- Konu Sahibi balogullarim
Bence riskiniz çok yüksek değil.. Doktorlar 1000 in altında olunca riskli bakıyorlar.. Ama çoğu zaman birşey çıkmıyor. Onlar mecburen size o testleri önermek zorundalar çünkü yarın öbür gün birşey çıkarsa bize söylenmedi bizi uyarmadılar demeyin diye bazen fazla önlem de alabiliyorlar.. Bence çok stres yapmayın.. Tabi yine de ben çok değer veriyorum bu testlere ve her zaman yapılması taraftarıyım..Arkadaşlar bu ikili testte önemli olan değer kombine risk yazan mı lütfen yardım edinkombine risk 1.714 ve cut off değerinin altında diyor. Ama ikili test 1.109 yaş riski 1.626 trisomy 13/18 NT <1:10000 diyor Sadece ikili teste cut off değeri üstünde diyor. Doktoruma mesajla sordum kombine riski yorumladı 714te 1 risk dedi randevumuzda detaylı açıklayacağını söyledi ve iyice gerildim yani direkt sorun yok rahat ol demediğine göre riskim mi var
buradaki tüm yorumları ezberledim neredeyse önemli olan kombine risk diyorlar o iyi ama ikili test yazan neden öyle
![]()
Aşağıda yorumlara baktım sanırım fetal dna testi yapacaksınız?? Bende yaptırmıştım o testten.. Benim bebeğimde kromozom bozukluğu vardı.. Ama benim ikili testim 1:50 idi.. Yani size göre çok çok yüksek bir değer...İçinizi ferah tutun.. Yaşınız kaç bilmiyorum bazen biraz ileri yaş olunca otomatikmen yaşa bağlı olarak riski yükseltiyor.. Hatta biraz ileri yaşta olanlara doktorlar direk fetal dna öneriyor çünkü riskli gelecek 2li test diyorlar..