amniyosentez

bitkisel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2011
468
335
158
herekese merhaba benim ikili testim normal çıktı, ama üçlü testte 1/158 risk çıktı, birkaç doktora gösterdim keşke üçlü test yaptırmasaydınız, ikili test daha güvenilir dediler, hatta bir doktor kendi çocuğunda ikili test sonucu normal çıkınca üçlü test yaptırmadığını söyledi, ama ben yaptırdım ne yazıkki şimdi de kesin sonucun amniyosentezle belli olacağını söylüyorlar. ama amniyosentezi iyi bir doktor yapmayınca risliymiş, test sonucunu dün öğrendim, hemen izmir dokuz eylül hastanesine gittim ama amniyosentez için gün alamadım, pazartesi izmr ege doğumevi eğitim ve araştırma hastanesine gidicem orada da gün vermezlerse diye korkuyorum. benim sorum ege doğumevi eğitim araştırma hastanesinde amniyosentez yaptıran oldumu, güvenilir yapıyolarmı, sonrasında sıkıntı yaşayan oldumu, aynı gün bana bu testi yaparlarmı, eğer orada yaptıramazsam bana izmirde amniyosentez yapacak güvenilir bir yer ve doktor önerebilirmisiniz,benim acilen yaptırmam gerek çünkü 17. hafta 2 günlüğüm. yardımlarınızı bekliyorum:43:

Canim ilk once umarim bebegin saglikli bi sorun cikmaz..allahim size bagislar sagliklica..kusura bakma ama bi sorun cikarsa aldircakmisin bebegii..once buna karar verr.eger cevabin hayirsaa hic yaptrma amniyosentezii..eger evetsee ne biliosun %100 sonucun dogru olcaginii..testler sorunlu cikar saglikli dogar bebek..tesler sorunsuz cikar bebek engelli olabilirr..bunu allahim"dan baska kimse bilemezz..9ay 10gunun sonunda allahim nasil ne sekilde vercek bilemeyiz..tabi karar senin .sevgiyle kalin

Canim ilk once umarim bebegin saglikli bi sorun cikmaz..allahim size bagislar sagliklica..kusura bakma ama bi sorun cikarsa aldircakmisin bebegii..once buna karar verr.eger cevabin hayirsaa hic yaptrma amniyosentezii..eger evetsee ne biliosun %100 sonucun dogru olcaginii..testler sorunlu cikar saglikli dogar bebek..tesler sorunsuz cikar bebek engelli olabilirr..bunu allahim"dan baska kimse bilemezz..9ay 10gunun sonunda allahim nasil ne sekilde vercek bilemeyiz..tabi karar senin .sevgiyle kalin

Katılıyorum arkadaşa. Amniyosentez yaptırmaya çarçabuk karar vermeyin, üstelik ikili testiniz normal çıkmışken. Pek çok kadının amniyosentezi güzel ve sorunsuz seyrederken, geçen haftalarda bir anne ve bebeğin amniyosentez sırasında başına gelenlerin haberlerini okuduk. Bebekleri biraz rahat bırakma taraftarıyım. alacağınız kararın hayırlı olmasını dilerim.

risk sonuçta arkadaşım yaptırmazsan için içini yemeyecekmi 9ay.yaptır rahatla.ben yaptırdım bir önceki hamileliğimde ve yaşamla bağdaşmayan trizomi türü çıktı.evet için kan ağlayarak aldırıyosun bunu yaşamayan bilemez .bir canilik değil bu.düşün bunu hak vereceksin bana.ben sonuçlarının iyi çıkacağını düşünüyorum genelde iyi çıkıyor çünkü.bana denk gelmedi o ayrı mesele.sen içini rahatlat derim arkadaşım.umarım düzel sonuçlar alacaksın

