• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sebepsiz Hamile Kalamama/İnfertilite

Yok ilaç kullanmıyorum sadece stres ve kaygıyı azaltmak için psikolog görüşmesi yapıyorum çok teşekkür ederim cevabın için. 🙏🙏

Evet çektireceğim ama doktorum folik asit bile vermedi bana çok garip. takviye kullananlar vs var görüyorum bu otlarında çok iyi geldiğini duyunca sormak istedim.
Canım selam benim de amh 0.321 di gebelik olmuyordu tüp bebek demişlerdi. Ben de cocuk düşüncesini kafada nasip ya diye ötelemiştim. Bal tarçın çörek otu karışımını kullandım, eşim de arı sütü özü kullandı. Allaha şükür belki kaliteli yumurtaya sebep oldu ama Allah nasip etti sonuçta. Sana tavsiyem kafanı rahatlat ve Allaha bırak denemeye devam et 🙏🏼🩷

Evet çektireceğim ama doktorum folik asit bile vermedi bana çok garip. takviye kullananlar vs var görüyorum bu otlarında çok iyi geldiğini duyunca sormak istedim.
D vitamini, b12 vitaminlerinize baktırın bunlar düşükse tutunmayı etkiliyor. Demir, folat, folik asit,magnezyum da önemli. Gerekirse takviye kullanın. Bu esnada tekrar doğal yolla deneyin Bikaç ay daha, olmuyorsa hsg filmi çektirip tüpleriniz tıkalı mı değil mi baktırın. Bazen tıkalı tüpler film çekilirken açılıyor. Bu filmin akabinde ertesi aya hamile kalan çok kişi var. Bende olmadı ama belli olmaz. En son çare tüp bebek öneririm ben de.

Canım selam benim de amh 0.321 di gebelik olmuyordu tüp bebek demişlerdi. Ben de cocuk düşüncesini kafada nasip ya diye ötelemiştim. Bal tarçın çörek otu karışımını kullandım, eşim de arı sütü özü kullandı. Allaha şükür belki kaliteli yumurtaya sebep oldu ama Allah nasip etti sonuçta. Sana tavsiyem kafanı rahatlat ve Allaha bırak denemeye devam et 🙏🏼🩷
Çok teşekkür ederim umarım benimde olur yarın adetimin 3. Günü ben hayıt otuna başlayacağım bir de aktara gidip arı sütü bal polen karışı oluyormuş onu almayı düşünüyordum bu karışımı evde yapacağım inşallah bana da şifa olur çok teşekkür ederim 🙏🩵🩵

D vitamini, b12 vitaminlerinize baktırın bunlar düşükse tutunmayı etkiliyor. Demir, folat, folik asit,magnezyum da önemli. Gerekirse takviye kullanın. Bu esnada tekrar doğal yolla deneyin Bikaç ay daha, olmuyorsa hsg filmi çektirip tüpleriniz tıkalı mı değil mi baktırın. Bazen tıkalı tüpler film çekilirken açılıyor. Bu filmin akabinde ertesi aya hamile kalan çok kişi var. Bende olmadı ama belli olmaz. En son çare tüp bebek öneririm ben de.
B12 kullanıyorum demire de baktıracağım solgarın magnezyum citrat ve Qenzim Q10 kullanıyorum. Magnezyum ağrılarada iyi geliyormuş. Bende filmden sonra gebe kalanları duymuştum aralıkta çektireceğim artık olmazsa şubat mart gibi aşılamaya gideceğim ne yapayım

Çok teşekkür ederim umarım benimde olur yarın adetimin 3. Günü ben hayıt otuna başlayacağım bir de aktara gidip arı sütü bal polen karışı oluyormuş onu almayı düşünüyordum bu karışımı evde yapacağım inşallah bana da şifa olur çok teşekkür ederim 🙏🩵🩵
10 yemek kaşığı bal
10 tatlı kaşığı çörek otu
10 çay kaşığı tarçın
Çörek otunu çekilmiş al ki yerken rahat ye. Sabah akşam aç karnına birer tatlı kaşığı yeniyor.
Regl 2. Günü başla yumurtlama zamanı bırak aşkım 12 gün falan kullanılıyor genelde ama ben 1 hafta kullanmıştım yumurtlama erken oluyor bende diye. İnşallah Allah kısa zamanda hayr sahibi sağlıklı bir evlat verir kucağına canım 🙏🏼

