Gebeliğe Hazırlık Amh yüksekliği

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Gul1996

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2022
581
181
33
29
Merhaba
25 yaşındayım ve 7 aylık evliyim
adetimin 3.günü tahlil yaptırdım, değerlerim bu şekilde

Amh 0.10
Fsh 1.91
Prolaktin 15.55
Lh 1.27
Estradiol 345.30

Normal yolla hamile kalabilir miyim sizce

Amh ciddi düşük kalabilirsiniz ama beklememelisiniz.

Amh çok düşük. Vakit kaybetmeden tüp bebeğe gitmenizi öneririm. Aşılama için bile çok riskli bir durum

amh böyle olunca doğal yolla evet bıraz zor oluyor ama tabıkı ihtimal var
bende amh dusuklugu ıle uc defa gebe kaldım kendiliğinden
ama yınede maddı ımkanınızda varsa tup bebek yaptırın hatta yumurta havuzu olustursanız daha ıyı olur gelecek ıcınde

Oncelikle, bebek sahibi olmak isteyip de bu ugurda uzun sure beklemesi gereken, tedavi goren, umutsuzluga dusen, yuregi evlat hasretiyle carpan her hemcinsime sevgilerimi ve dualarimi iletiyorum. 36 yasindayim ve cocuklari sevmeme ragmen pek de dusunmemistim taki 6 ay oncesine kadar. 6 ay once korunmayi biraktik. Ve esim de ben de bir bebek sahibi olmak istedigimizi anladik. 35 yas yas ustu oldugumdan doktorum 6 ayda gebelik olmazsa tetkikler istiycem dedi. Hsg sonuclari temiz, sikinti yok. D vitamin yerlerde 8. Amh 1,9.
Doktorum d vitamin icin ampuller bisiyler verdi etti okay.
Ama
Amh konusunda ciddi moralimi bozdu.
2.5 uzerinde olmaliydi en az dedi. Cok doktor gezmedim, ilk bu doktora jinekolojik muayneye baslamistim oyle de devam ettim. Tecrubesi olanlara sormus olayim ben de, 1.9 cidden 36 yas icin sikintili bir sonuc mu?

Oncelikle, bebek sahibi olmak isteyip de bu ugurda uzun sure beklemesi gereken, tedavi goren, umutsuzluga dusen, yuregi evlat hasretiyle carpan her hemcinsime sevgilerimi ve dualarimi iletiyorum. 36 yasindayim ve cocuklari sevmeme ragmen pek de dusunmemistim taki 6 ay oncesine kadar. 6 ay once korunmayi biraktik. Ve esim de ben de bir bebek sahibi olmak istedigimizi anladik. 35 yas yas ustu oldugumdan doktorum 6 ayda gebelik olmazsa tetkikler istiycem dedi. Hsg sonuclari temiz, sikinti yok. D vitamin yerlerde 8. Amh 1,9.
Doktorum d vitamin icin ampuller bisiyler verdi etti okay.
Ama
Amh konusunda ciddi moralimi bozdu.
2.5 uzerinde olmaliydi en az dedi. Cok doktor gezmedim, ilk bu doktora jinekolojik muayneye baslamistim oyle de devam ettim. Tecrubesi olanlara sormus olayim ben de, 1.9 cidden 36 yas icin sikintili bir sonuc mu?
Hayir değeriniz moral bozmak değer değil tuo bebekle de normal yollardan da Allahin izni ile olur iyi bir tup bebek merkezine gidip görüş alın dogal mi olmalı tup bebek mi diye

Hayir değeriniz moral bozmak değer değil tuo bebekle de normal yollardan da Allahin izni ile olur iyi bir tup bebek merkezine gidip görüş alın dogal mi olmalı tup bebek mi diye
Tesekkur ederim fikrinizi paylastiginiz icin.
Bir baska doktorla gorustum.
Amh icin normal dedi. Yuksek degil ama normal dedi. Esim icin de sperm hizini biraz daha arttirsak daha saglam olur dedi. Onun icin de diyetinde dikkat etmesi gerekenleri soyledi ve e vitamini verdi uc kutu.
2 ay devam dedi. Bu esnada d vitaminin de toparlanir dedi. Iki ay sonrasi icin yumurta takibi ilac catlatma’dan bahsetti.
O da olmazsa asilama, o da olmazsa tup bebek dedi.
Sanirim yine nereden baksam 1 yil gozden cikarmam gerek. En iyi ihtimalle o da. Allah isteyen herkese en hayirlisini en hayirli zamanda nasip etsin. Bana da umarim.

Back
X