Amniyosentez

Htcsidney

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2015
107
62
33
Arkadaslar hamilelikte amniyosentez yaptiran var mi ? Her hamilelikte yapilmasi gerekiyor mu ? Bir arkadasim anlatti da korktum acikcasi

Arkadaslar hamilelikte amniyosentez yaptiran var mi ? Her hamilelikte yapilmasi gerekiyor mu ? Bir arkadasim anlatti da korktum acikcasi
Hayır her hamilelikte yapılmıyor
Testlerde bir anormallik çıkarsa kromozom analizi yapılabilmesi için gerekiyor, o da yaptırmak istemezseniz yapılmaz. Bizim bi tanıdık ,nasılsa down sendromlu bile olsa aldırmayacağım, benim kabulüm dedi, yaptırmadı,

Sizin daha haftanız cok kucuk neden bunları sımdı dusunuyorsunuz hıc bırsey ortada yok ıken

Her hamilelikte elbette yapılmıyor, güçlü şüphe varsa yapılır ki kişi isterse,çünkü düşük ya da erken doğum riski olan bir uygulama

Merak ettim onun icin sordum bana yapilacak demedim zaten. Bu konuda hakkinda hicbi fikrim yok cunku. Sormak ogrenmek istiyorum hepsi bu

evet etrafımda amniyosentez yaptıran var, en yakınım hem de... annem yaptırdı. ama 35 yaş sütü gebelikti ve ikiz gebelikti ve doktor bebeklerin ikisi de engelli olacak dediği için yaptırdı. kardeşlerim şuan 17 yaşındalar ve hiç bir engelleri yok, sağlıklılar da çok şükür.

hayır her hamilelikte yapılması gerekmiyor. hatta ben yapılması gerek dense bile yaptırmazdım açıkçası. riskli bişey çünkü o da.

ve o arkadaşınıza "ben hamilelik sürecimde olumsuz şeyler duymak istemiyorum canım, dilini tutamayacaksan ben doğum yapana kadar görüşmeyelim" demenizi tavsiye ederim.

bana da eşimin yengesi kendi korkunç sezeryan hikayesini anlatmıştı da üç gece kabuslarla ağlayarak uyanmıştım.
ne meraklı bu insanlar felaket tellallığı yapmaya...

Merak ettim onun icin sordum bana yapilacak demedim zaten. Bu konuda hakkinda hicbi fikrim yok cunku. Sormak ogrenmek istiyorum hepsi bu
daha sakin yazabilirsiniz!!
arkadaşlar da burda kafanıza takmayın diye yazıyorlar

bu arada risk görünürse yapılıyor

Cok tesekkur ederim ☺

ben yaptırmıştım. o test bu test taramalar sonuç bekleme falan oldukça sıkıntılı ve stresli dönemler. ikili tarama testim riskli çıkınca hiç devam ettirmedim direk amniyosentez yaptırdım. biliyorsun %99 güvenilir ve anında sonuç alıyorsun kafanda soru işaretlerinin ve korkuların yaşadığı stres olmuyor.
fakultede yaptırdım. uzman ellerde yapıldıktan sonra hiç risk de yok. amniyosentezim yapıldı kalktım ve gezmeye gittim.

benim bir oğlum var ve kalıtımsal bir hastalığı var. ikinciye hamile kalırsam amniyosentez yapılacak çünkü hastalığın önceden bilinip önlem alınması gerekiyor. bu amaçla tekrar hamile kalırsam yaptırmayı düşünüyorum. çocuğu aldırmak amacıyla değil, tedavide gecikmemek amacıyla. benim durumumdaki insanlara öneriliyor diye biliyorum.

Maddi durumunuz iyiyse NIFT ti yanlış hatırlamıyorsam o testi yaptırın, pahalı ama risksiz..

Ben de Nıfty testin benzeri genişletilmiş Harmony testi yaptırdım.Kan örneği ,ABD ye gönderildi ve sonuç düşük riskli çıktı.
Fakat yine de Amniyosentez yaptırmayı düşünüyorum.
Çünkü yaş riskim var ,37 yaşındayım.
Yarın perinatolog'la ayrıntılı ultrason randevum vardı.Doktor ile konuşup konuyu netleştireceğim.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Zaten artik supheli durumda onuda yapmiyorlar. Devlet karsiliyormu bilmiyorum ama kandan bakilan baska bir test var bebegi hic rahatsiz etmeyen

+1 Canim. Ben cocuk dogduktan sonra soyledim insanlara. Cok rahat oluyor. Hamile oldugumu anlayanlara da asla cinsiyetini veya kacinci haftada oldugunu soylemedim. Fazla yorum yapamiyorlar yuz bulamadiklari icin. Amniyosentez riski yuksek ve yuzde yuz tutarliligi olmayan bir test. Cok mecbur olmadikca yaptirilmaz.

Merhaba, arkadaşım 37 yaşında ve kanda dna veya amniyosentez yapitiracak. Harmony' de çıkan sonuçlar %99 sağlıklı ya da sağlıksız şeklinde olmuyor mu? Düşük dediginiz oran nedir?

Ben yaptırmıştım. 37 yaşında olduğum ve ikili taramam sınırda çıktığı için yaptırmıştım. Kendim istedim yaptırmayı. Kafayı yemektense yaptırayımsonuca göre karar veririm diye düşünmüştüm. Sonuç kötü çıksaydı ne yapardım bilmiyorum ama yaptırınca kafam rahatladı ve hamileliğimin geri kalanında daha rahattım.şimdiden bunları düşünmeyin. Doktorunuzu dinleyin. Gerek olursa onlar yönlendiriyor zaten. Allah hayırlısı ile kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.

Merhaba, arkadaşım 37 yaşında ve kanda dna veya amniyosentez yapitiracak. Harmony' de çıkan sonuçlar %99 sağlıklı ya da sağlıksız şeklinde olmuyor mu? Düşük dediginiz oran nedir?
Merhaba ,pardon hatalı yazmışım.
Yaptırdığımız test genişletilmiş Panorama testiydi ve sonuçlar düşük risk yada yüksek risk şeklinde ifade ediliyor.
Toplamda 10 adet sendromu incelediler ve Panorama risk skoru kısmında her bir sendromu 1/10.000, 1/13,3000,1/12.400 vs şeklinde ifade etmişler.
Gelen raporda son şöyle bir ifade var.
'Panorama bir tarama testidir.Bu test fetüsün etkilenmiş olup olmadığını kesin olarak söylemez ve sadece istenilmiş olan sendromları test eder.Düşük risk sonucu, etkilenmemiş bir fetüs olacağını garanti etmez.'

Son cümle insanın kafasını kurcalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…