Arkadaşlar merhaba lütfen yardımcı olun bana. Ben 2022 yılında bekarken bir kontrole gideyim dediğim hastane de fsh yüksek amh düşük geldi doktor bana erken menapoza gireceksin 30 yaşından sonra çocuk sahibi olamazsın dedi yıkıldım ( fsh:10.9 amh:1.7 yaş:26 idi) evlenene kadar fsh verdim ve en düşük 9 küsür çıktı 1.5 yıldır evliyim ve 10 aydır çocuk olmuyor. Burada da ilk doktora gittiğimde fsh:10 11 ve 9.56 çıktı. Sonra araştırma hastanesine gittim orada da fsh bunca senedir ilk defa 7.41 çıktı. bir ay önce 11di. Amh 1.41. Yaşım 29 ama 3 4 aya 30 oluyorum. Doktor kontroldede orta şekerli demişti. Şu an için yaşına göre orta ama değerlerin normal dedi. Eşimin değerleri de iyi çıktı ama hamile kalamıyorum bana psikolojik destek önerdi streslisin kaygılısın dedi ama hocanın tavırları çok sert bir şey konuşamıyorum bulunduğum şehirde de doğru dürüst doktor yok Malatyadayım. Özele şu an gidemiyorum. İşten ayrıldım stres yapmamak için. Alternatif tıp hemen kullanmak istememiştim. Şu an hayıt otu gibi bitkisel tedavileri de kullanmak istiyorum ama adetim düzenli rahimde vs sorun görmedi kist yok. Bana bu yollardan geçmiş kişiker lütfen destek olabilir mi neler yaptınız bitkisel veya multivitamin önerileriniz nelerdir ? Çok üzülüyorum bu konuya lütfen yardımcı olun.
Evet fsh yüksek ama aslında amh çok da düşük değil. Doğal gebelik olmayacak bi amh değil ki adetleriniz de düzenliymiş. Ben de 27 yaşındayım fsh iki kez 9 çıktı. Doktor bana normal dedi adet düzenliyse ve ultrasonda yumurta gözüküyorsa sorun görmüyorlar. Bu arada 2 kez kayıp yaşadım. İkisinde de hızlı hamile kalmıştım. Tiroid için ilaç kullanıyorum sadece. Bence yumurtlama gününüzü takip edin hamilelik olur inşallah. Sdece beslenme düzeltip yumurta kalitesi için takviye vs alın ben öyle yapıyorum omega 3 ve koenzim q10 özellikle.

Yok ilaç kullanmıyorum sadece stres ve kaygıyı azaltmak için psikolog görüşmesi yapıyorum çok teşekkür ederim cevabın için. 🙏🙏
Merhaba canım bu topiğe benim gibi umutsuz vakalarda bile her zaman bi umut olabileceğini anlatmak destek olabilmek için üye oldum 2022 yılında hormon testleri yaptırdım amh 0.09 geldi dünyam başıma yıkıldı desem yeridir hemen tüp bebek tedavisine başladım ve ilk denemede gebelik elde ettim bebeğimi dünyaya getirdim geçen yıl adet gecikmesi sebebiyle tekrar doktora gittim fsh olmuş 49 tabi erken menapoz teşhisi konuldu trisequens adlı ilaç verildi 4 ay kullanıp bıraktım çünkü aşırı bi gerginlik yaptı bende ve oluruna bıraktım o zamandan beri düzenli adetleirmi görüyordum ta ki bugüne kadar doğal yoldan kendiliğinden hamile kaldığımı öğrendim demem o ki tıpta imkansız diye bişey yokmuş rahat ol kendine ve allaha güven gerisi kendiliğinden bi bakmışsın hallolmmuş
m

