Anal fistur ameliyati ve deneyimler

Melisim06

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2025
92
38
3
34
Öncelikle herkese Merhaba,
Gebelik döneminde gerek hareketsiz yaşam, gerek hormonlar ve tabiiki beslemenin etkisiyle anal fissur hastalığım çıktı. 22. Haftamda bu illete yakalandım. Daha evveliyatinda ufak tefek şeyler varmış gebelikte daha belirgin hale gelmiş. Neyse tam 3 ay cektim bu illeti. Ameliyat olmaya karar verdim bundan 6 gün önce ameliyat oldum. İlk gün lohusa olduğum için süt veriyorum diye agri kesici vermemişler. O gün hayatımın en kötü günüydü. Sanki canlı canlı ameliyat ediyorlardı. Genel anesteziyle olduğun için uyanır uyanmaz başladı agri. Neyse ben dayanamayinca ardı ardına agri kesiciler falan yaptılar. O gün öyle geçti. Ertesi gün gaz ve idrar çıkışı olunca eve gönderdiler. 4. Gün anca çıkabilirim tuvalete. Tam 8 saat boyunca atak devam etti. Ben 18-22 saat atağa dayanmış biri tabiiki buna da dayandım. Bugun 6. Gün yine bir diskilama ve bu sefer atak 5 saat sürdü. Bu arada günde 5-6 kez oturma banyosu yapiyorum. Doktorun verdiği ilaçları düzenli kullanıyorum. Lifli gıdalarla beslenip ağırlıklı olarak meyve sebze tüketiyorum. Gazli içecek baharatlı asit içerikli gıdalar tüketmiyorum. Normal ekmek yemeye başladım korkuyorum yalan yok ama bi sekilde sindirmeliyim. Her yemeğin yanında mutlaka salata sogus ya da sebze yemeği yiyorum. Bu arada gaz yapacak besinlerden mümkün olduğu kadar kaçıniyorum. Cunku ilk zamanlar diski mi gaz mı geldi anlayamıyorsunuz. Bu arada tuvaletimi yaparken afedersiniz sıcak suyun içine yapiyorum. Kaslari aciyor. Doktorum önerdi ve ise yariyor. Her tuvalet sonrası taharetlendikten sonra hemen sıcak suya oturup 15 dk sonra kurulanip anestol kremi boca ediyorum. Hem anus çevresine hemde fissurun olduğu dikisli bölüme. Atak 2 saat sonra başlıyor. Bu arada emzirdigim için parol kullanıyorum. Cok bi ise yaramıyor ama idare ediyorum. Biraz yürüyorum. Sonra yatiyorum. Uyumaya çalışıyorum. Kabus gibi zaman geçiriyorum. Yalan yok ama geçmesi lazım. Diğer türlü bu acıya dayanamam artık. 3 aydir anamdan emdiğim süt burnumdan geldi. Her diskilama sonrası Allaha yalvarıyorum canımı al diye. Bu acı hic bir acıya benzemiyor. 36 gün önce sezeryan oldum. Koca boylu boyunca yardilar. Ama bu acı çok başka bir acı. Rabbim düşmanıma bile yasatmasin. İlerleyen günlerde güncelleme yaparim. Sorusu olan varsa sorabilir arkadaslar

Geçmiş olsun. Bende de doğumdan sonra kabız olunca bu rahatsızlığa yakalandım. Bir yıl çektim bebeğimi nasıl büyüttüm bilemedim. Niye bir yıl çekmişim onu da bilmiyorum ameliyattan kaçıyordum yine olur diyorlardı. Ama ameliyattan sonra hemen iyileştim ben. Senin niye geçmedi ki

Geçmiş olsun. Bende de doğumdan sonra kabız olunca bu rahatsızlığa yakalandım. Bir yıl çektim bebeğimi nasıl büyüttüm bilemedim. Niye bir yıl çekmişim onu da bilmiyorum ameliyattan kaçıyordum yine olur diyorlardı. Ama ameliyattan sonra hemen iyileştim ben. Senin niye geçmedi ki
Sa
Öncelikle geçmiş olsun ins bir daha yasamazsiniz. Ben sadece lis ameliyati oldum. Sadece kası bi miktar kestiler. Flep ki ameliyat değildi. Dun 3. Diskilamami yaparken gayet normaldi. Katlanabilir bi agrisi vardi. Ama ben işimi şansa bırakmadım. Anestol krem ve parol aldim.dun gayet normal bir gün geçirdim. Bakalim bugun nasil olacak. Peki siz suan acı baharatlı vs yiyebiliyor musunuz? Ameliyat sonrası nelere dikkat ettiniz biraz bahseder misiniz?

Sa

Öncelikle geçmiş olsun ins bir daha yasamazsiniz. Ben sadece lis ameliyati oldum. Sadece kası bi miktar kestiler. Flep ki ameliyat değildi. Dun 3. Diskilamami yaparken gayet normaldi. Katlanabilir bi agrisi vardi. Ama ben işimi şansa bırakmadım. Anestol krem ve parol aldim.dun gayet normal bir gün geçirdim. Bakalim bugun nasil olacak. Peki siz suan acı baharatlı vs yiyebiliyor musunuz? Ameliyat sonrası nelere dikkat ettiniz biraz bahseder misiniz?
Benim yıllar oldu. 23 yıl kadar :) ilk zamanlar dikkat ettim sadece. Ama en ugak bir şeyde kabız olurdum korkardım yine olacak diye. Şuan iyiyim şükür.

