Amniyosentez Yaptıranlar Deneyimlerinizi Paylaşırmısınız

dolunay_34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2018
1
1
1
40
Merhaba ilk gebeliğim genetik taşıyıcı teşhisi konuldu amniyosentez yaptırmamı önerdi doktorlar
Deneyimlerinizi paylaşırmısınız

bebeğinizi her koşulda doğuracaksanız amniyosentezi önermiyorum yaptırım düşük riski yaşadım boyle tecrubesı olmayanlarda olabılır ama bence bebek doğacaksa başka yollar denenmelı

Ben 2.gebeligimde amniyosentez yaptırmak istemedim bebeğim doğdu birsürü problemi var 7 aydır küvezde yasiyo ama şimdi sorsalar yine amniyosentez yaptırmam düşük riski olduğu için baska testler var onlardan yaptırın bence ins.biseyi yoktur

Bana da dediler ben yaptırmamıştım ama benim bir tanıdığım yaptırmıştı Zeynep Kamil’de bir gece kalmışlardı , iğneyi batırınca çok acıdı demişti ..

Merhaba ilk gebeliğim genetik taşıyıcı teşhisi konuldu amniyosentez yaptırmamı önerdi doktorlar

Merhaba arkadaşım geçmiş olsun bende genetik taşıyıcıyım bana da doktorum pgt yaptırmama rağmen önerdi amniyosentezi henüz karar vermedim ama herkesin hikayesi farklıdır yaptırdığın yer amniyosentezi yapan hekim ve işinin ehli olması çok çok önemli ve ne yazık ki bazı hastalıklarda sadece amniyosentez yapılabiliyor kan testleriyle belli olmuyor
Günümüzde amniyosentezde düşük riski 500 de 1 oranındadır siz içinizi rahat tutun amniyosentez yaptırmak zorunda iseniz iyice düşünün bunun kararını ancak siz verebilirsiniz inşallah bebeğiniz sağlıklıdır

bebeğinizi her koşulda doğuracaksanız amniyosentezi önermiyorum yaptırım düşük riski yaşadım boyle tecrubesı olmayanlarda olabılır ama bence bebek doğacaksa başka yollar denenmelı

Çok geçmiş olsun inşallah bebeğiniz iyidir şimdi nerde yaptırdınız neden düşük riski oluştu acaba

Çok geçmiş olsun inşallah bebeğiniz iyidir şimdi nerde yaptırdınız neden düşük riski oluştu acaba
ankarada bir üni hastanesinde yapıldı zaten operasyon oncesı kagıt ımzalıyosun rısklı dıe benımde suyum geldı bu operasyondan sonra herekese olmuyor tabı ama sağlıklı bır bebek kaybedılebılır bu şekılde ben olsam başka testleri araştırırdım ....

Bana da dediler ben yaptırmamıştım ama benim bir tanıdığım yaptırmıştı Zeynep Kamil’de bir gece kalmışlardı , iğneyi batırınca çok acıdı demişti ..

Arkadaşınızın canı çok tatlıymış ya da yapan kişi uzman değilmiş. Benim iğne fobim var üstelik panik atak hastasıyım. Burda abartılı şeyler yazanlardan etkilenip tir tir titreyerek girdim ama hiçbir şey hissetmedim. Kalçadan yapılan veya kan alınırken yapılan iğneler bile çok daha fazla acıtıyor. İşlemden sonra da yarim gün adet sancısından daha az kramplarım oldu ve geçti. İnsanları korkutmak doğru değil.

Bende ikinci hamileliğimde yaptırmıstım. İyi bir hastane ve işini iyi yapan bir doktor bulursanız hiç sorunsuz atlatırsınız. Ultrasyonla birlikte igneyi yaptılar,ben ekrandan bebegi izliyordum ignenin girdiğini bile anlamadım. İşlem bittikten sonra önlem amaçlı düşük önleyici igne yapmıslardı birde sanırım 3 günlüktü antibiotik vermişlerdi. Doktorum tuvalet ve yemek yeme dısında 3 gün yattıgın yerden mecbur kalmadıkca kalkma demişti. Sayesinde 3 gün bol bol yatıp dinlenmiştim :)

40 yaşındayım 2 düşük sonrası şuan 16 haftalık hamileyim. Yaşım nedeniyle risk yüksek çıkacağından 2li 3lü test ile uğraşmadan fetal DNA testi yaptırdım (harmony, Nifty gibi testler) bu testlerde sadece 13, 18 ve 21. Kromozom ile cinsiyet kromozomlarına bakılıyor. Akdeniz anemisi vs hastalıklar için cvs veya amniyosentez yapılmak zorunda. Bende fetal DNA testi sonucu down sendromu çıktı ve pazartesi günü amniyosentez yapıldı. Burada okuduklarımla öyle korktum ki panik atağım tuttu tir tir titreyerek girdim. Üstelik iğne korkum var. Ama iğnenin girdiğini bile zor anladım. Kalçadan ve kan alınırken yapılan iğneler bile çok daha fazla acıtıyor. Sonrasında yarım gün adet sancısından daha az kramplarım oldu ve geçti. Üstelik benim hamileliğin başından beri düşük riskim ve kanamam vardı. Burdaki arkadaşlar biraz abartıyor ve kendileri yaptırmasa bile kulaktan dolma şeylerle ürkütüyorlar açıkçası. Eğer hasta da olsa doğururum diyorsanız hiç bu testleri yaptırıp strese girmeyin, sonlandırmayı düşünürüm veya bilip hazırlıklı olayım diyorsanız da korkmadan yaptırın.

kimsenin abarttıgı yok bence herkes yaşadıklarını anlatıyor siz düşük riski yaşasaydınız yorumunuz bu olurdu..

Back
X