amh değeri baya bi düşük geldi bana ultrasonda yumurta gördü mğ

Evet düşük 3 ayrı doktora sordum. 1 i hemen tüp bebek dedi diğer ikisi 4-6 ay boyunca dene 6 ayı geçmesin dedi. Bugün vajinal ultrason oldum sağ 3 sol 4 yumurta görüldü
O zaman hemen 1 senede sıfıra düşmez herhalde doğurganlık için takviyeler var onu deneyin yumurta takibi deneyin en kötü aşılama deneyin ya da yumurta dondur hemen istemiyorsan çocuk ben de düşünüyorum yumurta dondurmayı araştırdım biraz

Olmazsa zaten otomatikmen tedavi görecek. Amh tek başına bir sebep değil. Çok düşük amh ile çok gebe kalan var. 1 sene çocuğu olmayan zaten ne amh a bakar ne başka şeye. Olmuyorsa zaten tedavi.
Bu amh tam neyi gösteriyor mesela biz tüp bebeğe erkek faktörlü başvurduk ama doktorum bana amh testi yapmadı. Amh toplanan yumurta sayısı mı mesela sende 0,85 kaç yumurta toplandı.

Bu amh tam neyi gösteriyor mesela biz tüp bebeğe erkek faktörlü başvurduk ama doktorum bana amh testi yapmadı. Amh toplanan yumurta sayısı mı mesela sende 0,85 kaç yumurta toplandı.
Yumurta rezervini gösteriyor. Ne kadar yumurtan var o yani. Aslında bu testi yapması lazımdı. Kendin hakkında fikir sahibi olursun. Biz de erkek faktörlü başvuru yaptık. Amh yüksek de olsa erkek faktörü varsa değişen bir şey olmuyor. Önemli olan erkek faktörü bence.

Her saglıklı kız cocugu annesinden dogarken belli bir yumurta sayısıyla dogar kiminde az kiminde fazla, her reglde bu yumurta azalır, azala azala da biter. Amh bu yumurta hücresinin çevresinden salgılanan hormondur. Ne kadar yumurta varsa o kadar amh değeri fazla görülür. Yani yumurta rezervi hakkında fikir edindigimiz hormondur

Ben kendi tecrübelerime dayanarak fikrimi belirteyim. Geçen sene başında bebek düşünmeye başladık 4 ay denedik ovulasyon testleri de aldım ama olmadı. 4 ayın sonunda öğrendim ki amh düşük +bende çikolata kisti var. Doktor hemen tüp bebeğe yönlendirmek istedi. Doğaldan da olabilir ama zaman kaybetme dedi ,33 yaşındaydım. O zaman kendi komisyon alacağı için yaptığını düşündüm hala da öyle düşünüyorum aslında ,çünkü ilk gittiğim tüp bebek merkezine onun tavsiyesiyle gittim ve memnun da kalmadım. Olmadı. Sonraki 2 denemem de devlette oldu onlar da olmadı. Şuan kendim araştırıp beğendiğim başka bir merkezdeyim, henüz toplama yapıyoruz sadece. Benim amh ım 0.33 1-2 yumurtam çıkıyor tüp bebekte. Ama bu forumda daha düşük olup da dogal gebe kalanı da çok gördüm, hiç bir sorunu yokken olmayanı da. Sonucu degistiren cok fazla parametre var sanirim ve bana kalırsa biraz nasip kısmet. Yaşınız küçükse deneyin olmazsa zaten tüp bebek tedavisine geçiliyor.

Back
X