Gebeliğe Hazırlık Amh sonucum yorumlayack var mi acaba?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Hali

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Mart 2021
8.612
9.306
148
Amh sonuc 6.46
Lh 3.66 fsh 12.14
Lh/fsh=1/3

Son düzenleme:
En düşük normal sonuç 5,08 miş. Sizin sonucunuz 6,46 bu da demek oluyor ki düşüğe yakınsınız. Yani verdiğiniz değerlerden çıkan sonuç bu

Ben referans değerlerinin o kadar oynadığını sanmıyorum. Amh yüksek bence pko filan olanilir misiniz?

Amh sonuc 6.46 değer aralığı min=5.08 max=54.2
Internette okuduklarimdan çok farklı bir değer aralığı olduğu için hiçbir şey anlamadım ben
Benim de 7,5 gibi bir değerdi. Polikistik over sebebi ile yüksekti. Zaten 5 üstü pko şüphesi oluyor.
Tabii bu gözünüzü korkutmasın. Bu sonuçtan sonra yumurta kalitesi artsın diye 20 gün gynositol kullandım ve aynı ay çatlatma iğnesi yapıldı ve gebe kaldım.

Ben referans değerlerinin o kadar oynadığını sanmıyorum. Amh yüksek bence pko filan olanilir misiniz?
Daha dün alttan muayne oldum öyle bir şey yok olsa söylerdi ayrica bir çok kez ovu testi yaptım pcolar gibi değil testlerim ondan diyorum Aralık ne nette de çok garip araliklar var anlayamadim

Daha dün alttan muayne oldum öyle bir şey yok olsa söylerdi ayrica bir çok kez ovu testi yaptım pcolar gibi değil testlerim ondan diyorum Aralık ne nette de çok garip araliklar var anlayamadim
Lh fsh oranınız ne peki? Bazen pko teşhisi hemen koyulmuyor. 1.5 altı amh düşük 5 üzeri yüksek biliyorum ben.

Ben 4-5 doktorda muayene olmuştum. 1 doktor dışında hiçbiri pko dememişti. Bu pko diyen doktora 1 sene aralıkla muayene olmuştum ve olur olmaz pko demişti 1 sene önce de, şimdi de. Nitekim bu teşhisle sonuç verdi

Amh sonuc 6.46 değer aralığı min=5.08 max=54.2
Internette okuduklarimdan çok farklı bir değer aralığı olduğu için hiçbir şey anlamadım ben
Bence sizde pcos var. Yaşınız kaç bilemiyorum ama ben şuan 40 yaşındayım pcosluyum amh değerim benimde 6,5 falan.zaten arkadaşlarda söylemiş 5 in üzeri genelde pcoslu oluyor

Lh fsh oranınız ne peki? Bazen pko teşhisi hemen koyulmuyor. 1.5 altı amh düşük 5 üzeri yüksek biliyorum ben.
1/3 civari oranım lh im 2 3 çıkıyor hep fsh yuksek diye verdim zaten lh=3.66 fsh=12

Kızlar ben labta çalışıyorum zaten lh im fsh tan hiç yüksek olmadı bu ay 2.gunum fsh im yüksek diye verdim amh i ve pcos la ilgili hiç şüphem olmadı en az 4 5 doktor usg bakti.sadcee çok az tembellik var dendi o da regl düzenli diye önemsiz dendi

Kızlar değer aralığı yokmuş yanlış şeye bakmışım şimdi bu değer pcos mu pcos sa neden hiç lh im fsh tan yüksek çıkmıyor sizce
Banada doktorum yukarıda bi arkadasın dediği gibi demişti kuzu
1,5 altı düşük - 5 üzeri yüksek
5 üzerindeyse de değer pko olma ihtimali var
Ama sadece bu değerle yorumlamayıp aynı zamanda muayenede edip çıkan değerle görünüm uyumlu mu diye bakması lazım

Ama sadece bu değerle yorumlamayıp aynı zamanda muayenede edip çıkan değerle görünüm uyumlu mu diye bakması lazım
Lh fsh oranım 1/3 hepsine 2.gun bakıldı vajinadan usg onda da yok sadece çok az tembellik var adetin düzenli diye sıkıntı yok dediler

Var
Mis değer aralığı ondan sildim ay kafam yandı pazartesi doktora sorayi. Bakalm

Back
X