Doğuma Hazırlık ana kucağımı bebe taşıma çantasımı yardım edinnn.,!!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

yas-bil1

evli, mutlu , yakında çocuklu :)
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2014
1.210
707
168
35
bebek arabalarının yanında verilen anakucağı ile yeni doğan bebek taşınabilirmi yoksa böyle bebek taşıma çantasımı alınmalı? kafamı karıştıran şey şu eğer yeni doğan bebeği bebek arabalarının yanında verilen ana kucağıyla taşımazsak bebek belli bi süre sonra iyice ağırlaşır ana kucağınında belli bi ağırlığı var o zaman taşımak daha zor olur. şimdi ben ikisinidemi almalıyım yoksa ana kucağı yeterlimi ? yada ana kucağına gerek yokmu ? kafamda deli sorular ? :confused::confused::confused:

bebek arabalarının yanında verilen anakucağı ile yeni doğan bebek taşınabilirmi yoksa böyle bebek taşıma çantasımı alınmalı? kafamı karıştıran şey şu eğer yeni doğan bebeği bebek arabalarının yanında verilen ana kucağıyla taşımazsak bebek belli bi süre sonra iyice ağırlaşır ana kucağınında belli bi ağırlığı var o zaman taşımak daha zor olur. şimdi ben ikisinidemi almalıyım yoksa ana kucağı yeterlimi ? yada ana kucağına gerek yokmu ? kafamda deli sorular ? :confused::confused::confused:
bende aynı kararsizlikta kaldim ve bebek arabasinin yanindaki ana kucaginin yetecegi kanaatine vardim :)
hem sert oldugu icin guvenlikli canta kadar yumusak degil en azindan bence canta portbebe fln gereksiz seyler, bir ana kucagi yetiyor (tasima sapli olanlar)

anakucağı en iyisi bence evde oturtmak için, arabaya koymak için, bebek arabasıyla gezdirmek için

ileriki zamanda dışarda taşımak için kanguru alabilirsiniz

bende öyle düşünüyorum. içlerine bi yeni doğan minderi alıyormuşuz. sanırım öyle kullanılıyor.

ben de sadece ana kucağı kullandım. pusetin içine minder aldım. başının geldiği yerde yastığı var çok rahat içinde uyuyabiliyor.

mesela hastaneye götürürken o bebek arabalarının yanında verilen ana kucağnı nasıl taşıcaz ağır olmazmı ?

Oğlum 8,5 kilo civarında. Şu an hala kullanıyoruz ana kucağını. Hastaneye giderken yürüyecekseniz ya kucağınıza alın götürün ya da anakucağını arabasına koyun. Eğer araba/taksi vs kullanacaksanız da iki adımlık yerde anakucağını elde taşımak zor olmuyor.

O valiz gibi şeyi nasıl kullanıyorlar anlamıyorum zaten.

Oğlum 8,5 kilo civarında. Şu an hala kullanıyoruz ana kucağını. Hastaneye giderken yürüyecekseniz ya kucağınıza alın götürün ya da anakucağını arabasına koyun. Eğer araba/taksi vs kullanacaksanız da iki adımlık yerde anakucağını elde taşımak zor olmuyor.

O valiz gibi şeyi nasıl kullanıyorlar anlamıyorum zaten.

yani ana kucağı daha mı mantıklı geliyo size .

yani ana kucağı daha mı mantıklı geliyo size .

Evet, ben ilk başta alt açma minderini anakucağına sermiştim daha yumuşak olsun diye. Böylelikle doğduğu ilk haftadan itibaren kullanmaya başladık anakucağını.

Size de taşıma çantası değil anakucağı tavsiye ediyorum. Eğer yakın yere gidip gelecekseniz de böyle fermuarlı battaniyeler var bebeği sarabileceğiniz. Ona sarıp kucakta taşırsınız.

Canım bende ana Kucağı aldım. Çünkü oto koltuğu olarak ta kullanabiliyoruz. Aldığım ana kucagina ek bir minder vs gerekmiyor bebeğin Yenidoğan haline uygun zaten. Bebek arabasına da konuluyor elde taşımak zorunda kkalmiyorum. Bide gerçekten diğeri çok hantal bu ana kucaklari minicik. Önerebilicegim diğer ürün de wrap sling. Bebeği kucagina sarıp sarmalayip tasiyosun :)

wrap sling te benimde aklım kalmıştı. fakat acaba düzegün bağlayabilirmiyim, zarar verirmi omurgasına diye korkuyorum

bebe taşıma çantası dediğiniz port bebe sanırım,o zaten ilk bir iki ay kullanılabiliyor,rahatlık açısından daha uygun,ana kucağında yeni doğan bebek rahat edebilirmi bilmem,bide üst kısmı falanda açık,portbebe'nin heryeri kapalı.Anakucağı pek gerekli gibi gelmiyor bana kısa süreli kullanılıcak çünkü,port bebede öyle ama doktora aşıya vs. götürmel için mecbur dışarı çıkılacak o yüzden en gereklisi bu bence,ben ana kucağıda alır sonraki aylarda kullanırım derseniz siz bilirsiniz tabi :)

Merhabalar. Ben de kısmetse yakında doğum yapacağım. Annem uzman çocuk pediatristi, kendisine ben de aynı soruyu sordum bebek alışverişi yaparken. 0+ kullanım bile dese anakucakları asla bebeğin kemik gelişimi için uygun değil diyor (tabii bu dediğim yenidoğan;). O sebeple bize portbebe aldırdı. İlk 4 ay mutlaka bunda yatıralım dedi (dümdüz pozyion en uygunuymuş yenidoğanalara). Türkiye'de pek kaliteli portbebe de bulamadım ama bir tanesi fena değil en son onu aldık. Hastaneye de onunla gideceğiz. İsterseniz markasını yazarım sizlere de. Yine anakucağımızı da aldık ama 4.aydan sonra onu kullanmayı düşünüyorum.

Bencede anakucagimi yastiksiz kullanmamak gerekiyor ilk 3 4 ay port bebe de bana çok sağlıksız geliyor bavul gibi almadım o sebeple

yarınız portbebe yarınız anakucağı diyor iyice kafam karıştı ? :D çook sağolun

yarınız portbebe yarınız anakucağı diyor iyice kafam karıştı ? :D çook sağolun

Yani ben annem uzman çocuk pediatristi onun görüşünü yazdım. Kendim de ona göre davranacağım. Bence en doğrusunu hekimler bilir.

Back
X