(AMH)Yumurtalık rezervi arttırmak için neler yaptınız.. burada paylaşalım herkes bilgi sahibi olsun

EfervesaN

Guru
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2011
2.918
1.354
398
Merhaba arkadaşlar
kısa bir özet :)
ben 16 aylık evliyim . evlenmeden 6 ay önce doğum kontrol hapına başladım çünkü sol over 3,5 cm lik çikolaya kistine benzeyen bir kist vardı hap kullandığım sürece bu kistim büyümedi zaten çocuk sahibi olmayı da hemen düşünmediğimiz için doğum kontrol hapı hem kist büyümesin diye hemde hamilelkten korunmak için en etkili yöntemdi ..
çocuk sahibi olmayı henüz düşünmüyorduk ama standart kontrollerim için 3 ağustosta doktora gittiğimde yapılan tahliller sonucunda yumurtalık rezervimin yani AMH hormonumun 0.15 olduğunu öğrendim .. yani yok denecek kadar az hatta doktor bu sonucu telefonda söylediğinde bi an ne yerdeyim ne gökte gibi birşey oldu hatta başım döndü tabiki çok üzüldüm bu duruma ..
doktor direk tüp bebek yapalım aşılama bile tutmaz dedi ama ben hemen böyle bir şeye girmek istemiyorum hem maddi hem manevi olarak hazır değilim ..
ben ilk olarak doğal yollarla denemek istiyorum
doktorum kullandığm doğum kontrol hapının bu rezerv düşüklüğüne neden olabileceğini söyledi bazı insanları biraz fazla etkileyebiliyormuş.
o nedenle 2 defa adet görüp 2. tekrar bu tahlilleri vermemi istedi.
tabi bu arada görüşünü aldığım bazı doktorlar hapın bu denli etki etmeyeceğini bu kadar düşüklüğe neden olma olasılığının az olduğunu söylüyorlar.

bende araştırarak gerek burası gerek başka internet sitelerinden bakarak bazı kürler uygulamaya başladım ..

mesela hergün çiğ badem yiyorum 20-25 tane
her akşam 1 muz yiyorum
1 haftadır hergün incir kürü yapıyorum sabah akşam suyunu içiyoum
1 çay kaşığı polen yutuyorum sabahları..
bide çinko hapı kullanmaya başladım (aile sağlığı merkezindeki doktoruma danışarak)

bunların dışında sizlerin yaptıkları nelerdir acaba..
uyguladığınız hangi kürler ve bitkisel ürünlerle AMH hormonunuzu yükseltmeyi başardınız.
birbirimizle paylaşalım lütfen .. herkes faydalansın herkes derdine derman bulsun inşallah.
gerçekten bende ne yapacağımı şaşırdım..

ee arkadaşlar yokmuuu hiç bu konuda tecrübe sahibi olup paylaşmak isteyen aydı herkes yaptıklarını ve sonucunu paylaşsın hepimiz faydalanalım inş.

hiç kimse birşey yazmamış ...
arkadaşlar bu konuda birbirimize yardımcı olsak keşke..
kullandığımız tecrübe ettiğimiz şeyleri paylaşsak herkese yardımımız olsa..
ben şuan yazdığım ürünleri kullanıyorum 20 gün sonra tahlillerim var bakalım amh değerime etki ettimi buraya yazıcam ..
sizlerde paylaşımda bulunsanız ne güzel olur.

saraçoğlunun konuşmalarındada incir kürü birebir diye duymuşdumm.bal çörek otu tarçında yumurtalıklara iyi gelio diye hatırlıyrm bi araştırın .Allah emeklerinizin karşılığını boş çevirmesin İnşAllah.zahmetsiz rahmet olmazmış haaa gayret evelAllah olamayacak şey yokdur

bende bunları duydum hep canım ... başka yöntemler deneyen vardır diye düşünüp açtım konuyu ama sanırım farklı bir yöntem deneyen yok :(

bende bunları duydum hep canım ... başka yöntemler deneyen vardır diye düşünüp açtım konuyu ama sanırım farklı bir yöntem deneyen yok :KK43:
Bnmde AMH ım ikisene önce düşük çıkmışdı.şimdi doktora gitmeye korkuyrm ama mecbur gidicem yrn.Allah yüzümüzü güldürsün İnşAllah bnde incir kürüne başlıyacağm