10 yemek kaşığı bal
10 tatlı kaşığı çörek otu
10 çay kaşığı tarçın
Çörek otunu çekilmiş al ki yerken rahat ye. Sabah akşam aç karnına birer tatlı kaşığı yeniyor.
Regl 2. Günü başla yumurtlama zamanı bırak aşkım 12 gün falan kullanılıyor genelde ama ben 1 hafta kullanmıştım yumurtlama erken oluyor bende diye. İnşallah Allah kısa zamanda hayr sahibi sağlıklı bir evlat verir kucağına canım 🙏🏼
Çok teşekkür ederim canım bir daha ki adetimde deneyeceğim muhakkak 🌸🌸

Arkadaşlar merhaba lütfen yardımcı olun bana. Ben 2022 yılında bekarken bir kontrole gideyim dediğim hastane de fsh yüksek amh düşük geldi doktor bana erken menapoza gireceksin 30 yaşından sonra çocuk sahibi olamazsın dedi yıkıldım ( fsh:10.9 amh:1.7 yaş:26 idi) evlenene kadar fsh verdim ve en düşük 9 küsür çıktı 1.5 yıldır evliyim ve 10 aydır çocuk olmuyor. Burada da ilk doktora gittiğimde fsh:10 11 ve 9.56 çıktı. Sonra araştırma hastanesine gittim orada da fsh bunca senedir ilk defa 7.41 çıktı. bir ay önce 11di. Amh 1.41. Yaşım 29 ama 3 4 aya 30 oluyorum. Doktor kontroldede orta şekerli demişti. Şu an için yaşına göre orta ama değerlerin normal dedi. Eşimin değerleri de iyi çıktı ama hamile kalamıyorum bana psikolojik destek önerdi streslisin kaygılısın dedi ama hocanın tavırları çok sert bir şey konuşamıyorum bulunduğum şehirde de doğru dürüst doktor yok Malatyadayım. Özele şu an gidemiyorum. İşten ayrıldım stres yapmamak için. Alternatif tıp hemen kullanmak istememiştim. Şu an hayıt otu gibi bitkisel tedavileri de kullanmak istiyorum ama adetim düzenli rahimde vs sorun görmedi kist yok. Bana bu yollardan geçmiş kişiker lütfen destek olabilir mi neler yaptınız bitkisel veya multivitamin önerileriniz nelerdir ? Çok üzülüyorum bu konuya lütfen yardımcı olun.
Canım öncelikle Allah hayırlısıyla sağlıkla gönlüne göre versin. Seni çoook iyi anlıyorum bununla ilgili kendim de dahil sana en az beş örnek verebilirim. Hepsininde çocuğu oldu, çocukluk arkadaşım evlendi ilk yıl çocuğu olmayınca dr gitti tiroidden dolayı dr senin tedavisiz çocuğun olamaz dedi, oda iki kez aşılama yaptırdı tutmayınca dr direk tüp bebek yaptır aşılama bile tutmadı yaa olmaz dedi. Tüp bebeğe başvurdu, 2 yılı doldurmanız gerekiyor dediler onlar da o süreçte evrakları VS tamamladılar tahliller ilaçlar felan son kontrole gittiğinde üç haftalık hamile olduğunu öğrendi. Okul arkadaşım çok ağrılı adet oluyordu nışanlıyken dr gitti dr bir sürü şey söyledi senin çocuğun olmaz dedi evlendi 8. Ay hamile kaldı... Ben 8 yıllık evliyim ilk yıl hiç hamile kalamadım dr gittim tahliller ultrason felan bakıldı sorun neydi hatırlamıyorum inan ama senin çocuğun olmaz dedi. O ara hamile kaldım ama kimyasal gebelik oldu Bi sene sonra yine aynısı oldu, o arada yumurta geliştirici ler çatlatma iğnesi VS herşeyi denedik en son dr ohooo bu ilaçlara bile yanıt vermiyorsun senin çocuğun olmaz dedi gönderdi. Sonra hamile kaldım ama 4 aylıkken karnımda öldü, ölü doğum yaptım genetik testler VS kan pıhtılaşması çıktı. Şimdi hamileyim artık umudumu kesmiştim aklımdan da çıkarmıştım kabullendim yani sonra hamile olduğumu öğrendim şuan yüksek riskli gebeyim buda ölür diyorlar dr lar ama Allah bilir. Sonuç itibariyle, asla umudunu kaybetme, dua et, çabala, ama ot çöp işlerine girmeni tavsiye etmem çok denedim. Dengeleri bozuyorsun.. En sağlıklı tavsiyem işin ehline hacamat yaptırman, ciddi anlamda sağlıklı beslenmen, ve mutlaka yürüyüş. İnşallah güzel haberlerinizi de alırız

