• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu Alt Değiştirme

Ben etek giymiştim kumaşını bilmiyorum ama açık pembeydi. Direk ıpıslak olmuştu.. Öğretmen niye söylemedin diyince, kızıyosunuz diye de diyemedim..:-)

Bizimki okul formasiydi karelilerden, ciş, kir, sumuk belli etmez :confused:
Olur yani her çocuğun basina gelir, hangimiz tenefuste tuvalete gitmek yerine oyun oynamayi secip ders boyu kivrammadik ki :KK70: e bi de bunlar daha 4-5 yas bebesi, usutur, hasta olur, unutur, dalar, coook olagan yani kacirmalari.

Ahhhhh bu her ortamı karıştıran Veliler var ya , geçen sene bir tanesi bana düşmüştü , önce sessiz sakin sandı beni ama dünyanın kaç bucak olduğunu gösterdim ona , müdür rica etmeseydi mahkemeye kadar süründürecektim onu , bunlar kibarlıktan anlamıyorlar anacım , ne kadar hanımcıkta olsan bunların anladığı dilden konuşacaksın

Merhaba arkadaşlar.. Paragraflarca yazıp yazıp silmişim, çok uzatmışım.

Şimdi en yalın haliyle yazıyorum. Okul öncesi öğretmeniyim. Daha önce 2 kolejde öğretmenlik yaptım. Milli eğitime bağlı okulda hiç görev almadım. Bu sene alıyorum ama.

Bir sitede yine benim gibi bir öğretmen yazmış bu konuyla alakalı soru sormuş.
Temizlikten görevli personel yoksa anaokulunda çocuk altına kaçırırsa ne yapılmalı diye.
Öğretmenler de velisini arıyacaksın. O gelip değiştirecek. Yedek kıyafette isteme, senin görevin sanarlar bunu diye cevap vermiş.

Çalıştığım kolejde 3 ayrı temizlik personelimiz vardı bu tarz durumlarda ilgileniyolardı. Şimdi sayfaları araştırınca böyle yorumlarla karşılaştım. Deneyimsiz oldugum için soruyorum.

Özellikle çocuğu okul öncesi dönemde olan annelere soruyorum.
Veya bu durumu yaşayan annelere.
Öğretmen sizi arayıp çocuğunuzun altını değiştirmeye sizi çağırdı hiç.
Veya toplantıda bundan bahsetti mi? Tepkiniz ne olurdu.
Bu gayet normal bir durum mu? Çekimem yersiz mi?
Merhaba
Ben anaokulogretmeniydim ama simdi ev hanimiyim.. oncelikle sunu soyliyeyim .. alt degistirme ogretmenin gorevi degil... yalniz ben cok değiştirdim... devlet okulnda hic gorev almadim.. sadece 8 yil ozel okulda calistim ve yardimci ogttmn im yoktu..
Altina kaciran cocuklar oluyo tabiki... zaten velilerimizin hepsi calisiyodu.. herbirini nasil arayalim.. 2.dk da degisyirip posetleyip cantasina koyuyoduk.. bundan da hic igrenmedim.. iyyy demedim.. onlar benim ciceklerimdi...

Merhaba arkadaşlar.. Paragraflarca yazıp yazıp silmişim, çok uzatmışım.

Şimdi en yalın haliyle yazıyorum. Okul öncesi öğretmeniyim. Daha önce 2 kolejde öğretmenlik yaptım. Milli eğitime bağlı okulda hiç görev almadım. Bu sene alıyorum ama.

Bir sitede yine benim gibi bir öğretmen yazmış bu konuyla alakalı soru sormuş.
Temizlikten görevli personel yoksa anaokulunda çocuk altına kaçırırsa ne yapılmalı diye.
Öğretmenler de velisini arıyacaksın. O gelip değiştirecek. Yedek kıyafette isteme, senin görevin sanarlar bunu diye cevap vermiş.

Çalıştığım kolejde 3 ayrı temizlik personelimiz vardı bu tarz durumlarda ilgileniyolardı. Şimdi sayfaları araştırınca böyle yorumlarla karşılaştım. Deneyimsiz oldugum için soruyorum.

