Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Down sendromlu riski için sıvı alma işlemi miydi buKızlar yarın amniyosentez yaptırıcam, korkuyorum. Daha önce yaptıran var mı acaba![]()
Aslında çoğu kişi onun için yaptırıyomuş ama bende ikiz gebelik var ve tek plesenta ve birinin ayağı içe basıyor ayrıca da diğerine oranla biraz küçükmüş. Trizomi 13-18 ve trizomi 21 denen genetiksel hastalıklar var. Down bunların en masumu diğerleri olursa gebelik sonlanıyor ya da doğan yaşamıyormuş doktor söyledi. Bana da yaptırsan iyi olur birşey çıkabilir süpriz olmasın doğumdan sonra dediDown sendromlu riski için sıvı alma işlemi miydi bu
Anladım. Umarım temiz çıkar o zamanAslında çoğu kişi onun için yaptırıyomuş ama bende ikiz gebelik var ve tek plesenta ve birinin ayağı içe basıyor ayrıca da diğerine oranla biraz küçükmüş. Trizomi 13-18 ve trizomi 21 denen genetiksel hastalıklar var. Down bunların en masumu diğerleri olursa gebelik sonlanıyor ya da doğan yaşamıyormuş doktor söyledi. Bana da yaptırsan iyi olur birşey çıkabilir süpriz olmasın doğumdan sonra dedi
Yaptirdinizmii acaba ve nerede yaptirdiniz kaç güne cikacak bide islem kolaymiydiAslında çoğu kişi onun için yaptırıyomuş ama bende ikiz gebelik var ve tek plesenta ve birinin ayağı içe basıyor ayrıca da diğerine oranla biraz küçükmüş. Trizomi 13-18 ve trizomi 21 denen genetiksel hastalıklar var. Down bunların en masumu diğerleri olursa gebelik sonlanıyor ya da doğan yaşamıyormuş doktor söyledi. Bana da yaptırsan iyi olur birşey çıkabilir süpriz olmasın doğumdan sonra dedi
Ben yaptırdım. Gazi üniversitesi hastanesinde .çok korkuyordum. Hiç korktuğum gibi değilmiş. Ön sonuç hemen çıkıyor. Detaylı olan galiba 1 ayı buluyor.Kızlar yarın amniyosentez yaptırıcam, korkuyorum. Daha önce yaptıran var mı acaba![]()
Merhaba benim de ikiz gebelik tek yumurta ikizi amniyosentez yaptırdım çapada ön sonuçlar temiz çıktı ama bir bebeğim hem diğerine göre küçük, hep küçüktü hem de beyninde sıvı birikiyor maalesef radyofrekans ile birinin kordonu kesilebilir çünkü artık diğer sağlıklı olan bebeği etkileyebilirmiş..Aslında çoğu kişi onun için yaptırıyomuş ama bende ikiz gebelik var ve tek plesenta ve birinin ayağı içe basıyor ayrıca da diğerine oranla biraz küçükmüş. Trizomi 13-18 ve trizomi 21 denen genetiksel hastalıklar var. Down bunların en masumu diğerleri olursa gebelik sonlanıyor ya da doğan yaşamıyormuş doktor söyledi. Bana da yaptırsan iyi olur birşey çıkabilir süpriz olmasın doğumdan sonra dedi
MerhabaMerhaba benim de ikiz gebelik tek yumurta ikizi amniyosentez yaptırdım çapada ön sonuçlar temiz çıktı ama bir bebeğim hem diğerine göre küçük, hep küçüktü hem de beyninde sıvı birikiyor maalesef radyofrekans ile birinin kordonu kesilebilir çünkü artık diğer sağlıklı olan bebeği etkileyebilirmiş..
Sabredin, sebat edin. Onları bize nasip eden kudret mutlaka yaratır dertlerin dermanını, başka türlüsü elimizden gelmiyor ne yazıkki. Siz yine de pozitif olun yavrular hissederMerhaba benim de ikiz gebelik tek yumurta ikizi amniyosentez yaptırdım çapada ön sonuçlar temiz çıktı ama bir bebeğim hem diğerine göre küçük, hep küçüktü hem de beyninde sıvı birikiyor maalesef radyofrekans ile birinin kordonu kesilebilir çünkü artık diğer sağlıklı olan bebeği etkileyebilirmiş..
