Amine hafsa koyacağım

Elif016

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2019
26
7
36
32
Arkadaşlar merhaba ben 5 aylık hamileyim 6.aya girdim şükür kızımın adını Amine hafsa koymak çok istiyorum fakat kocam bey biraz soğuk baktı Amine ismiyle dalga geçerler falan diyor bir sekreter arkadaşi demiş moralim bozuldu bahsettiğim isim peygamberimizin annesin adı yani nasıl böyle fesat düşüne bilirler 😒 sizce ne yapmalıyım ?

Arkadaşlar merhaba ben 5 aylık hamileyim 6.aya girdim şükür kızımın adını Amine hafsa koymak çok istiyorum fakat kocam bey biraz soğuk baktı Amine ismiyle dalga geçerler falan diyor bir sekreter arkadaşi demiş moralim bozuldu bahsettiğim isim peygamberimizin annesin adı yani nasıl böyle fesat düşüne bilirler 😒 sizce ne yapmalıyım ?
Canım hayırlı olsun konuyu yanlış yere açmışsın . Buarada Amine güzel bir isim

İsimler güzel ancak ikisinin de söylemi zor ve ağız çok açılıyor. Böyle isimleri tercih etmezdim ben.

Ben bu konularda başkasının seçtiği isme yorum yapmayı da doğru bulmuyorum. Kendi seçtiğim isim konusunda fikir almayı da.
İki isim de alışılageldik sürekli duyduğumuz isimler değil. İki isim kullanmak zaten zor kendimden biliyorum. İkisi de zor isimler olunca çocuk zorlanabilir.
Ama senin çocuğun ve sen nasıl seslenmek istiyorsan öyle olmalı bence. Eşinin arkadaşına laf düşmez bu konuda.

Sağlıkla kucağınıza alın

Çocuklarınıza yaşadığınız değil yaşayacakları döneme uygun isimler verin diye bir söz var hatta bazı kaynaklar Hz Ali nin sözü der

Evet eskiden o şekilde kullanılmış ama eşinize de kulak verin

Amin ile özdeş bir çağrışım olunca çocuklar dini anlamına dikkat etmez

Emine bu nedenle daha sık kullanılmış

Kücük cocuk kaldiramayabilr, ileride bu dalgalara maruz kalip özgüven problemi yasayabilir.
iyi düsünüp iyi karar vermek gerekir.

Nasıl fesat düşünecekler ki ben mi safım? Ne diyebilirler mesela? İlk iki harfle dalga geçmezler herhalde. A uzun okunuyor sonuçta. Bir de bu isim kombinasyonu çok zorlama duruyor. Hafsa direkt çirkin. Koyacaksanız sadece Amine koyun bence.

Amine çok hoş bir isim. Ancak eşinizle ortak bir karar vermek gerekir. Her birimizin kendince beğendiği isimler olsa bile çok yönlü düşünmek gerekiyor. Benim istediğim isme de biraz zor söyleniyor dediler ama bakalım daha iyisini bulana kadar (:

Hafsa ismini sevemiyorum.Anlamini bilmiyorum ama fonetigi gerçekten kötü .Amine ismi daha güzel .Dalga geçilecek bir isim olduğunu düşünmüyorum ..

İki isim biraz ağır gibi. Birbirini tamamlayan isimler değil ikisinin beraber kullanımı zor, çocuk sadece birini kullanacak ikinci isim gereksiz fazlalık. Hafsa ismi de kaba geliyor kız adı değil gibi. Bende inançlı bir insanım ama anlamı güzel olmali illa sahabe adı koymanız gerekmiyor. Yeni dönem Liya Lina vina vana tarzı isimlerde bana komik geliyor gerçi :) benim tercihim klasik isimler oldu hep ama bu sizin tercihiniz tabi. Bu arada Amine ismi Hafsa ya göre tercih edilebilir nasıl dalga gecilicekmis anlamadım nesi var ki

Iki isim bir biri ile uyumlu degil.. bu konuda yorum yapmayi dogru bulmasam da sorduğunuz icin soyluyorum.. bir tanesini koysaniz daha guzel olur sade ve kolay olur cocuk icinde..
Amine güzel..

Back
X