Arkadaşlar, fetal dna Istanbul, nerde ve kaça yaptınız? İkiz gebelikte yaptırdınız mı?

blueistanbul

Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2025
360
249
18
İkiz Gebelik 🤰 – Fetal DNA Testi Yaptıran Var mı?

Herkese merhaba,

İkiz gebelik yaşıyorum 🥰 Doktorum bana fetal DNA testi (NIPT) önerdi. Daha önce bu testi yaptıran oldu mu acaba? Özellikle ikiz gebelikte nasıl işliyor, sonuçlar güvenilir mi, sizin deneyimleriniz nasıldı merak ediyorum.

İstanbul’da bu testi yaptıranlar varsa fiyat bilgisi de verebilir mi?

Şimdiden çok teşekkür ederim 🙏

Merhaba ben de merak ettim ikiz olsa fetal dna da hangisinde ne olduğu ayırt edilemez gibi geliyor mantıken birisi cevap verse de öğrensek🤔 Chatgbt ye sordum tek yumurta ikizlerinde genetik yapıları aynı olduğu için sonuç daha doğru çıkabilir ama çift yumurtaysa sonucun tam olarak hangisine ait olduğunun tespiti mümkün olmayabilir dedi

Merhaba ben de merak ettim ikiz olsa fetal dna da hangisinde ne olduğu ayırt edilemez gibi geliyor mantıken birisi cevap verse de öğrensek🤔 Chatgbt ye sordum tek yumurta ikizlerinde genetik yapıları aynı olduğu için sonuç daha doğru çıkabilir ama çift yumurtaysa sonucun tam olarak hangisine ait olduğunun tespiti mümkün olmayabilir dedi
Benimde doktorum Fetal önerdi
Ama okadar bütçem yok ve ikili tarama testi yaptırcam
Fetal dna burda resmen ticarete dönüşmüş
Kaç yere sordum
Biri diyor 500€ diğeri diyor 350 dolar
Bide güvenilir mi değilmi belli değil
Valla çok sinir bozucu

Kaç yere sordum
Valla çok sinir bozucu
Evet o da doğru para veriliyor ama neye veriliyor, doğru sonuç alınacak mı vs. Başka bir görüş daha alsanız belki daha iyi olur

Herkese merhaba,

İkiz gebelik yaşıyorum 🥰 Doktorum bana fetal DNA testi (NIPT) önerdi. Daha önce bu testi yaptıran oldu mu acaba? Özellikle ikiz gebelikte nasıl işliyor, sonuçlar güvenilir mi, sizin deneyimleriniz nasıldı merak ediyorum.

genoks firmasına yaptırdım 4-5 güne çıktı sonuç ama riskli çıktı. 16. haftada mecburen amniyosentez yaptırıcam. umarım yanlış yapmışlardır diye dua ediyorum. biraz paraya kıyıp düzgün bir yere yaptırmak lazım. yoksa daha uzun,maliyetli ve üzücü bir dönem başlıyor. umarım her şey yolunda gider.

Kaç yere sordum
Valla çok sinir bozucu

Bilmediğim için soruyorum aralarında ne fark var?bir de fetal dna kaçıncı hafta oluyor? Kuzenim 9. Hafta bir test yaptırıp hem cinsiyeti hemde sağlıklı olup olmadığını öğrenmiş ama bilmiyorum ne olduğunu.

Bilmediğim için soruyorum aralarında ne fark var?bir de fetal dna kaçıncı hafta oluyor? Kuzenim 9. Hafta bir test yaptırıp hem cinsiyeti hemde sağlıklı olup olmadığını öğrenmiş ama bilmiyorum ne olduğunu.

Tabii canım 🌸
  • İkili Test: 11–14. haftada yapılır, ultrason + kan testiyle sadece risk hesaplar, kesin tanı vermez.
  • Fetal DNA (NIPT): 10. haftadan sonra yapılır, anne kanından bakılır, çok daha doğru sonuç verir (%99’a yakın) ama ücretlidir
👉 İkili test devlet yapar, fetal DNA özel testtir.

Tabii canım 🌸
  • İkili Test: 11–14. haftada yapılır, ultrason + kan testiyle sadece risk hesaplar, kesin tanı vermez.
  • Fetal DNA (NIPT): 10. haftadan sonra yapılır, anne kanından bakılır, çok daha doğru sonuç verir (%99’a yakın) ama ücretlidir

Çok sağol canım teşekkür ederim bende sonucumu yeni öğrendim.O zaman fetal yaptırınca diğerine gerek kalmıyor cinsiyeti de söylüyor heralde değil mi ama çok pahalı 🤦🏻‍♀️

Tabii canım 🌸
Nedir fetal dna ücretleri acaba

Herkese merhaba,

Selamlar ikizlerim var ikili üçlü fetal detaylı ultrason hic birini yaptırmadım cok sukur hic bir sorun olmadi suan yine hamileyim yine hic bir testi yaptirmicam sizde nasil isterseniz öyle yapın sevgiler.

Back
X