Merhabaişte bu bir anne için kötü bir durum, başka bir doktora gidin derdim ama Çapa yani orası, benim sonuçlar çıkmış ama pazartesi gidicem inşallah, içim içimi yiyor 1 aydır şu amniyosentez işlemi muhabbeti oldu olalı beynim vücuttan bağımsız. Bende şehir hastanesinde yaptırmıştım. 10 güne çıkmış oldu. Benim bebeklerden birinde pes ekinovarus var dedi doktor bir de benimkilerden de biri küçük ama anladığım kadarıyla aralarında 2-3 gün oynuyor. Bizim Gebeliklerde böyle durumlarını olması çok muhtemel miş. Umarim her şey düzelir
Haklısınız, Rabbim bir verir denermiş bir de alır denermiş. Benim bu 3. ve plansız bir gebelikti I ki küçük çocuğum daha var oldu. Öğrenince aldırmak için gittim yani küçük ise kalbi henüz atmamışsa diyerek ama kalbi çoktan atıyor hemde ikizdi ( hayatım boyunca hep özenmişimdir ikizlere) genetik olarak çok geriye gidiyor bizdeki ikiz gebelik. Sonra vardır bunda da bir hayır dedim. Ve etrafımda o kadar çok hikayeye şahit oldum ki çocuklar ile alakalı çocuk aldırmak ile alakalı bir zamanlar öyle düşündüğüm için çok pişman oldum.Şimdi şu amniyosentez sonucunu öğrenicez pazartesi günü sonra da detaylı ultrason inşallah güzel haberler alırım bende, hiçbirimizin bşr garantisi yok ne doğanın ne de doğacak olanın akıbeti belli değil dua edelim. Allah sabredenlerle beraberdir güzel anneUmarımAradaki boyut farkı çok değilmiş üzülmeyin benim en başından beri düzenli olarak aralarındaki fark açılıyordu en son pazartesi çapa’da muayenem vardı aralarındaki diskordans yani fark %40 olmuş ama biz bunu yine sorun etmiyorduk eşimle. Gelgelelim beynindeki sıvıdan dolayı beyni hiç gelişmiyor bir bebişin ve maalesef diğer sağlıklı olan bebek artık risk altında doktor ilerleyen haftalarda eğer küçük olanın kalbi durursa diğerine de inme iner dedi. Bizim gitmediğimiz doktor kalmadı en başından beri, inanın hamilelik nedir bilmiyorum, 6. Ayın içindeyim ama bebeklerime bir iğne almadım, alamadım. Olsun diyoruz bu da bizim imtihanımızmış, Rabbim sonunu güzel eylesin. Dilerim bebeğinizi sağlıkla alırsınız kucağınıza. Rabbim dermansız dert vermesin
![]()
UmarımAradaki boyut farkı çok değilmiş üzülmeyin benim en başından beri düzenli olarak aralarındaki fark açılıyordu en son pazartesi çapa’da muayenem vardı aralarındaki diskordans yani fark %40 olmuş ama biz bunu yine sorun etmiyorduk eşimle. Gelgelelim beynindeki sıvıdan dolayı beyni hiç gelişmiyor bir bebişin ve maalesef diğer sağlıklı olan bebek artık risk altında doktor ilerleyen haftalarda eğer küçük olanın kalbi durursa diğerine de inme iner dedi. Bizim gitmediğimiz doktor kalmadı en başından beri, inanın hamilelik nedir bilmiyorum, 6. Ayın içindeyim ama bebeklerime bir iğne almadım, alamadım. Olsun diyoruz bu da bizim imtihanımızmış, Rabbim sonunu güzel eylesin. Dilerim bebeğinizi sağlıkla alırsınız kucağınıza. Rabbim dermansız dert vermesin
![]()
Sonucunuz nasıl çıktı?Kızlar yarın amniyosentez yaptırıcam, korkuyorum. Daha önce yaptıran var mı acaba![]()