Özellikle çocuğu okul öncesi dönemde olan annelere soruyorum.
Veya bu durumu yaşayan annelere.
Öğretmen sizi arayıp çocuğunuzun altını değiştirmeye sizi çağırdı hiç.
Veya toplantıda bundan bahsetti mi? Tepkiniz ne olurdu.
Bu gayet normal bir durum mu? Çekimem yersiz mi?
Bence saçmalık. Çalışan anne ne yapıcak? Değiştirin siz,, sevaba girersiniz hiç olmazsa. Çocuğun çişinden ne olucak...

Ben de yatmadan isini hakkiyla yapan tum öğretmenlerimize tesekkur etmek istiyorum ve bol bol sabir diliyorum...
Kizimin ayni ogretmenle 2. Yili olacak bu yil, gecen sene kizimin okula adaptasyon surecinde de sonrasinda da ogretmeni bir anne ozverisiyle yaklasti, benim yediremediklerimi yedirdi, burnu aktiginda, kustugunda, utanmasin diye yureklendirdi, hic ugrasmak zorunda olmadigi halde artikulasyon egzersizlerine destek oldu, hasta olup okula gidemediginde arayip sordu, moral verdi vs vs
Bu yaz sinif arkadaslarinin anneleriyle biraraya gelmeye basladik, ve farkettim ki kucucuk seyleri nasil da buyutup birbirlerini doldurusa getiriyorlar... gercekten uzuldum ve acikca dile getirdim.
Isiniz zor ama zor oldugu kadar da guzel.
Kolay gelsin :)

Evet kolejde çalışırken bizde değiştiriyorduk. Yedek kıyafetleri vardı çocukların. Modern dans, halk oyunları yüzme gibi birçok ders vardı.
Terliyorlardı hepsini değiştiriyorduk zaten birkaç ay sonra kendileri üstünü değiştirmeyi öğrenmişti.. Terleyince kıyafetini getirip değiştiriyordu :)

Çok üzüldüm, büyük tuvaletini değil de küçük tuvaletini çok değiştirdiğim oldu çocukların. Tuvaletten çıkınca birkaç damla kaçırdıklarını söylediklerinde direk değiştiriyordum..
Çok üzüldüm çocuğa
İşiniz rast gitsin, Allah sizden razı olsun, yavrularımızı sizin gibilerle karşılaştırsın

Altını değiştirme bence sorun olabilir. Çünkü senin görevin değil.
Ayrıca cidden tuvalet eğiitmi alışkanlığı kazanmadan neden alınıyor ki oraya
Tuvalet eğitimi olsa da altına kaçırabilir anaokulu öğrencisi. Çok doğal... hepimizin çocuklarında oluyor nadiren de olsa... oyunu bırakmak istemiyor,, fazla gülüyor,, alafranga tuvalet yoksa korkuyor vs...

Kızım özel bir anaokuluna gitti,çantasında yedek kıyafet bulundurmak mecburi zaten,istiyorlar zira sadece çiş değil boyama yaparken kirleniyor yada eller yıkanırken ıslanabiliyor,terleyebiliyor vs vs. Çişle ilgili sorun yaşamadık ama diğer sebeplerle günde 2 kez değiştiğini bilirim. 2 takım muhakkak koyarım çantasına kızımın.
Çağırılsaydım rahatsız olmazdım ama çalışan bir anne nasıl gidip gelebilirki sürekli okula? Bence değiştirilmeli.

Şu da var bi çocuğum olsa bırakın birinin altını alması onu kimsenin kucağına dahi oturtmam

Mahrem atanın kimsenin görmesine izin vermem.
Bazı kadınlar cidden çok tembel ve okulu çocuklardan kaçış yeri olarak görüyor

Okullar açılsın da rahat edeyim rahat gezeyim diyen fazla insan gördüm

Bi zahmet kalkıp gel altına kaçırdıysa ya da güzelce öğret

Bu prenses bebe sendromunu atlatamıyor bazı kadınlar

Her Çocuğun altını temizlesen her Çocuğun peşinden koşup tuvalet yıkasan eğiitmi ne ara yapacaksınız
Vicdan şu bu hikaye