Ben ankaradan evlilik sebebiyle bu şehire taşındım alışamadım bir türlü işim çok iyiydi iş de bulamadım ve bulduğum iş çok kötü şartlara sahipti sinir hastası olacaktım bu sebeple bıraktım maalesef. Bende psikolojik desteğe başladım kafadan nasıl tamamen atılır bilmiyorum yapamıyorum
Ahh okurken kendimi gördüm 1 yıl oldu evleneli ben de Ankara'dan İzmir'e geldim ve kimsemiz yok İzmir'de ise girdim lanet bir yerdi 8 ay zor dayandım bıraktım biraz kafa dinleyim derken gebeliğe taktım kafayı daha da çıkmaza girdim. Yazdıklarını okurken gözlerim doldu belki başkası için öylesine yazılar ama ben senin bu yazdıklarından başka neler yaşadığını anlayabiliyorummm....

Canım öncelikle Allah hayırlısıyla sağlıkla gönlüne göre versin. Seni çoook iyi anlıyorum bununla ilgili kendim de dahil sana en az beş örnek verebilirim. Hepsininde çocuğu oldu, çocukluk arkadaşım evlendi ilk yıl çocuğu olmayınca dr gitti tiroidden dolayı dr senin tedavisiz çocuğun olamaz dedi, oda iki kez aşılama yaptırdı tutmayınca dr direk tüp bebek yaptır aşılama bile tutmadı yaa olmaz dedi. Tüp bebeğe başvurdu, 2 yılı doldurmanız gerekiyor dediler onlar da o süreçte evrakları VS tamamladılar tahliller ilaçlar felan son kontrole gittiğinde üç haftalık hamile olduğunu öğrendi. Okul arkadaşım çok ağrılı adet oluyordu nışanlıyken dr gitti dr bir sürü şey söyledi senin çocuğun olmaz dedi evlendi 8. Ay hamile kaldı... Ben 8 yıllık evliyim ilk yıl hiç hamile kalamadım dr gittim tahliller ultrason felan bakıldı sorun neydi hatırlamıyorum inan ama senin çocuğun olmaz dedi. O ara hamile kaldım ama kimyasal gebelik oldu Bi sene sonra yine aynısı oldu, o arada yumurta geliştirici ler çatlatma iğnesi VS herşeyi denedik en son dr ohooo bu ilaçlara bile yanıt vermiyorsun senin çocuğun olmaz dedi gönderdi. Sonra hamile kaldım ama 4 aylıkken karnımda öldü, ölü doğum yaptım genetik testler VS kan pıhtılaşması çıktı. Şimdi hamileyim artık umudumu kesmiştim aklımdan da çıkarmıştım kabullendim yani sonra hamile olduğumu öğrendim şuan yüksek riskli gebeyim buda ölür diyorlar dr lar ama Allah bilir. Sonuç itibariyle, asla umudunu kaybetme, dua et, çabala, ama ot çöp işlerine girmeni tavsiye etmem çok denedim. Dengeleri bozuyorsun.. En sağlıklı tavsiyem işin ehline hacamat yaptırman, ciddi anlamda sağlıklı beslenmen, ve mutlaka yürüyüş. İnşallah güzel haberlerinizi de alırız
Ahhh canım benim inşallah sağlıkla sıhhatle bebeğine kavuşursun teşekkür ederim desteğin için dualarım seninle olacak. Bende böyle doğan biriyim. Annemin kanda sorunları varmış 4 sene sonra baya ilaçlar kullanarak hamile kalmış 2 kez düşük yapmış benden öncede. İnşallah bu sefer sağlıkla kucağına alırsın. Buradan yaz bana da 🌸🩵

