Amniyon sıvısı !

selss

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2022
13
0
1
31
Kızlar 25+6 da doktor randevusuna gittiğimde doktorum amniyon sıvın üst sınırda, şeker yüklemesi yap dedi. Bende bu ne demek dedim, bana "şuan sınırda bir suyun var bu artada bilir azaladabilir dedi. Ama artması bizim için iyi olmaz şeker yüklemesiyle önlemimizi alalım dedi, ben şeker yüklemesi yaptırmak istemediğimi söylediğimde yaptır dedi. Ben yaptırmak istemiyorum sizce bu durumda ne yapmalıyım benimle aynı durumu yaşayan var mı?

Kızlar 25+6 da doktor randevusuna gittiğimde doktorum amniyon sıvın üst sınırda, şeker yüklemesi yap dedi. Bende bu ne demek dedim, bana "şuan sınırda bir suyun var bu artada bilir azaladabilir dedi. Ama artması bizim için iyi olmaz şeker yüklemesiyle önlemimizi alalım dedi, ben şeker yüklemesi yaptırmak istemediğimi söylediğimde yaptır dedi. Ben yaptırmak istemiyorum sizce bu durumda ne yapmalıyım benimle aynı durumu yaşayan var mı?
Baklava yiyiyor musunuz şeker yüklemesi 2 dilim baklavaya eşdeğer oranda glikoz içeriyor. Eğer hiç şeker tüketmiyorsanız yaptırmamak mantıklı. Ama tüketiyorsanız yaptırın ki gebelik şekeriniz varsa ortaya çıkar diyet ilaç vs kullanırsınız. Ben yaptırmıştım doktorum kesinlikle yaptırmamı önermişti. İyikide yapılmış şekerim çıktı ve ona göre diyetisyen eşliğinde beslendim

Neden şeker yüklemesi yaptırmak istemiyorsunuz, hiç mi bayramda oturup iki tatlı yemediniz.? Yıllardır ağzınıza şeker mi koymadiniz? Yaptırmayın ozaman gebelik şekeriniz varsa ve çocuğunuza bir şey olursa , ay ben şeker yüklemesine karşıyım dersiniz .

Abartmayın yaaa bende yaptirdim üstelik tüp bebek risk falan düşünmedim hiçbir sorun da olmadı. Şuan önemli olan sizin gereksiz kuruntulariniz değil o çocuğun sağlığını etkileyecek bir durum olup olmadığı. İnatla yaptirmicam diye tutturma işini hangi sebebe bağlıyorsunuz ? Ben şeker yüklemesinden dolayı çocuğunu kaybeden, sakat kalan, falan ne duydum ne gördüm ne okudum. Hani şu övünerek ben şeker yüklemesi yaptirmadim diyen bir grup var ya çok bilmişler, hah işte onlara itibar etmeyiniz.

Abartmayın yaaa bende yaptirdim üstelik tüp bebek risk falan düşünmedim hiçbir sorun da olmadı. Şuan önemli olan sizin gereksiz kuruntulariniz değil o çocuğun sağlığını etkileyecek bir durum olup olmadığı. İnatla yaptirmicam diye tutturma işini hangi sebebe bağlıyorsunuz ? Ben şeker yüklemesinden dolayı çocuğunu kaybeden, sakat kalan, falan ne duydum ne gördüm ne okudum. Hani şu övünerek ben şeker yüklemesi yaptirmadim diyen bir grup var ya çok bilmişler, hah işte onlara itibar etmeyiniz.
Bende pek bilmiyordum konu hakkında araştırma yapmadan istemiyorum dedim kulaktan dolma bilgilerle sonra arastırdım neden yapıldığını ögrenince yaptırmaya karar verdim. Dediğin gibi risklere önlem alabilmek için yapılıyor. Gerçekten her konuda iyi bilene danışmak çok okuyup iyi öğrenmek gerekiyor. Çok fazla bilgi kirliliği ve çok fazla bilmiş cahil var etrafta.

Mutlaka yaptırın. Ben gebelikten önce seker hastası değildim. Yine de seker yukleme yaptırdım tavsiyelere uyarak.iyi ki de yaptırmışım. Gebelik şekeri çıktı ve insulin baslandi. Gebelik şekeri hormonlar nedeniyle oluşan geçici bir durum ama çok tehlikeli bebek için. Bebek kaybi ya da bebeginizin şeker hastalığı ile doğmasini istemiyorsanız tabi..

Bende pek bilmiyordum konu hakkında araştırma yapmadan istemiyorum dedim kulaktan dolma bilgilerle sonra arastırdım neden yapıldığını ögrenince yaptırmaya karar verdim. Dediğin gibi risklere önlem alabilmek için yapılıyor. Gerçekten her konuda iyi bilene danışmak çok okuyup iyi öğrenmek gerekiyor. Çok fazla bilgi kirliliği ve çok fazla bilmiş cahil var etrafta.
Aynen öyle araştırınca zaten doktorlar bir problem olmayacağını anlatıyorlar, eeee daha ne? Yıllarca tıp okumuş bu insanlar ve hepsi aynı şeyi söylüyorsa faydası var zararı yok demektir. Kim çıkarmış bu şeker yuklemesinin zararlı olduğunu merak etmiyor değilim. Hadi delinin biri kuyuya bir taş attı da bir sürü insan nasıl inanıyor aklım almıyor bu teknoloji çağında hemde.

Back
X