Hala her tuvalete gittiğimde aklim cikiyor. Bi türlü şu diski kıvamını ayarlayamadim. Ya kabiz oluyorum ya ishal 😢 bütün günüm ağrıyla geciyor. Çıldırmamak elde değil.

Kepek ekmeği ye. İnanmayacaksın ama ben öareyi sanah uyandığım gibi sıcağa yakın bir bardak suyu bir dikişte içmekte buldum. Kabızlığa çok iyi geliyor.

Kepek ekmeği ye. İnanmayacaksın ama ben öareyi sanah uyandığım gibi sıcağa yakın bir bardak suyu bir dikişte içmekte buldum. Kabızlığa çok iyi geliyor.
Aslinda hep tahıllı ekmek tüketiyorum. Bi de alaturka tazeleme gidiyorum artık. Bugun biraz kan vardi. Kirmizi olması beni çok korkuttu. Bu arada dikisim çıkmıştı ya orası suan oyuk durumda. Ve enfeksiyon belirtisi var. Yeşil ve sarı enfeksiyon cikiyor. Igne batırıyorlar gibi. Yarin kontrole gidecegim. Ins tekrar dikis gerekmez. Sadece antibiyotikle kurtarırım. Bu ara emziriyorum nasil olacak onu da bilmiyorum

Doktora gittim dikis yeri açılması gerekiyormus. Enfeksiyon dediğim alan doğal bir sürecmis. Tuvalete giderken hala ağrılarım cok. Sıcak su oturma banyosu yapiyorum günde en az 5 kez. Doktor suan iyileşmemin gayet güzel ilerlediğini söyledi. Fakat diskilama yaparken hala kan geliyor. Korkmuyor değilim. Ne yapacağımı şaştım kaldım. Ağrılarım bir türlü gecmiyor

Bugun tam 2 hafta bitti. Leşi yerinde ciddi bir dolma eğilimi var. Günlük tuvalete gidiyorum. Gelmese de bekleyince geliyor. Isınma vs asla yapmıyorum. Ama hala diski da ciddi bir kanana var. Agrim 5 saat sürüyor. Düzelecek miyim cok merak ediyorum. Diyete devam. Simdilik agri var. Oturma bonyosunu günde 6 kez yapiyorum. Anestol krem vermişti doktor. Kullanmiyorum. Cunku başka bi doktor yaranın iyileşme süresini uzatır. Kanama oldu sıcak su. Agri oldu sıcak su. Bu ara kesi yerinde ki iltihap yok denecek kadar azaldı. Afedersiniz gaz yaparken bile eğilip oyle yapiyorum. Ve klasik korkular. Derin nefes alıp 4-5 seferde veriyorum gaz yaparken. Afedersiniz diskilana esnasında diyafram nefesi alıp alaturka tuvalete gidiyorum. Tavsiyemdir cok onemli detay bunlar. Bu arada en az 3 lt su ve yürüyüş yapiyirum. Kabiz yada ishal degilim. Beslenme düzeni cok onemli

Tekrar ameliyat dedi doktor. İlk seferde kesebilecegimiz kadar kas kestik dediler. Ben mümkün olduğu kadar ameliyat yaptırmaları düşünüyorum. Bu arada 2 gündür kanamam az diski yumuşak(dupalak sürüp sayesinde) dolayısıyla kasılma az. Agri hic yok denecek kadar az. Umarim başarabilirim. Ama her tuvalet öncesi çok korkuyorum kanama cok olacak. Agri başlayacak diye. Bi de diskilama sonrasi tuvalet kağıdıyla sadece tampon yapıp direk sıcak suya koşuyorum. Ne kadar sıcak o kadar az kasılma malum. En kotu yarim saat oturuyorum. Bakalim gelişmelerden haberdar ederim sizi

Dun iç dikisim düştü sanirim kirmizi rente birseydi. Ama agrim 12 saat sürdü. Bugun dışkı da kanama cok az ama agri var bakalım kaç saat sürecek. Bi de diski kalınlığı işaret parmağım kalinliginda. Yüksek ihtimal makat darlığı oluştu. Korkuyorum hemde cok

Bugun 3 saat arayla tuvalete gittim. Kan geldi. Ameliyat olduğumdan beri ilk defa 24 saat içinde tuvalete gittim. Agrim cok fazla. Diski da sürekli kan var. İlk önce kabiz geliyor sonra ishal. Yeme alışkanlığım aynı anlamiyorum ki. Diski yumusaticiyi ayni şekilde sabah 5 ml akşam 5 ml aliyorum. Ne halt edeceğimi şaştım kaldım. Dayanılmaz ağrılarım hala devam ediyor. Demek ki neymiş ameliyat çözüm değil. Hersey beslenmede bitiyor. Canım yanıyor ne yapacağım bilmiyorum. Kafayi yememe ramak kaldi

Back
X