Benim çocuğum konuşmasıyla harekeyleriyle tam bir yetişkin
1.5 yaşından beri wcye gider
O mesele değil çocuk 3.şahıslara karşı uyarılmalıdır örn doktor öğretmen aile bu javramın dışındadır çocuk sürekli kaçar bilinç altı kötü etkilenir
Bakın dünden beri taktınız bu duruma. Mahremiyet 3. Şahıslaradır aile doktor öğretmen dışındadır diyemezsiniz. Bana kaynak gösterin...
Mahremiyet herkesedir. Çocuğunuz tuvaletini yaparken elinizi yıkamaya bile girseniz bu özel yaşantısını ihlal ve istismar sayılıyor. Bilmeden veya düşünmeden bunu yapıyorsunuz ama istismar sayılıyor işte. İstismarın çeşitleri: Duygusal istismar cinsel istismar ve fiziksel istismar.
Cinsel istismar en fazla evli ve aile içinden kişiler tarafından gerçekleştiriyor.
Duygusal istismar bir çocuğun eğer okula gelmediğini bildiğin halde umursamıyorsa bir müdür duygusal istismar yapıyordur.
Fiziksel istismar vücutta izler kaldığı için en çabuk tespit edilebilen istismar türüdür. Özellikle doktorun dikkati çok önemlidir.
Öğretmenimiz anlatmıştı. Ünlü bir doktor çift (isimlerini ve olay örgüsünü hatırlamıyorum ama bilen varsa söylesin lütfen. Sonuç odaklı anlatıyorum.) Çocukları devamlı ürkek ve alt kaçırmaya başlıyor bu devamlı sürüyor.
Öğretmen daha sonra çocuğun saçlarının altındaki kafasını fark ediyor. Bir sürü kesik. Dikiş izi. Doktor ailesi çocuğun kafasında deneyler yapıyormuş. Bakın ailesi tarafından hemde.
Eğer bu üçünden biri veya (hepsi bağlantılı. Fiziksel istismar uygularsan aynı zamanda duygusal istismar da uygulamış oluyorsun) şüphelenirseniz doktor muayenesi ve çocuğun özellikle 1 kez olayı anlatması pedagoglara çok önemli yani ilk ifadesi. Çünkü 2. 3. Kez anlatışta çocuğun ifadesinde değişiklikler olabilir.
Bakın öğrenmek isterseniz hocamın verdiği notları bulup size bunların resimlerini atabilirim okumak isterseniz