Analık hakkı

Turunc chemist

Cafuné 🙏
Pro Üye
22 Eylül 2022
6.731
20.963
278
Arkadaşlar merhaba. 1 yıldır e ticaret yapan bir esnafın yanında çalışıyorum. İlk aylarda kendi tercihim ile kyk borcum nedeniyle sigorta yaptırmadım. Yaklaşık 5 6 ay önce sigorta dediğimde bakarız demişti. Şimdi sorun şu, yeni hamile kaldım daha 1 aylık. Analık hakkı için 90 gün sigorta ve doğumdan 8 hafta önce ve sonrası için izin diyor. Birincisi sigortayı bir şekilde yaptırdım diyelim patronum ben çalışmazken de sigorta ödemek zorunda mı ? Ve ben doğum sonrası çalışmayı düşünmediğim için bu hakları ihlal etmiş mi oluyorum bu haktan yararlanamıyor muyum

Merhaba,
Doğum için kullandığınız toplam 4 aylık izin doğum istirahati olarak görünür ve bu günler için sigorta size ödeme yapar önceden toplu ödeme yapıyordu ama şuan belli aralıklarla yapıyor diye biliyorum. İşverenin durumunu çok bilmiyorum istirahatli günler için prim ödemesi yapmaya bilir. Birde işten çıkmak istiyorsanız doğum istirahatinden sonra çıkış yapın yoksa sigortada işsiz görününce istirahat durumunda sorun olabilir. Geç olmadan da sigorta girişinizi yaptırın.

O izin toplam 8 hafta diye biliyorum ben.
Evet izinde iken sigortanız da maaşınız da ödenir.
Benim bildiğim öyle en azından

Toplam 8+8hafta hakkiniz var. Gecici is gorememezlik raporunuz varken odemeniz sgk tarafından yapılır. Dogum oncesi izinli oldugunuz gun×gunluk asgari ucret alacaksiniz. Dogum sonrasida ayni sekilde. Size odemeleri sgk yapacak, isveren degil

Çalışırken bile sigortanızı yapmak istemeyen kişi siz doğum iznindeyken çıkışınızı vermez mi?

Evet ancak şartları okurken bu süreç içerisinde işverenimin sigorta yapmaya devam etme zorunluluğu olduğunu gördüm. Ancak ben doğum sonrası çalışmayacağım için haliyle işveren 7.aydan sonra yapmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…