Ahh okurken kendimi gördüm 1 yıl oldu evleneli ben de Ankara'dan İzmir'e geldim ve kimsemiz yok İzmir'de ise girdim lanet bir yerdi 8 ay zor dayandım bıraktım biraz kafa dinleyim derken gebeliğe taktım kafayı daha da çıkmaza girdim. Yazdıklarını okurken gözlerim doldu belki başkası için öylesine yazılar ama ben senin bu yazdıklarından başka neler yaşadığını anlayabiliyorummm....
Bizi en iyi biz anlarız gerçekten psikolojim çok bozuldu okb başladı saçma sapan vesveseler geliyor kalbime psikolojim bozuluyor hissediyorum toparlanmaya çalışıyorum ama bu bebek meselesi daha da yordu beni umarım bizde sağlıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi

30 yaşında evlenmeden önce önce sizinkinden biraz düşük amh ım vardı. 31de gebe kaldım, düşük yaptım. Dr beklemememi söyledi tekrar gebe kaldım, 32de doğurdum. Şu an ikinciyi 35e doğru doğuracağım kısmetse. Amh evet rezerv gösteriyor, yaşa göre düşük olabilir ama bir sağlıklı yumurta yetiyor. Bir insana stres yapma denmez ama bir canlının dünyaya gelmesine sadece aracı olduğumuzu, karar konumunda olmadığımızı düşünüp kendi üzerine kurduğunuz baskıyı azaltabilirsiniz belki. Gerekirse bir sefer danışmak için bile olsa iyi olduğunu düşündüğünüz doktordan randevu alın şehir dışında bile olsa. Ben elimden geleni yaptığımı hissettikçe rahatlayan bir yapıdayım şayet siz de öyle iseniz.

Hsg çekilmelisiniz rahimde tüplerde birşey varsa zaman kaybedersiniz. 12 ay olmazsa çekiyorlar normalde ama özelde yaptırın. Sebepsiz diyenlerin birçoğunda bulunamayan sebep var. Tüp bebekte embriyo oluşumu yumurta kalitesi embriyo kalitrsi bir sürü neden çıkabilir bunu orda anlarsınız ancak. Size Ankara ya iyi bir hocaya muayeneye gitmeyi ve stres yapmadan 1 sene dolunca tüpe başlamayı tavsiye ederim. Eğer sebep varsa tüp de hemen nasip olmayabilir vakit kaybetmeyin.

Merhaba,

Rabbim öncelikle dertlerine şifa yüreğindekilere derman olsun. Hersey Allahtan. Rabbin nasip ederse bi bakmışsın oluvermismis. Bize dusen tevekkül edip Allaha bırakmak. En kisa zamanda kolaylikla nasip olur amin.

Ben gec yasta evlendiğim icin hic korunmadim ve hemen bebis oldu ancak onu da 37. Haftada kaybettim. Sonrasında benin icin iyileşmek yas sureci vs derken hayli zaman geçti. Ve tabi kolay hamile kalınca tekrar da isteyince hemen oluverir sandim. 3 yil sonra gebelik düşündüğüm icin korunmayı biraktim. 1. Ay 2. Ay 3. Ay 4. Ay.... derken olmayınca stres oldum ve soluğu dr da aldik. Amh 1 geldi e2 dusuk geldi ayrıca yumurtaların sadece sagda olduğunu solda hic yumurta olmadığını ve var olan yumurtaların hareketsiz olduğunu soyledi. Eşiminde kontrolden geçmesi istendi onun da sonuçları ortamala değerlerde geldi. Bu hali ile yaştan dolayı tup bebek önerdiler.

Belli araştırmalar sonrasi tup bebek icin bi dr a karar verip gittik ancak siz tup bebek hastası değilsiniz yaşam şeklinizi düzeltirseniz zaten bebek olur dedi.

