amniyosentez yaptırmam gerekiyor çok korkuyorum

snopym

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2011
21
0
36
İstanbul
40 yaşındayım 12 haftalık hamileyim bu benim ilk hamileliğim fakat yaşımdan dolayı doktorum ilk günden beri amniyosentez yaptırmamı söylüyor ama ben çokkkkk korkuyorum panik atak hastasıda olduğum için korkum dahada katlanıyor bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin.

hayırlı olsun öncelikle
amniyosentez öncesi iyice düşünün sonuçlarını düşünün allah göstermesinde farz edlim çocuğunuz özürlü veya sakat dediler önemli olan bu sorunun cevabı bu sorunun cevabını biliyorsanız ona göre davranın sakat olsa aldırırmısınız eğer asla aldırmam diyorsanız yaptırmayın yada tam tersi böyle düşünerek karar verin size daha doğru yolu kendiniz gösterirsiniz ALLAH hayırlısını nasip etsin size sağlıklı doğumlar diliyorum

arkadaşım sen bilirsin ama bencede sonucunu düşün eğer çocuk özürlü derlerse kıyabilecekmisin yavruna.benim çocuğum olmadı ama görümcem yaşadı bu sıkıntıları onuna doktoru mutlak yapılmalı dedi o ayrıca yapılacak işlemin sıkıntılarını duyunca falan hiç kabul etmedi çok şükür çocukta sorun olmadı ama zaten olsaydı bile göze almıştı.çok zor bir karar arkadaşım bi cana kıymak ben görümcemden önce kesin aldırmaktan yanaydım ama onun o kararlı tavrını görünce ve işin sonunda çocuğun sağlam olduğunu görünce ne kadar cahilmişim dedim sen hiç sıkma kendini bilmiyorum şimdiye kadar ne sebeple çocuğun olmadı ama ben 4 yıldır bekleyen biri olarak tavsiyem kalbini ferah tut ama ben testi yaptırırım özürlü derlerse kesin aldırırım dersen o zaman yaptır derim.

önce ikili test sonra üçlü test yapılması gerekiyor neden hemen amniyosentez diye sartlıyor doktorun anlamıyorum tamam yaş ileri olabilir ama ikili testlerin üçlün negatif çıkarsa yaptırmak gerekmiyor diye biliyorum.Hayırlısı olsun inşallah yaptırmak zorunda kalmazsın ama iyice araştır ayrıca sağlık problemi çıktığında aldırmayı düşünmüyorsan da yaptırma .

yaşı 40 olduğu için direk amniyosentez istiyorlar malesef
benim hamileliğm gayet güzel geçti vede bütün testlerimde hiçbir sorun yoktu ama çocuğum bebeğim çok çekti şu an 7 aylık ama gelin sorun bana nasıl geçti o 7 ay
bebeğimde ne emme ne yeme nede el tutma reflekleri vardı ben onu ince bir hortumla besledi her 3 saatte bir hemde bu hortumu ağzından midesine kadar sokuyordum allahıma şükür çok çaba gösterdim ve bebeğime kaşıkla yemesine öğrettim benim bebeğim hipoton yani gevşek bir bebek halen daha tanısı konulmamış araştırılıyor ama şu an bana bakması bana gülmesi herşeye bedel belki bana hamileliğimde deselerdi çocuğunuzda böyle durumlar var aldıralım deselerdi belki aldırırdım ama şimdi asla kıyılmaz kıyamam yani çünkü o benim herşeyim minik savaşçım

ben eğer bebeğimle ilgili bir sorun çıkarsa ömür boyu ne ona ne kendime çektirmemek için aldırırım

ben eğer bebeğimle ilgili bir sorun çıkarsa ömür boyu ne ona ne kendime çektirmemek için aldırırım

ozmn yaptırın dıycek yok. o bızım ıcın sınav ALLAH bır sınava tabi tutuyor bakalım yolun neresınde pes edecek dıye bende hamıleyım 2li test yapınca sorun cıkarsa insallah kı cıkmaz sağlıklı olur cıkarsada kıyamam... o ne olursa olsun benım parcam..

ben bi sınıf öğretmeniyim ve özürlü çocukların ve ailelerinin neler yaşadığını görüyorum.. açıkçası bunu göze alamam

ben bi sınıf öğretmeniyim ve özürlü çocukların ve ailelerinin neler yaşadığını görüyorum.. açıkçası bunu göze alamam

bende 1 yıl staj yaptım özürlü öğrencım vardı ve seve seve bakabıldım gerekırse altını bile temızledım hee kım dusunmez benım evladım saglıklı olsun dıye ama ben kıyamam sizide kınamam aklınız mantıgınızı bunu istiyorsa yapacak yok . bebegınızın beynınden su aldırın.

bebeğin beyninden mi ?*? o nerden çıktı yaaa bu işlem sadece bebeğin anne karnında içinde yaşadığı sıvıdan 20 ml kadar alınarak yapılan bi işlem...

valla kırkınınza rabbim nasip etmiş vermiş el açıp yalvaranlar var benimde kızımda özür oranı ciddi hemen amniyosentez dedi dr bende hemen başka bi dr gittim bu sonuçlara göre aslında çokta gerekli değil dedi rahatladım üçlüde kötü çıkarsa düşünelim dedi oda pek iyi değildi ama sen bilirsin dedi ve bana hiç bir anneye garanti yok aslında anne kapalı bir kutudur doğum yapmayana kadar kesin özürlü yada sağlıklı bebek kucağına alacaksın dememek lazım her an herşey olabilir sağlıklı olur doğumda sorun çıkar allah korusun sağlığını kaybeder yada sağlıklı doğar üç beşyıl sonra allah korusun herhangi bi sebepten sağlığını kaybeder o zaman napıcaksın dedi zaten ben kararımı kesin vermiştim herşeyi oluşmuş bi bebeğin günahına girmek asla ban göre değil herkesin fikri kendine tabi ben yaptırmadım düşünmedim bile bir an yapsammı acaba diye yapsamda bebeğimi riske atıcam sonucu belli asla aldırmam ne şekil olursa olsun bu sebepten yaptırmadım siz aldırırım diyosunuz o zaman yaptırıp karar verinn kalsınmı aldırıyımmı diye daha niye fikrimizi istiyosununzkii :??sonuçta bebeğin düşük riskide var tabi yaptırınca

valla tebrik ederim sizi gerçekten son sözünüz olayın kısaca izzahı anlayana arkadaşım ...

bebeğin beyninden mi ?*? o nerden çıktı yaaa bu işlem sadece bebeğin anne karnında içinde yaşadığı sıvıdan 20 ml kadar alınarak yapılan bi işlem...

sevgili öğretmenimiz siz zaten gerekli tüm bilgilere sahipsiniz kararınızıda mantıklı bi şekilde verirsibniz zaten niye tepki veriyosunuz arkadaşlara fikir istiyosunuz insanlarda yazıyo böye bakın lütfen .

o su alınırken iğne bebeğede denk gelebiliyormuş diye biliyorum doğrumu tabi düşük tehlikeside var..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…