- 30 Ocak 2020
- 13
- 8
- 31
- Konu Sahibi bilinmez__
Merhaba arkadaşlar. Anaokuluna yazılmış 4 yaş bir çocuğum var. Oryantasyon haftasını atlattıktan sonra normal haftaya geçiş yaptık. Komşumuz olan arkadaşı ikinci hafta sınıfa okula girmemeye başladı. Benimki de ondan etkilenme ihtimali yüksek olarak belli bir saatten sonra ağlamaya başlıyormuş. Öğlen yemeğinden önce veya hemen sonra öğretmeni sürekli ağlıyor sizi istiyor okuldan soğutmayalım diye gelip almamı söyledi. Ben de herhalde süre uzun geldi dedim üzüldüm çocuğuma aldım. Bir gün durumu nasıl diye sorduğumda boya yapıyor bugün biraz Lego oynadı tarzı anlamsız şeyler söyledi. Ertesi gün yine çağırdığında gittim uzaktan çocuğuma baktım. Salıncakta sallanıyordu isterseniz almayayım alışsın yoksa almama alışacak dedim yok dedi soğutmayalım ağlamasın dedi gayet güzel duran çocuğu aldı yanıma getirdi. Neyse sonra cuma günü çocuğum okula gitmek istemedi. Aman dedim uykusuz herhalde eve çıktık sonra götürdüm. Okula gidince girmedi öğretmenin ikna edici hiçbir çabası da olmadı. Girelim mi yapalım mı gibi anlamsız cümlelerle ikna etmeye çalıştı. Neyse benimkinin keyfi geldi de girdi. Bebeğim var aşıya götürdüm sonra tabi durmadı diye yine arandım arkadaşı gitmiş ağlamış. Yine aldım eve geldim. Öğretmenim ağlarsan annen gelmez dedi dedi. Ben köpürdüm tabi. Haftasonu boyunca öğretmene mi sorsam öğretmen değişikliği yoksa okuldan almayı mı yapsam diye düşündüm durdum. Öğretmen bu cümlesini telafi etse bile soğudum çocuğuma ders versin istemiyorum. Özel bir yer ciddi de para veriyoruz evde kendi sevgimle büyütürüm daha iyi. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim öğretmenle çözmek mi değiştirmeye çalışmak mı?