• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amniyon sıvı azlığı

AVAGUL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2007
34
2
86
Konya
Merhabalar, bugün kontrole gittim, 13 hafta 5 günlük bebeğim, yorgunluktan ve iş temposundan dolayı kasılmalar varmış, amniyon sıvısı azalmış, bebek yorgun görünüyor dedi doktorum. Hemen serum aldım, eve gelinceye sürekli yattım, böyle bir durum yaşayan arkadaş var mı? Amniyon sıvısı dinlenince yükseliyor mu? Azalma halinde bebeğin gelişmesinde sıkıntı oldu mu düşüncesi aklımdan çıkmıyor fikri olan var mı, şimdiden teşekkürler bayanlar:)

bende geçen haftalarda adet sancısı gibi ağrılar yaşadım doktoruma gitmek yerine semt polikliniğine gittim suyun az dedi bana suyun geldimi falan filan sordu çok korktum oradan çıktım kendi doktruma gittim muayene etti ve suyun normal dedi semt polikliniğindeki doktorda suyun az bol su iç demişti sende bol su içeblirsin canım zaten başka yapılacak birşey yokmuş

bende de 5. aydan beri su azlığı var.günde 4 lt su içiyorum.düzelme olmuyor.ama çok da endişelenecek bir şey yok.zaten dr sıkıntı olursa sana bilgi verir.sen bol su iç ve bol bol dinlen.dinlenmek ve kafanın rahat olması bebeğe iyi geliyor.benim bebeiş biraz da geriden geliyor.izne ayrıldığımdan beri daha iyi büyüyor gibi geldi bana.çalışıyorsan kendini çok yormamaya bak canım

Bende söylediğiniz gibi çok su içtim, sürekli de dinlendim, yarın tekrar kontrol ettireceğim,inşallah düzelmiştir

bnde aynı sorunu yaşadım 32.haftada söyledi doktorum

bulunduğum şehirdeki doktor bebeğin hemen alınması gerektiğini söyledi

bizde ankaraya gittik normalin en alt sınırındaydı suyum ama doktorlar bekleyelim dediler hastanede yattım hergün ultrasona girdim kontrol ettiler günde 3 kez nst bağlandı

çok şükür 36+3 de doğum kararı aldı doktorum sağ salim aldık bebişi kucağımıza

su azlığı sanırım bebişin fiziksel olarak biraz küçük olmasına sebep oluyo bnm bebişin ölçüleri hep geriden geldi

bol su iç dedi doktorlar ve herkesin dediği gibi dinlen bakalım inş yoluna girer

bizede yaz doktorun ne dediğini cnm

bnde aynı sorunu yaşadım 32.haftada söyledi doktorum

bulunduğum şehirdeki doktor bebeğin hemen alınması gerektiğini söyledi

bizde ankaraya gittik normalin en alt sınırındaydı suyum ama doktorlar bekleyelim dediler hastanede yattım hergün ultrasona girdim kontrol ettiler günde 3 kez nst bağlandı

çok şükür 36+3 de doğum kararı aldı doktorum sağ salim aldık bebişi kucağımıza

su azlığı sanırım bebişin fiziksel olarak biraz küçük olmasına sebep oluyo bnm bebişin ölçüleri hep geriden geldi

bol su iç dedi doktorlar ve herkesin dediği gibi dinlen bakalım inş yoluna girer

bizede yaz doktorun ne dediğini cnm

Doktorum çok iyidir, ilk doğumumu hiç sorunsuz epidurel normal doğumla çok iyi bir şekilde yaptım, ama şimdi iş temposunda yine herşey eskisi gibi olacak sandım:( artık işleri rolantiye almaya karar verdim, doktorum kontrolde sadece serum verelim bir de bolca dinlen dedi, ciddi bir şey olsa başka tedbirler de alırdı diye düşünüyorum, en azından kendimi rahatlatıyorum. Allah'a emanet...

arkadaşlar bende gerçekten zor bi hamilelik geçirdim bebeğimin amniyon sıvısı azalmıştı 30. haftalardı galiba ama bebeğin doğumu için erkendi suyu bebeğime yetecek kadar vardı ama sınıra gelinceye kadar bekledik dinlendim bol su içtim ve 35 artı 5 te suyu sınıra gelince doğum yaptım ama şükür bebeğim çok iyi sebebini bizde bilmiyoruz ama korkmayın yeterki rabbim ona yaşayacak ömür versin o yaşıyor bol bol dua edin

Günde en az 3 litre su iç ve bol bol ayaklarını uzatarak yat canım.Yattığında bebeğe giden kan akışı daha iyi olduğundan o tüm eksiklerin dengelenmesini sağlıyormuş. Benim de suyum azdı. Doğum öncesi iznime 32. haftamda hemen ayrıldım ve genelde hep yattım.Bu şekilde normale döndürdüm suyumu.

Günde en az 3 litre su iç ve bol bol ayaklarını uzatarak yat canım.Yattığında bebeğe giden kan akışı daha iyi olduğundan o tüm eksiklerin dengelenmesini sağlıyormuş. Benim de suyum azdı. Doğum öncesi iznime 32. haftamda hemen ayrıldım ve genelde hep yattım.Bu şekilde normale döndürdüm suyumu.

gerçekten işe yaradı mı yatmak? beni de doktorum zorla izne ayırdı, evde dinlenmen gerekk, çalışmayı falan unut dedi, 2 gündür izindeyim ama çok uzandığım söylenemez, acaba bütün gün uzansam işe yarar mı ki? boş su içiyorum ama işe yaramıyor

gerçekten işe yaradı mı yatmak? beni de doktorum zorla izne ayırdı, evde dinlenmen gerekk, çalışmayı falan unut dedi, 2 gündür izindeyim ama çok uzandığım söylenemez, acaba bütün gün uzansam işe yarar mı ki? boş su içiyorum ama işe yaramıyor

Valla ben neredeyse sürekli yattım. Ev işi olarak sadece yemek yapmaya kalktım,diğer işlerde eşim yardımcı oldu hep. Su içmekten çok yatmanın faydası var demişti bana doktorum.Dediği gibi de oldu.Başımda su şişesiyle yattım,az içmeyeyim diye ölçe ölçe içtim suyumu da hep.her gün 3 litreyi tamamladım zorla da olsa ama sonunda arttı suyum.Seninki de artar inşallah canım en kısa zamanda.

Back
X