• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

melos01

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2025
2
0
1
24
Arkadaşlar merhaba aranızda yeniyim. Aslında üye olmamın amacı tamamen bu konu. 11 haftalık tüp bebek gebesiyim.Genetik bi rahatsızlıktan dolayı tüp bebeğe yönlendirdiler ve çok şükür ilk denememizde oldu. Sorum şu. Bize 16. Haftada amniyosentez sıvısı aldırmamızı söylediler ve bu konuda ısrarcılar. En başta pgt yapıldı aslında sağlıklı embriyo transfer edildi ama yinede yanılma payı olmasın sağlıklı olsun diye sanırım yapmamızı istiyorlar. Ben de çok korkuyorum okuduğum birsürü makalede riskler olabildiği yazıyor ve sorduğum kişiler hep bizden de istediler biz yaptırmadık sonuçta bi sorun olsa bebeği aldırmayacağız diyorlar. Haklılar da. Sizin bu komuda tecrübelerinizi merak ediyorum lütfen bana fikir verin yardımcı olun.

Bilmediğimden soruyorum neden yaptırmanızı söylediler?
Bende tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım. Fetal DNA yaptırmamızı istedi tüp bebek doktorum
Onun dışında şuan gittiğim kadın doğum doktoru asla böyle bişey söylemedi.
Şuan rutinde ilerliyoruz. Önümüzde detaylı ultrason var.
Bence farklı doktorlardan da fikir alın
Bende riskli diye biliyorum
Rabbim sıkıntısız ilerletsin sürecinizi 🙏🏻
Tüp bebek zaten sıkıntılı daha da stresli hale girmeyelim inşallah🧿🙏🏻

Bilmediğimden soruyorum neden yaptırmanızı söylediler?
Bende tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım. Fetal DNA yaptırmamızı istedi tüp bebek doktorum
Onun dışında şuan gittiğim kadın doğum doktoru asla böyle bişey söylemedi.
Şuan rutinde ilerliyoruz. Önümüzde detaylı ultrason var.
Bence farklı doktorlardan da fikir alın
Bende riskli diye biliyorum
Rabbim sıkıntısız ilerletsin sürecinizi 🙏🏻
Tüp bebek zaten sıkıntılı daha da stresli hale girmeyelim inşallah🧿🙏🏻
Genetik bir hastalık varmı bebekte diye bakmak istiyorlarmış. Eğer varsa aldırmamı önerecekler çünkü bu hastalığın bi çözümü yok.

Arkadaşlar merhaba aranızda yeniyim. Aslında üye olmamın amacı tamamen bu konu. 11 haftalık tüp bebek gebesiyim.Genetik bi rahatsızlıktan dolayı tüp bebeğe yönlendirdiler ve çok şükür ilk denememizde oldu. Sorum şu. Bize 16. Haftada amniyosentez sıvısı aldırmamızı söylediler ve bu konuda ısrarcılar. En başta pgt yapıldı aslında sağlıklı embriyo transfer edildi ama yinede yanılma payı olmasın sağlıklı olsun diye sanırım yapmamızı istiyorlar. Ben de çok korkuyorum okuduğum birsürü makalede riskler olabildiği yazıyor ve sorduğum kişiler hep bizden de istediler biz yaptırmadık sonuçta bi sorun olsa bebeği aldırmayacağız diyorlar. Haklılar da. Sizin bu komuda tecrübelerinizi merak ediyorum lütfen bana fikir verin yardımcı olun.

Öncelikle bebeğinizin sağlıklı olmasını temenni ediyorum. Evet amniyosentez riskli bir işlem ancak gerekliyse eğer bu konuda uzman, daha önce çok fazla bu işlemi yapmış birinde yaptırmanız riski azaltır gibi. Ben de gebelik sürecimde yaptırmak zorunda kaldım. Amniyosentez işleminden sonra herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Burda gruplarda yaptıran çok arkadaşım oldu onlar da bir sıkıntı yaşamadı çok şükür

Back
X