Amh testi yaptıranlar bakabilir mi?

Ay benim de adetim birkaç aydır az geliyor. Düzensizlik yok ama azaldı. Fsh en son 7.79 çıktı. Yüksek mi ki? Rezerv azalıyorsa kötü. Ama bende yumurtlama oluyor progesterona baktırdım, sende yumurtlama oluyor mu? Amh doktor yapabiliyor herhalde, ama devlet hastaneleri dışında pahalı bir test sanırım
Baktirmadim cnm yumurtlamama. Bakmadi doktor.

Şimdi vajinal usg ila yani alttan folikul. Sayımı yaptıysa doktorun ve sıkıntı gorunmugorsa amh ya gerek görmemiştir . Fsh normal çünkü yüksek olduğu zaman amh baktiriyor doktorlar ama fsh aydan aya değişen bir değer . Bence adetin 3. Günü bi folikul sayımı yaptırıp içini rahatlatabikirsin
Bu fsh normalmi sence yasim daha 21. Doktor normal dedi ama bana yuksej gibi geldi :( oyleymis fsh degeri degisbiliyormus.

Bu fsh normalmi sence yasim daha 21. Doktor normal dedi ama bana yuksej gibi geldi :KK43: oyleymis fsh degeri degisbiliyormus.
4-9 arası normal. Sizinkide normal tabiki. Bende 27 yaşındayken 12 idi korkmuştum haliyle şimdi 17 olmuş giderek de yükseliyor. Bi an önce çaresine bakıp çocuk yapmak lazim. Senin korkulacak biseyin yok ama gende bir alttan ultrasonla yumurta sayımı öğren tamamen için rahatlasn

S
Ben baktırmadım amh. Çünkü fsh 9.48 ken 7.79 a inmiş 1 ay sonra. Ondan bi önceki de 6.42 ydi. Demekki fsh oynayabilen bi hormon. O yüzden çok takılmamak lazım. Şimdi klomen kullanıyorum çatlatma yapılacak, o şekilde deneyeceğiz
ŞiMdi açık olmak gerekirse bende çok düzenli adet gören bir kadınım . Fsh değişken bir değer ama bir kez 9 dan yüksek rakamı gorduysen tehlike canları çalmaya başladı demektir . Geçen sene bana bunu anlatan doktoru mu cok ta onemsememistim fsh i düşürmek için bitkisel şeyler var yapınca geçer demiştim ama öyle değilmiş isin asli. Amh ve fsh rezervin azaldığını iddia eden testler yani vücut ostorojen salgilamayi azaltinca testte böyle çıkıyor. Folikul sayimida bu testlerin iddiasını kanıtlayan bir durum. Yani asıl sonuç kaç folikul unuz olduğu .test yapmak istemiyorsanız folikul saydirin alttan muayene ile ancak o zaman gerçek sonuca ulaşmış olursunuz. Ha ayrıca rezerv azalmaya başlayınca kalitede düşer yani yaşlanmış gibi düşün o yüzden gebe kalma oranı hızla düşüyor . Ben de üç aydır sadece bir gün adet oluyorum geçen sene çöktü her zamanki gibi ama şimdi aniden böyle azaldı ve doktorum böyle olacağını menepoz a böyle girecegimi söylüyor . Yani adet in azalması korkulacak bir durum adetin düzenli olup olmaması hiç önemli değil. Uzun ve kopuk oldu k. bakma

S

ŞiMdi açık olmak gerekirse bende çok düzenli adet gören bir kadınım . Fsh değişken bir değer ama bir kez 9 dan yüksek rakamı gorduysen tehlike canları çalmaya başladı demektir . Geçen sene bana bunu anlatan doktoru mu cok ta onemsememistim fsh i düşürmek için bitkisel şeyler var yapınca geçer demiştim ama öyle değilmiş isin asli. Amh ve fsh rezervin azaldığını iddia eden testler yani vücut ostorojen salgilamayi azaltinca testte böyle çıkıyor. Folikul sayimida bu testlerin iddiasını kanıtlayan bir durum. Yani asıl sonuç kaç folikul unuz olduğu .test yapmak istemiyorsanız folikul saydirin alttan muayene ile ancak o zaman gerçek sonuca ulaşmış olursunuz. Ha ayrıca rezerv azalmaya başlayınca kalitede düşer yani yaşlanmış gibi düşün o yüzden gebe kalma oranı hızla düşüyor . Ben de üç aydır sadece bir gün adet oluyorum geçen sene çöktü her zamanki gibi ama şimdi aniden böyle azaldı ve doktorum böyle olacağını menepoz a böyle girecegimi söylüyor . Yani adet in azalması korkulacak bir durum adetin düzenli olup olmaması hiç önemli değil. Uzun ve kopuk oldu k. bakma
yaşın kaç? ben 1 gün değil de 3 gün görüyorum adet. önceden 5 gündü. fsh filan da yüksek mi senin de

ben devlete gitmek istemiyorum açıkçası, çünkü o zaman doktora da gitmem lazım. direk testi yaptırmak istiyorum. pko da yüksek mi çıkarmış ?
Doktora neden gitmek istemiyorsun? Bence doktor kontrolünde yapilmasi daha uygun olur. Sonuçları aldiginda doktorunla bereber degerlendirme sansin olur. İstemediğin bir tedavi onerirse mecbur degilsin sonuçta.

1. Merhaba benim amh testim düşük çıkmıştı öğrendiğimde üzülüp stres yaptım ve doğal yoldan hamile kalabilen var mı diye merak etmiştim. Buradan sürekli amh ile ilgili yazıları okudum malesef tüp bebek (mutlaka zorunlu olan vardır ama) ticari olarak büyük kazanç sağladığı için hemen doktorlar sizi buna yönlendiriyor artık okul bitsin kariyer vs derken gec evlendiğimiz için ister istemez bu gibi test değerleri negatif olabiliyor ama bu ticari oyunlara alet olmayın bana tüp bebek dediler ama ben 5 ay gibi kısa bir sürede doğal yoldan hamile kaldım 31 yaşında ve amh 0.59 du.Bu testin düşük olduğunu görüp panik olmayın bu test birkaç yerde yaptirdiginizda farklı çıkıyor ve tüp bebek kararı verilen bir test asla değil düşük sonuç aldıysanız yumurta takibi yaptırın regl başlangıcında yumurtanız(folikül) varsa ve gelişiyorsa (ki gelismiyorsa bile ilacla gelistiriyorlar) testi umursamayın takibiyapan doktorun önerdiği günleri değerlendirin. Ben sorunsuz bir hamilelik geçirdim. Birde testin sonucunu soyledigimdetup bebek onermeyen ve size para gözüyle bakmayan doğal yoldan hamilekalabileceginizi söyleyen tek doktor olan cem akarsu ile görüşmenizi tavsiye ederim.

Back
X