Anadolupedagojisine gönül veren anneler

usriyusra

Sabr'an Ya Nefsi☝️
Kayıtlı Üye
8 Mart 2014
1.589
322
128
39
cocugumuzla olan iletisimiz nasil olmali bu egitimdn yola cikarak birbirimze destek verelim buyrun

Anadolu pedagojisini duyan uygulayan yok mu anneler nerdesiniz
kendimizi ve cocuklarimizi nasıl yetiştiriyoruz. Kimse dert etmiyor mu bunu

Ben ediyorum :)
Adem güneş ve yaşar kuru hocaları mümkün olduğunca takip etmeye çalışıyorum.
Çocuğunuz kaç yaşında?

Ben ediyorum :)
Adem güneş ve yaşar kuru hocaları mümkün olduğunca takip etmeye çalışıyorum.
Çocuğunuz kaç yaşında?
Bemde aynen şekilde radyo programlarını takip edip elimden geldigince kitaplarını okumaya çalışıyorum
Kızım var mart da 5 yaşına girecek bi de oğlum 2 yaşında
Sizin var mi çocuk

Ben ap tanisali 3 sene oldu ama tmamen hayatima geciremiyordum hep bi yerde birşeyler cikiyordu
kitaplarını aldım ama oylece raf da duruyordu hep zaman yok diye erteledm
hayatima geçirmem ne znmanki cocucukluk sırrını okudum ışte o zaman eyvah dedm. Çok şükür şimdi her şey yolunda sakin ve sukunu buldm

4 yaşında bir oğlum var. Bir de mayısta bebek bekliyoruz allah kısmet ederse...
tam hatırlayamadım ama oğlum 1 buçuk 2 yaşlarındayken ilk defa adem güneş i duydum. Öneri üzerine annelik sanatı ile başladım Sonrasinda Çocukluk sırrı, pozitif iletişim kitaplarını okudum. Adem güneşi tanımadan önce çocuk eğitime dair başka kitaplar okuyordum. Onu tanıdıktan sonra onu okuyorum. Yurt dışında olduğum için radyo program saatleri uymuyor bana. Ara sıra Arşivden dinliyorum. Facebook ta takip ediyorum.
Fakat söyle birsey var, ap yi ne kadar benimsemiş olsam da adem güneşin söylediklerini farz mis gibi görmüyorum. öğrettiği yöntem zaten yardimci oluyor.

Mahremiyet egitimi ve çocuk deyip geçmeyin kitaplarını okumak istiyorum şu sıra.. oğlum da büyüyor artık mahremiyet eğitimi önemli :)

4 yaşında bir oğlum var. Bir de mayısta bebek bekliyoruz allah kısmet ederse...
tam hatırlayamadım ama oğlum 1 buçuk 2 yaşlarındayken ilk defa adem güneş i duydum. Öneri üzerine annelik sanatı ile başladım Sonrasinda Çocukluk sırrı, pozitif iletişim kitaplarını okudum. Adem güneşi tanımadan önce çocuk eğitime dair başka kitaplar okuyordum. Onu tanıdıktan sonra onu okuyorum. Yurt dışında olduğum için radyo program saatleri uymuyor bana. Ara sıra Arşivden dinliyorum. Facebook ta takip ediyorum.
Fakat söyle birsey var, ap yi ne kadar benimsemiş olsam da adem güneşin söylediklerini farz mis gibi görmüyorum. öğrettiği yöntem zaten yardimci oluyor.
allah bagislasin cocugunüz hayirlara vesile olsun inslh
Bende ap önce kızma hamileyken daha çok avrupa kültürü kitap okuyordum onun dışında türk yazarlardan da hep takip ettm ama adem gunesin daha mantikli sağlıklı yaklasmasi acisindan begendim
bu yaklaşım kuran dışı olmadığı sürece

Mahremiyet egitimi ve çocuk deyip geçmeyin kitaplarını okumak istiyorum şu sıra.. oğlum da büyüyor artık mahremiyet eğitimi önemli :)
Mahremiyet çocuğa daha ilk yillainda benimsmesi gereken konu tam hayata geçiş 4 yaşdir
Zaten bir çocuk 4 yaşından sonra ruhen doğuyor . Onun kisiligine karekterine zarar vermeden bu süreci geçirmesi açısından büyük bi anlam ifade eder.
Ben ikinci çocuğuma hamilelik ve doğum çok zor geçti. Bu. Nedenle bildigim halde çok yanlışlar yaptım kizima karşı hep bebeği korumaya aldm. Çünkü gerçekten daha ilk kıskançlık tepkisini baş ta gösterdi.

Bu ara oğlum huysuz ben yumuşak oldukça daha cok söz dinlemiyor. Ben de bu günlerde epey sesimi yükseltiyorum dün ceza da verdim :(

Bu ara oğlum huysuz ben yumuşak oldukça daha cok söz dinlemiyor. Ben de bu günlerde epey sesimi yükseltiyorum dün ceza da verdim :(
Canm sen daha iyi bilirsn gerçekten bagimakla kizmakla daha çok zararlı çıkıyor insan
Bi de yakında kardeş de geliyir sana tavirlari daha çok degisecek sadece sabret

Adem gunes ve yasar kuru ikiside takip ettigim fikirlerini onemsedigim insanlar ancak bunun bir adi mi varmis.
Anadolu pedegojisi oyle mi?
nedir mantik, eski kulturumuze ozumuze gore mi yetistirecegiz anlamadim. Simdi netten de bakmaya baslayacagim.

Olaylari tutum ve gorusleri biliyordum da bak buna bir isim konulup akimmis gibi uygulayanlar uygulamayanlar olarak hic duymamistim.
Kendimi cahil hissettim simdi.

Back
X