Çiğ badem yiyoruz biz 15 gündür..
polen dediğiniz bildiğiniz polen arıcılıkla uğraşanlar topluyor genelde.
biz eylülde datçaya gitmiştik orada çiğ badem ve polen getirdik .

orada kilosu 50 tl idi.. 200 gr alsan 1 ay yersin rahat tadı biraz garip mercimekten küçüktür taneleri. biz bal ile karıştırıp yemeye çalışıyoruz. hatta ben ballı karışımı ağzıma alıp hap gibi suyla yutuyorum .

geçmiş olsun canım.. bendede aynı sıkıntıdan var.. moralim çok bozuluyor.. dr. bana arısütü poleni önerdi, onu kullandım bitti, soğan kürü yapabilirsin,sağlıklı kadnların bile yapmasını öneriyor Saraçoğlu. incr kürü var, ama benim şekerim olduğu için onu yapamıyorum.. :S birde dr. iki bitkisel ilaç yazdı bana..birini kullandım ama bi fayda yapmadı sanırım bilmiyorum.. keşke daha fazla arkadaş yazsa, birşeyler öğrenip uygulasak.. inş. bebeklerimize kavuşuruz. dua edelim.. :KK46::KK46::KK46::nazar:

Arkadaslar mutlaka hayit icin ve incir kurunu de beraberinde devam edin bu ikisini hic birakmayin. Ben önce Rabbimin dilemesi sonra da bu iki nimetin faydasina bagliyorum bebegimin olmasini

İkinci icin tekrar kullanmaya baslayacagim.fsh yine tavanlarda ama ilkini veren Rabbim yine verir ins

incir kürünü bende yapıyorum ama hayıt suyunu hiç denemedim tadınında çok kötü olduğunu okudum ama şifa olsun diye mecbur içeceğiz..

bende incir kürü çiğ badem muz vs yiyorum eşimde keçiboynuzu zeytinyağlı incir falan yiyor tekrar tahliller yapıldığında buraya yazıcam inşallah faydasını görürüz hepimiz .

vakit kaybetmeden tüp bebek tedavisi yaptırın bence kadınlar için her geçen zaman her geçen yıl dezavantaj her geçen yıl yumurtalarımız azalıyor çünkü ne kadar erken tedavi olursanız o kadar olumlu sonuç alırsınız bir yandan tedavinizi olun bir yandan beslenmenize de dikkat edin bence.
Merhaba arkadaşlar
kısa bir özet :)
ben 16 aylık evliyim . evlenmeden 6 ay önce doğum kontrol hapına başladım çünkü sol over 3,5 cm lik çikolaya kistine benzeyen bir kist vardı hap kullandığım sürece bu kistim büyümedi zaten çocuk sahibi olmayı da hemen düşünmediğimiz için doğum kontrol hapı hem kist büyümesin diye hemde hamilelkten korunmak için en etkili yöntemdi ..
çocuk sahibi olmayı henüz düşünmüyorduk ama standart kontrollerim için 3 ağustosta doktora gittiğimde yapılan tahliller sonucunda yumurtalık rezervimin yani AMH hormonumun 0.15 olduğunu öğrendim .. yani yok denecek kadar az hatta doktor bu sonucu telefonda söylediğinde bi an ne yerdeyim ne gökte gibi birşey oldu hatta başım döndü tabiki çok üzüldüm bu duruma ..
doktor direk tüp bebek yapalım aşılama bile tutmaz dedi ama ben hemen böyle bir şeye girmek istemiyorum hem maddi hem manevi olarak hazır değilim ..
ben ilk olarak doğal yollarla denemek istiyorum
doktorum kullandığm doğum kontrol hapının bu rezerv düşüklüğüne neden olabileceğini söyledi bazı insanları biraz fazla etkileyebiliyormuş.
o nedenle 2 defa adet görüp 2. tekrar bu tahlilleri vermemi istedi.
tabi bu arada görüşünü aldığım bazı doktorlar hapın bu denli etki etmeyeceğini bu kadar düşüklüğe neden olma olasılığının az olduğunu söylüyorlar.

bende araştırarak gerek burası gerek başka internet sitelerinden bakarak bazı kürler uygulamaya başladım ..