Ben 23. haftada yaptırdım.. Doktorum bebek önden gidiyor şu an 25 sayılır sonuç olumsuz çıksa da yapacak bir şeyiniz yok dedi. Ağlaya ağlaya yaptırdım.. Bir terslik çıkmazsa salı günü sonuçlarım belli olacak.. Bekleme süresi delirtici.. 12 gün oldu aklımdan bir saniye olsun çıkmıyor.. Umarım hepimizin sonuçları iyi çıkar.. Bebeğimin alınma haftası geçmiş olmasına rağmen yaptırdım. Haa 18 haftalık olsaydı yine yaptırırdım riskli çıkarsa aldırırmıydım inanın bilmiyorum. Düşünmek bile istemiyorum. Şimdi aldırma zamanı geçtiği için tek merak ettiğim bebeğim sağlıklı mı yoksa değil mi.. Değilse de allahtan benim yapacak bir şeyim yok.. Allah kimseye dermansız dert vermesin ve hiç birimizi evlatlarıyla sınamasın arkadaşlar.. 12 gündür dünyam durdu.. Tek bildiğim şey ise şu.. 2 li testim normal çıkmıştı. 4 lü de sorun çıktı bende keşke yaptırmasaydım testleri diyorum.. Keşke.. :(

risk sonuçta arkadaşım yaptırmazsan için içini yemeyecekmi 9ay.yaptır rahatla.ben yaptırdım bir önceki hamileliğimde ve yaşamla bağdaşmayan trizomi türü çıktı.evet için kan ağlayarak aldırıyosun bunu yaşamayan bilemez .bir canilik değil bu.düşün bunu hak vereceksin bana.ben sonuçlarının iyi çıkacağını düşünüyorum genelde iyi çıkıyor çünkü.bana denk gelmedi o ayrı mesele.sen içini rahatlat derim arkadaşım.umarım düzel sonuçlar alacaksın

.. Öncelikle bir önceki hamileliğinizde yaşadıklarınız için gelmiş geçmiş olsun. Benim gebeliğime de Trizomi 18 tanısı konularak bizim onayımız ile son verildi. Çünkü sizimde söylediğiniz gibi yaşamla bağdaşması imkansızdı. Siz bir önceki hamileliğim diyince ilgimi çekti. Ondan sonra ne kadar süre sonra hamile kaldınız ? İkincisinde inşallah bir sorun olmamıştır. Bunları merak eden çok arkadasım var. Hatta sizden çok rica etsem bunları "Trizomi 18 tanısı ile gebeliği sonlandirilanlar" başlığında paylasabilir misiniz? Şimdiden çok teşekkürler. Sabırsızlıkla bekliyorum.

Ben 23. haftada yaptırdım.. Doktorum bebek önden gidiyor şu an 25 sayılır sonuç olumsuz çıksa da yapacak bir şeyiniz yok dedi. Ağlaya ağlaya yaptırdım.. Bir terslik çıkmazsa salı günü sonuçlarım belli olacak.. Bekleme süresi delirtici.. 12 gün oldu aklımdan bir saniye olsun çıkmıyor.. Umarım hepimizin sonuçları iyi çıkar.. Bebeğimin alınma haftası geçmiş olmasına rağmen yaptırdım. Haa 18 haftalık olsaydı yine yaptırırdım riskli çıkarsa aldırırmıydım inanın bilmiyorum. Düşünmek bile istemiyorum. Şimdi aldırma zamanı geçtiği için tek merak ettiğim bebeğim sağlıklı mı yoksa
değil mi.. Değilse de allahtan benim
yapacak bir şeyim yok.. Allah kimseye dermansız dert vermesin ve hiç birimizi evlatlarıyla sınamasın arkadaşlar.. 12 gündür dünyam durdu.. Tek bildiğim şey ise şu.. 2 li testim normal çıkmıştı. 4 lü de sorun çıktı bende keşke yaptırmasaydım testleri diyorum.. Keşke.. :KK43:
Bebegin sağlıklı mı. ?

Back
X