Amniyon kesesinin doktor tarafından yırtılması ve doğum

Mavi0607

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2018
62
26
3
Merhaba arkadaşlar
Bugün itibari ile artık 41. Haftamı doldurdum. Doktorum bebeğin durumunun iyi olduğunu söyleyerek doğumun kendiliğinden başlamasını bekledik. Bugün kontrole gittim, nst’de sancım çıkmadı, kızım henüz kanala inmemiş, açılmada hiç yok. Doktorum parmağı ile zorlayarak amniyon kesesinin zarını yırttığını söyledi. Böyle bişey gelen var mı başına? Yarına kadar doğum başlamazsa çarşamba günü sezaryene alacağını söyledi

herşey yolundaysa niye keseyi yırtıyor anlamadım korkutmak istemiyorum yanlış anlama lütfen ... bende 42. Haftaya girince herşey yolundaydı doktor bu haftada olmazsa fitille doğumu başlatırız demişti yani keseye hiç dokunmamıştı. kendilinden sancım başladı ve doğum oldu.. senin sancın yokmuş doğuma ait bir belirti yokmuş doktor kendi kendine zarı yırtmış.. önce sancıyı başlatacak fitil koyması gerekiyordu daha sonra keseye müdahele etmesi gerekirdi diye biliyorum en azından benim doktorum öyle yapacaktı. umarım kolay birşekilde doğurursun canım.. Allah kolaylık versin bir sancıda doğur inşallah..

Bebek iri daha fazla bekleyemeyiz dedi doktor bana Fitil konduktan sonra normal doğum mu yaptınız siz?

Bebek iri daha fazla bekleyemeyiz dedi doktor bana Fitil konduktan sonra normal doğum mu yaptınız siz?
Tamam doğumu başlatmasında bi sakınca yok tabi de neden önce fitille başlatmadı ona takıldım ben. Çünkü kese yırtılırsa bebek susuz kalacak böylece sezeryan isteyebilir doktor sancında olmazsa.. bana fitil koyduktan sonra doğum başlamadı ben imzayla çıktım hastaneden uzun hikaye biraz korkmuştum. 3 gün sonra kendi sancımla doğurdum.. 41+4 te.

Bana da keseyi yırtması çok anlamsız geldi ve ilk kez duydum.. Arkadaşın da dediği gibi bebek susuz kalmaz umarım.. Fırsatınız varsa farklı bir doktora görün..

41
41 haftan dolmuş. açılman,sancın yok neden daha fazla bekleyip bebeği riske atıyorsun. Ben senin yerinde olsam sezaryenle doğum yapardım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…