Herkese çok teşekkür ediyorum. Evet aksi görüşler olabililir... Ama keşke bazılarınız bunu güzel uygun bir üslupla yazsaydı. Cevapları okuyarak yazsaydı.
Çünkü bu tarz bir konu aklıma takılıp, buraya yazıyorsam dediğim gibi çok kafaya taktıgım için, çıkar yolunu bulamadığım içindir.
Ben devlette çalışmadım daha önce. Kolejde çalıştım. Orda dedigim gibi bu işten sorumlu 3 personel vardı. Zümre konuşmuş velilerin hepsi kabul etmişti.
Ortalıkta personel olmadıgı zaman küçük tuvaletini kaçıran öğrencimin külotunu değiştirdiğim çok oldu. Bir süre sonra kendisi birkaç damla kaçırdıgını söylüyor gidip kendisi değiştiriyordu. Hiçbir zaman ıy demedim. Çocuk kustu eli her yeri kusmuk oldu kaldı ki benim en büyük fobim kusmaktır. Buna rağmen iğrenmedim. Tuttum elinden yıkadım elime sindi koku yine iğrenmedim. O zaman anladım öğrencilerimin sadece öğrencilerim olmadığı.
Benim bu konuda sormak istediğim şey, böyle bir konu okudugum ve öğretmenlerin verdiği cevaplar. Size böyle bir konuda ne düşünürdünüz, böyle bir durum yaşadınız mıydı. Sanki bu benim görüşümmüş gibi üstüme gelindi. Ben deneyimsiz ve ne yapıcağımı bilmediğim için konuyu açıp görüş istedim zaten.
Gelipte ben vicdanımı sorgulamanızı, öğretmenliğimi sorgulamanızı istemedim. Köy okulunda öğretmenin badana yapıp yapmadığını sormadım.
Lütfen çocuk gelişiminin ç'sinden habersiz, empatiden yoksun, tek taraflı bakan insanlar kendilerini sorgulasınlar.
Çünkü ben bir öğretmenim. Çocuklar genelde ilkokul öğretmenlerinin isimlerini hatırlarlar, lisedekilerin hatırlarlar ama anaokulu öğretmenlerini bazıları. En büyük korkum beni unutmaları hatırlamamaları. Onlarda bilmeden istemeden yara açmam
Böyle bir konu açtım ki deneyimsiz oldugum bir konu hakkında deneyimlerinizi almak için. Bir çoğunuzun yazdıgının ss sini aldım toplantı olduğunda, metin hazırlamak için.
Ben zümrenin bana verdiği "kendi işi"ni yaparken öğrencimin yanıma gelip bişeyler anlatırken, onunla göz teması kurmadıgım için çenemden tutup kafamı kendisine çevirmesini kaç yıl geçse de unutamayan bir öğretmenim. Bana vicdansızsın muamelesi yapamazsınız. Umarım okulöncesi çağındaki öğrencilerimin ruhuna dokunurum da "bazılarınız" gibi yetişkin olmazlar....
Teşekkür ediyorum yorumlar için...
Mune
hanım konumu kilitler misiniz