• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amniyosentez!!

Gamze63

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
24
Puanlar
8
Merhaba arkadaşlar kromozom bozukluğundan kaynaklı tüp bebek tedavisi görüyordum genetik tanılı embriyo transferi olacaktım ama Opu işlemlerim hep başarısız oldu bu süreçte doğal sponten bir şekilde hamile kaldım şuan 13 haftalık hamileyim fakat haftalardır doktora gitmekten yoruldum iki farklı perinotalağa gittim amniyosentez istiyorlar ama dışarıdan bir müdahale beni tedirgin ediyor risklerinin çok az olduğunu söylediler ama sonuç olumsuz olursa heyetle bebeğin hayatını sonlandirmaktan bahsediyorlar benim için böyle bir seçenek yok ben yıllardır bir bebeğim olsun diye çabaladım ondan vazgeçmek istemiyorum onu ultrasonda defalarca kez gördüm hareketlerini ellerini ayaklarını bu yüzden bana zor geliyor onu boyle bir şekilde strese sokucu bir işleme maruz birakmak çok bencil bir düşünce mi bu .

kromozomsal problem dediginiz nedir? sma gibi dmd gibi cocugu yavas yavas ölüme götürecek bir rahatsizliksa ya da dogar dogmaz baslayan uzun yillar devam eden ameliyatlar olacaksa, asla normal gelisimde bir cocuk olmayacaksa dogurmak bencilce olabilir.
ama belki de birsey cikmayacak, siz de kalan haftalarinizi daha az stresle gecireceksiniz, belli mi olur.
fetal dna yapmis miydiniz?
sizinle ayni haftadayim o yuzden empati kurabiliyorum. ben de ikili testi verdim, fetali de bu hafta verecegim. eger sonuc supheli cikarsa, doktorum amniyosentez derse uzulerek de olsa yaptiririm.
bana baska caremiz yok gibi geliyor.
zaten amniyosentezden sonra düşük riski cok cok düşükmüş. eskidenmis o tehlikesi.
siz bir yaptirin, insallah guzel cikar.
kötü cikarsa onu da o gün düşünürsünüz.
belki de sonuc guzel gelip sizi rahatlatacak, bilemezsiniz ki

kromozomsal problem dediginiz nedir? sma gibi dmd gibi cocugu yavas yavas ölüme götürecek bir rahatsizliksa ya da dogar dogmaz baslayan uzun yillar devam eden ameliyatlar olacaksa, asla normal gelisimde bir cocuk olmayacaksa dogurmak bencilce olabilir.
ama belki de birsey cikmayacak, siz de kalan haftalarinizi daha az stresle gecireceksiniz, belli mi olur.
fetal dna yapmis miydiniz?
sizinle ayni haftadayim o yuzden empati kurabiliyorum. ben de ikili testi verdim, fetali de bu hafta verecegim. eger sonuc supheli cikarsa, doktorum amniyosentez derse uzulerek de olsa yaptiririm.
bana baska caremiz yok gibi geliyor.
zaten amniyosentezden sonra düşük riski cok cok düşükmüş. eskidenmis o tehlikesi.
siz bir yaptirin, insallah guzel cikar.
kötü cikarsa onu da o gün düşünürsünüz.
belki de sonuc guzel gelip sizi rahatlatacak, bilemezsiniz ki
Yok hayır sma dmd gibi bir şey değil zihinsel bir engel ve ya uzuvlarinda bir sıkıntı olabilir dedi ama iki doktorda büyük ihtimalle bir sıkıntı yok dedi ama net bir şey diyemeyiz dediler tabi

merhabalar, ben de 11 haftalık çift yumurta ikizine hamileyim. iki bebekte de ense kalınlığı yüksek ölçüldü (4.9) detaylı ultrason yapıldı beyinlerde ödem olduğunu ve vücut çevrelerine yayıldığını söyledi doktorum. bunun sebebini araştırmak için de amniyosentez yapılacak. daha önce benzer bir deneyim yaşadınız mı? normalde bu test daha ileriki haftalarda yapılırmış sanırım ama test sonucunun çıkması 3 hafta bulacağı için doktorum zaman kaybetmeden bunu yapmamız gerektiğini söyledi. daha önce de iki kere düşük yaptım maalesef

merhabalar, ben de 11 haftalık çift yumurta ikizine hamileyim. iki bebekte de ense kalınlığı yüksek ölçüldü (4.9) detaylı ultrason yapıldı beyinlerde ödem olduğunu ve vücut çevrelerine yayıldığını söyledi doktorum. bunun sebebini araştırmak için de amniyosentez yapılacak. daha önce benzer bir deneyim yaşadınız mı? normalde bu test daha ileriki haftalarda yapılırmış sanırım ama test sonucunun çıkması 3 hafta bulacağı için doktorum zaman kaybetmeden bunu yapmamız gerektiğini söyledi. daha önce de iki kere düşük yaptım maalesef
Arkadaşım da ikiz gebe bir bebeğin ensesi kalın çıktı amniyosentez yaptırdı sonuç temiz geldi içi rahat 12. Haftasında yaptırdı

Back
X