mesela hergün çiğ badem yiyorum 20-25 tane
her akşam 1 muz yiyorum
1 haftadır hergün incir kürü yapıyorum sabah akşam suyunu içiyoum
1 çay kaşığı polen yutuyorum sabahları..
bide çinko hapı kullanmaya başladım (aile sağlığı merkezindeki doktoruma danışarak)

bunların dışında sizlerin yaptıkları nelerdir acaba..
uyguladığınız hangi kürler ve bitkisel ürünlerle AMH hormonunuzu yükseltmeyi başardınız.
birbirimizle paylaşalım lütfen .. herkes faydalansın herkes derdine derman bulsun inşallah.
gerçekten bende ne yapacağımı şaşırdım..

vakit kaybetmeden tüp bebek tedavisi yaptırın bence kadınlar için her geçen zaman her geçen yıl dezavantaj her geçen yıl yumurtalarımız azalıyor çünkü ne kadar erken tedavi olursanız o kadar olumlu sonuç alırsınız bir yandan tedavinizi yaptırın bir yandan beslenmenize de dikkat edin bence.

vakit kaybetmeden tüp bebek tedavisi yaptırın bence kadınlar için her geçen zaman her geçen yıl dezavantaj her geçen yıl yumurtalarımız azalıyor çünkü ne kadar erken tedavi olursanız o kadar olumlu sonuç alırsınız bir yandan tedavinizi olun bir yandan beslenmenize de dikkat edin bence.

.

Çok haklısında canım tüp bebek maddi anlamda felaket bir yük garantiside yok ilk seferde tutacağının ...işin sonunda mecbur kalırsak tabiki yaptıracağız ama ilk etapta diyoruz ki testler tahliller falan sık sık yaptıralım kendimizi sürekli takip edelim ayrıca bu konularda faydalı olabilecek alternatif tıp yöntemlerini kullanalım.
hani bir umut belki normal yolla olur 1 sene kadar böyle denemek istiyoruz sonrası olmazsa zaten mecbur tüp.
allahım kimseyi evlatsızlıkla sınamasın .

İkinci icin tekrar kullanmaya baslayacagim.fsh yine tavanlarda ama ilkini veren Rabbim yine verir ins
allah yardımcımız olsun inşallah.benım fsh 98 lerde amh 0.13 dr clyo prognova verdi fsh düşüyo ama istenilen değere kadar değil tabi.hayıt tohumu cayını deniycem ama zamanlamasını nasıl yapayım incir kurunude yapsam ama adet oncesı sonrası sabah aksam nasıl uygulamam lazım bilmiyorum yardımcı olursan yazarsan sevinirim.

allah yardımcımız olsun inşallah.benım fsh 98 lerde amh 0.13 dr clyo prognova verdi fsh düşüyo ama istenilen değere kadar değil tabi.hayıt tohumu cayını deniycem ama zamanlamasını nasıl yapayım incir kurunude yapsam ama adet oncesı sonrası sabah aksam nasıl uygulamam lazım bilmiyorum yardımcı olursan yazarsan sevinirim.
Canım ben incir kürüne adetin 3. günü başlamıştım kimisi 1. günü başlanmalı diyor .. bence 1-3 farketmez gidi geliyor 21 gün kullanıp ara veriyorsun

Merhaba özlemys sayfaları dolaşırken paylasimlarinizi gördüm ben yeni üyeyim merak ettim neremdeyse ustunden 1 sene geçmiş suan son durum nasıl hamile kalabildin mi benimde bazi sikintilarim var bu yüzden merak ettim ..:(

Kızlar benimde amh 0.31 fsh 11 lh da yüksek tüp bebek denedim. Yarın sonuçlanacak. Ama benim size tavsiyem hemen tüp bebeğe başlamanız yaşınız geçmeden. Çünkü bizim gibi insanlar için zaman çok önemli. Ilk denemenizde olmazsa bile ikincide olur. Ama asla dua etmekten ve tedavi olmaktan vazgeçmeyin.

Canim fsh düşürüp hamile kalanlarda var benim fsh 12.89 du doktor acil tüp bebek dedi sonra profosere gittim 2 3 ay daha normal yollarla olma ihtimali var dedi genede allah bilir Mevlam su ramazan oruclarimiz hurmetine bizlere.sağlıkli hayırlı kullarindan evlat nasip eder inşallah

Back
X