amniyosentez testi

kfnac

Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2017
23
7
16
43
arkadaşlar selamlar,
38 yaşındayım 5 aylık hamileyim.yaptırdığım tam usg tarama testimde bebeğimin kalbinde delik görülmesinden dolayı down şüphesi verdiler ve amniyosentez testi yaptırmamı istedi doktor. ne yapacağımı bilmiyorum karar veremedim. hertürlü düşündüğümde riskli. fikirlerinizi alabilirmiyim yaptıran varmı bu durumu yaşayan varmı fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Ben de ilk gebeligimde fetal dna testi yaptirmistim. Kan veriyorsunuz sadece. Amniyosentezin yuzde 1 de olsa riski var

Tek bir kistasla down olduguna karar verilmiyor diye biliyorum.Ayrintili ultrasonda parmak bogumlari sayisi bile down olup olmadigi hakkinda bilgi veriyordu.
Nifty test icin belirli bir haftaya kadar diye biliyorum.Ben 14.haftada gondermistim genetik teste.

Nifty test var, kolunuzdan kan alınıyor, yurtdısına gidiyor. %99 doğru sonuc verıyor. Bunu doktorunuza bir sorsanız? Araştırın
Nifty testinde sadece 3 kromozamal bozukluğa bakılıyor, amniyosentezde çok daha fazla ve detaylı anomali inceleniyor. Ayrıca nifty belirli bir haftaya kadar anlamlı diye biliyorum, hafta sınırı var.
K kfnac sizin yaşınız nedeni ile de amniyosentez yaptırmanız mantıklı. Gerçi gebelik sonlandırma fikriniz yoksa tüm bu testler gereksşz gibi geliyor bana.

Nifty testinde sadece 3 kromozamal bozukluğa bakılıyor, amniyosentezde çok daha fazla ve detaylı anomali inceleniyor. Ayrıca nifty belirli bir haftaya kadar anlamlı diye biliyorum, hafta sınırı var.
K kfnac sizin yaşınız nedeni ile de amniyosentez yaptırmanız mantıklı. Gerçi gebelik sonlandırma fikriniz yoksa tüm bu testler gereksşz gibi geliyor bana.
sonlandırmayı yapabilcekmiyim :( nasıl olcak düşünmekten çıldırcam sanki.önce acilen bu düşünceme karar vermem lazım.sağolun

Nifty de down sendromuna da bakılıyor, hanımefendiye down denmiş diye söyledim. Hafta olarak bilemiyorum. Kaç haftaya kadar yapılır, sadece nifty değil böyle kandan bakılan bir çok test var. Amniyosentezin riskli oldugunu duymustum

Öncelikle şunu sorun kendinize, diyelim ki bebekte down sendrom çıktı. Gebelik sonlandırma durumunuz olacak mi? Olacaksa yaptırın. Ama eğer yoksa, boşuna kendinizi strese sıkıntıya sokmayın derim. Biz ikili test vs hiçbirini yaptırmadık. Olsa bile çaresi olan bir durum değil bizim için.

arkadaşlar selamlar,
38 yaşındayım 5 aylık hamileyim.yaptırdığım tam usg tarama testimde bebeğimin kalbinde delik görülmesinden dolayı down şüphesi verdiler ve amniyosentez testi yaptırmamı istedi doktor. ne yapacağımı bilmiyorum karar veremedim. hertürlü düşündüğümde riskli. fikirlerinizi alabilirmiyim yaptıran varmı bu durumu yaşayan varmı fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
38 yaşında ve hamile olarak yaptırdım amniyosentez.çok şükür bir sorunla karşılaşmadım zaten perinatolog yapıyor.korkmanıza gerek yok.

arkadaşlar selamlar,
ben, bana önerilen hiç bir testi yaptırmadım. sadece sağlık ocağı kontrolleri... çünkü test sonucunda ne derlerse desinler çocuklarımı doğuracaktım. yani testler sonucu değiştirmeycekti benim için. onun için yaptırmadım.

gelelim risk konusuna...

hiç temenni etmem ama,
diyelim ki çocuğunuz doğduktan 2 yıl yada 15 yıl sonra, herhangi bir sebepten sakat kaldı. ne yapacaksınız? onu öldürecek misiniz? cevabınız evet ise bunu doğurmadan da yapabilirsiniz... hayır sa, bunu şimdi de yapmayı düşünmeyin bile...

Allah'tan size ve hepimize, feraset ve akıl diliyorum.

arkadaşlar selamlar,
Benim de ikili testim riskli çıktı önce üzüldüm sonra herşey Allah'tan dedim başka hiç bi test yaptırmadım ayrıntılı usg de girmedim dr o zmn aminyosentez önermişti kabul etmedim şimdi 30 haftalığız herşey doğumda belli olucak inşallah Rabbim sağlıklı sıhhatli çocuklar nasip etsin inşallah büyütmeyide😊

Benim iki kızımın büyük olanında kafa tası büyümesi var denildi engelli olur dediler küçük kızımın suyu az kalbinde sıkıntı var engelli doğacak dediler. İkisi de benden akıllı bende sağlıklı maşallah gönlünüzü ferah tutun her söylenen doğru çıkmıyor. Doktorların dediğini yapsam iki kızımıda aldırmıştım.

Benim iki kızımın büyük olanında kafa tası büyümesi var denildi engelli olur dediler küçük kızımın suyu az kalbinde sıkıntı var engelli doğacak dediler. İkisi de benden akıllı bende sağlıklı maşallah gönlünüzü ferah tutun her söylenen doğru çıkmıyor. Doktorların dediğini yapsam iki kızımıda aldırmıştım.
doktorlar başımızın tacı... fakat! bu konuda yanıldıkları, yenilir yutulur gibi şeyler değil. sadece benim bizzat şahit olduğum bir kaç tane vakıa var doktorların yanıldığı...

ha bunu kendilerini garantiye almak (e ben demiştim deyip sıyrılmak) için yapıyorlar. çünkü olumsuz bir durumda tüm faturayı doktora kesen ebeveynler var maalesef.

ama her ne için olursa olsun bu çok yanlış bir uygulama. bir insanın canı, anomalili olsa da, insan eliyle sonlandırılamaz.

arkadaşlar selamlar,
Ben yaptırmıştım ama doktoru çok iyi seçmelisiniz zaten her doktorun yapma yetkisi yok.
Doktor bana 9 ay boyunca şüpheyle için içini yiyip psikolojini bozacağına yaptır için rahat olsun dedi. 9 ay boyunca strese girdikçe bebek de stresten etkilenecek çünkü.
Şükür sonuç güzel çıktı da hamileliğimi stressiz geçirebildim. İnşallah sağlıkla alırsınız bebişinizi kucağınıza🙂

Back
X