Eşim ve ben diyetisyene ve spora başladık. Alkol sigara kullanıyorsanız bırakın dediler kullanmadığımız icin şanslıyız.

Akabinde dahiliye dr tum vitamin değerlerimizi baktı ayrıca endokrinde bazi testler verdik.

Eşimin kullandıkları d vit magnezyum çinko b kompleks zeucit proxeed lepigra takviyeleri yazıldı.

Bana ise ovulex magnezyum b kompleks d vit omega 3

Diyeti sürecinde Gluten hayatımızdan cikti tavuk cikti çiğ kuruyemis bol salata balik girdi.

Biz zaten olmuyor durumuna o kadar odaklandikki nasılsa tup bebek yaptiricaz ona zemin olsun.

Evde bi kilo verme spor yapma yarisi kac cm inceledim ne oldu ne bitti kafayı bunlara yorarken eylul ayında müjdeli haberi rabbime sukurler olsun ki aldik.

Haziran ayında başladığım surecin sonucu eylul ayında almış olduk.

Stres ve saglikli beslenme ve sporun bu kadar etkileyeceği hic aklima gelmezdi. Ozellikle tedavi edilmesi gereken bir durum yoksa kesinlikle dr un tavsiye edecegi vitamin takviyeleri ile devam edin.

Rabbim saglikla sihhatle geciktirmeden nasip etsin. Amin amin amin.

Ahhh canım benim inşallah sağlıkla sıhhatle bebeğine kavuşursun teşekkür ederim desteğin için dualarım seninle olacak. Bende böyle doğan biriyim. Annemin kanda sorunları varmış 4 sene sonra baya ilaçlar kullanarak hamile kalmış 2 kez düşük yapmış benden öncede. İnşallah bu sefer sağlıkla kucağına alırsın. Buradan yaz bana da 🌸🩵
Aminn amin isteyen herkese nasip olsun inşallah. Çok çok teşekkür ederim 🌸🥹

güzel bir dahiliyeye gidip vıtamın değerlerinin hepsina baktır özellikle d, kanın varmı? folik asit, omega 3, quenzım 10 başla sabahları yürüyüşe çık kafan dagılsın hem spor olur başka bir kadın doğuma gıt regl iken hormonlarına baksınlar kanla bakıyorlar gene. yumurtlama testi al kendine burada arkadaşların çoğu yapıyor sende sor gene yardımcı oluruz. Hsg çektir tüplerin açıkmı tıkalımı bi sorun var mı?

41 yaşımda pcos ve 0.99 amh la bebek sahibi olduk. Rabbim size de nasip etsin inşallah. Erken menepozu bana da söylediler 36 yaşımda. Üniversite hastanesi Tüp bebek merkezine gittik yaş itibari ile çok test yaptılar hemen alalım dediler. Adet günü gelene kadar vitamin kullan dediler eşim ve bana. Kullandık ve pandemi nedeni ile operasyonlar iptal edildi acil dışında. Beklerken 2,5 ay sonra hamile kaldım. Stres ortadan kalkınca oluyor sanırım. Üzülmeyin diyeceğim ama bilmiyorum pek mümkün değil ben de çok ağladım. Sakin kalın. 4 yıl sonra kadın doğum doktoruna gittim menapoz yakın çok zor dedi. yine gittim tüp bebek merkezine ve vitamin takviye ile ikinci bebeğimizi de aldık kucağımıza. Allah'tan ümidinizi kesmeyin. Dua edin. Yakınlarınıza konudan bahsetmeyin. Kendiniz de konuşmayın eşinizle. Farklı meşguliyet bulun. Nöbet şekeri tüketimi biraz faydalı olabilir. Çaya kahveye şeker atıyorsanız nöbet şekeri atabilirsiniz. Emerek tüketmek de iyi. Enfeksiyonu gideriyor ve sperm kalitesini artırıyor. Bol bol yürüyüş yapın zihninizi boşaltın. Rabbim nasip etsin inşallah.

Back
X