Zaten vicdanlı olmasa bu mesleği yapmaz hele de özel kurumda

Ne kadar az maaş ne zor şartlarda hem de hepimiz biliyoruz

Öğretmen sizin para ile tuttuğunuz bakıcınız köleniz değildir

Gidip bunu başka meslek grubuna yapamazsınız

Hadi gidin çocuğunuz yatılı tedavi gördüğünde doktora deyin bkim gel altını al diye diyemezsiniz

Neden bu kadar üstüne gidiliyor öğretmenlerin anlamak mümkün değil

Verdiğiniz 3 kuruş yüzü suyu hürmetine köleleştiremezsiniz öğretmeni

Benim kizimda özel kolejde terleyince yada herhangi bir durumda üstü değiştiriliyor hatta tuvalette tüm çocuklar popo sildiriyor bizimki izin vermiyor diye öğretmeni defalarca aradı istemiyor napim ben hergun eve gelince komple yıkıyorum zaten çocuğu tamam sıkıntı yok camasiri kirlide olsa ben biliyorum dedim konu kapandı ama devlette öyleymiş velisi cagriliyormus ama yazık ya veli gelmezse tüm gün üstü ıslak hasta olur vicdan işi bu he birde hiiic kimseyi aramayip eve öyle yollayan öğretmenlerde var o daha beter

Merhaba
Ben anaokulogretmeniydim ama simdi ev hanimiyim.. oncelikle sunu soyliyeyim .. alt degistirme ogretmenin gorevi degil... yalniz ben cok değiştirdim... devlet okulnda hic gorev almadim.. sadece 8 yil ozel okulda calistim ve yardimci ogttmn im yoktu..
Altina kaciran cocuklar oluyo tabiki... zaten velilerimizin hepsi calisiyodu.. herbirini nasil arayalim.. 2.dk da degisyirip posetleyip cantasina koyuyoduk.. bundan da hic igrenmedim.. iyyy demedim.. onlar benim ciceklerimdi...
Sizin gibi koca yürekli, gerçek, gönülden öğretmenler olmasaydı .....umudumuz kalmazdı gelece dair .inanın çok samimiyim.mesele temizleme temizlememe meselesi değil!sahiplenme meselesi.evladinizi biraz büyütüp yine görevinize dönersiniz insallah

Ben sunu merak ettim
Diyelim cocuk altina kacirdi
Veli arandi ve velinin gelmesi en erken yarim saat
O sekilde bekleyen cocugun psikolojisi ne olacak onu bilemedim
Ne yapacak cocuk o dklarda?

bende meb te okul öncesi öğretmeniyim yardımcın vardı... sene basında veli toplantısında tuvalet eğitimi tamamlanmamış çocuğunu kabul etmediğini kesin dille söyledim... oldu ki hastalık üşütme ishal vb. durumlarda ki bu sene cook yasadim annesini aradım... çünkü degistihemeyecegimden değil mahremiyet yönünden hem çocuk hem veliye karşı sorumlu oluğum dan... bu devirde kimseye güven olmuyor... eğer ki velim yardımcın değiştirmesine izin vermişse yardımcın yada ben değiştirdim ama arkamız dönüp co,uğun kendi işini kendi yapamasini sağladık...

Ben sunu merak ettim
Diyelim cocuk altina kacirdi
Veli arandi ve velinin gelmesi en erken yarim saat
O sekilde bekleyen cocugun psikolojisi ne olacak onu bilemedim
Ne yapacak cocuk o dklarda?

Merhaba. Cevabını verdim yorumları okursanız göreceksiniz

Ben okul oncesi ogretmeniyim. Onceki yillarda köy okullarinda çalıştım ve yardimci personelim yoktu. En bastan tuvalet aliskanligi kazanmamis cocuklarin kaydini yapamayacagimiz soylendigi halde bir velim bilerek göndermişti cocugunu. Cocuk hic tutamiyodu. Bir iki kez ben degistirdim cunku annesini bekleyene kadar hast olurdu. Veliyi bu konuda uyarmama ragmen beni umursamadi en son idare konustu ve cocugu okuldan aldilar. Ama bu kesinlikle bizim gorevimiz degil. Ailelere bunu en bastn anlatmaliyiz.

