Arkadaslar benim yasim 37 amh testi sonucum 1.97.dogal yolla hamile kalma sansim nedir sizce.fsh da 6
Merhaba. Aynı yaştayız ve yaklaşık aynı değerlere sahibiz. 50'den önce menopoza gireceğini sanmıyorum.
Benim özel hastanedeki doktorum da beni çok germişti. Sonra üç doktora daha sonuçları gösterdim. Bu yaşta bu değerlere sahip olman harika dediler. Lakin 6 aydır pozitif sonuç yok :) Eşimin değerleri normal. Ne kötü ne çok iyi.
Yaş yüzünden acelen olmasa doğal yolla hamilelik olur yüksek ihtimalle dediler. Önümüzdeki hafta bir de hsg çektireceğim bakalım tüpler ne durumda.
Bu arada yumurtalık rezervinin yüksek olması, iyi seviyede olması yumurtaların kaliteli olduğu anlamına gelmiyor. Yumurta kalitesini anlamak da tıbben kolay değilmiş. Yani o
tüp bebek tedavisindeki yok şu kadar yumurta şu kadar milim gelişti tabirleri de yumurtanın kalitesini belirtmiyormuş. En sağlıklı yumurtayı sadece vücudun kendisi bilir, döllenecek olan sağlıklı yumurtayı doğa yani doğal süreç seçermiş.
Çocuk planımız olmasa, amaan 45 yaşında doğursam da olur diyebilsek, o gebelik o yaşa kadar kendiliğinden eninde sonunda gerçekleşirmiş. Tabii bu yaşına rağmen standart normal değerlere sahip kişiler için geçerli.
Özetle, yapısal (kist, kanallarda yapışıklık, tıkanıklık, tek yumurtalık sahibi olma vs) ve hormonel (fsh, tsh, prolaktin, vs) bir sorun yok ise, kadın açısından önemli olan tek şey, yumurta rezervinin düşük olması değil, yumurta kalitesinin ne durumda olduğu.
Ama rezervin iyi olmasının avantajı şu, ne kadar çok yumurtan varsa kaliteli yumurtanın denk gelme ihtimali o kadar yüksek.
Gelişmelerden haberdar et bacım. Başarılar :)