Kardeş bunlar okul öncesi bebe kusarda çişde yapar dökerde ıyyy ben yapmam temizlikçi gelsün diyen biryere çocuk emanet etmem evde çocuğuna tenizlikçimi çağırıyorsun benim çocuğumu benimsemeyeni bende istemem
benimsenerek değil mahremiyet eğitiminde çocuğu sadece anne baba dışında kimsenun tuvalet giysi degistirme yada banyo yapmaya zorrlayamazsiniz...cocugun utanma duygusunu düşünerek ... zaten o an altına yaptığı için çok utaniyor birde öğretmeninden daha çok çekiniyor hele ki benim erkek öğrencilerim... ve veliye de sorumluyum allah korusun neler duyuyoruz

Herkese çok teşekkür ediyorum. Evet aksi görüşler olabililir... Ama keşke bazılarınız bunu güzel uygun bir üslupla yazsaydı. Cevapları okuyarak yazsaydı.
Çünkü bu tarz bir konu aklıma takılıp, buraya yazıyorsam dediğim gibi çok kafaya taktıgım için, çıkar yolunu bulamadığım içindir.

Ben devlette çalışmadım daha önce. Kolejde çalıştım. Orda dedigim gibi bu işten sorumlu 3 personel vardı. Zümre konuşmuş velilerin hepsi kabul etmişti.
Ortalıkta personel olmadıgı zaman küçük tuvaletini kaçıran öğrencimin külotunu değiştirdiğim çok oldu. Bir süre sonra kendisi birkaç damla kaçırdıgını söylüyor gidip kendisi değiştiriyordu. Hiçbir zaman ıy demedim. Çocuk kustu eli her yeri kusmuk oldu kaldı ki benim en büyük fobim kusmaktır. Buna rağmen iğrenmedim. Tuttum elinden yıkadım elime sindi koku yine iğrenmedim. O zaman anladım öğrencilerimin sadece öğrencilerim olmadığı.

Benim bu konuda sormak istediğim şey, böyle bir konu okudugum ve öğretmenlerin verdiği cevaplar. Size böyle bir konuda ne düşünürdünüz, böyle bir durum yaşadınız mıydı. Sanki bu benim görüşümmüş gibi üstüme gelindi. Ben deneyimsiz ve ne yapıcağımı bilmediğim için konuyu açıp görüş istedim zaten.

Gelipte ben vicdanımı sorgulamanızı, öğretmenliğimi sorgulamanızı istemedim. Köy okulunda öğretmenin badana yapıp yapmadığını sormadım.

Lütfen çocuk gelişiminin ç'sinden habersiz, empatiden yoksun, tek taraflı bakan insanlar kendilerini sorgulasınlar.
Çünkü ben bir öğretmenim. Çocuklar genelde ilkokul öğretmenlerinin isimlerini hatırlarlar, lisedekilerin hatırlarlar ama anaokulu öğretmenlerini bazıları. En büyük korkum beni unutmaları hatırlamamaları. Onlarda bilmeden istemeden yara açmam

Böyle bir konu açtım ki deneyimsiz oldugum bir konu hakkında deneyimlerinizi almak için. Bir çoğunuzun yazdıgının ss sini aldım toplantı olduğunda, metin hazırlamak için.

Ben zümrenin bana verdiği "kendi işi"ni yaparken öğrencimin yanıma gelip bişeyler anlatırken, onunla göz teması kurmadıgım için çenemden tutup kafamı kendisine çevirmesini kaç yıl geçse de unutamayan bir öğretmenim. Bana vicdansızsın muamelesi yapamazsınız. Umarım okulöncesi çağındaki öğrencilerimin ruhuna dokunurum da "bazılarınız" gibi yetişkin olmazlar....

Teşekkür ediyorum yorumlar için...
Mune Mune hanım konumu kilitler misiniz

Veliyi aramak ne saçma bunun için. Çalışan anneler var, her çağırılışında gidemeyecek anneler var. Ne anlamı kalıyor ki o zaman çocuğunu oraya göndermenin?

Okul öncesinde normal de bende 1. sınıfta altına kaçıran çok oldu, hep anneleri çağırdım. Birinin annesi açmamıştı hatta, çocuğu eve götürmek zorunda kalmıştım. Alt değiştirmek göreviniz değil, zaten mahremiyet olarak doğru bir şey de değil ama veli kesinlikle bilgilendirilmeli farkedildiyse.

Back
X