• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu

Benim öğrenmek istediğim böyle bi durum kesinleşince şikayet edilebilir mi diğer okullara göre değil anlaşma şartlarımıza göre ve okulun borcunun olup olmaması öğrenmek için.Borç olmadığına eminim

Etsenizde birşey çıkmaz. Çünkü bahsettiğiniz bağımsız anaokulu, anasinifi değil. Işin içinden biri olarak söylüyorum bunu. Toplantıda miktarın fazla olduğunu belirtin. Diğer veli lerde de aynı şekilde düşünüyorsa orta yolda buluşun. 400 olmaz 200 olur. Okulun asıl sahipleri sizlersiniz, hizmet alanlarda sizin çocuklarınız. Her zaman uzlaşmak iyidir.

Cevaplar için teşekkürler ama anlaşılmayan nokta çoğu yorum için bizim okulla anlaşmamıza göre diyorum sizin okullar için değil bu kısım da anlaşılmadım:)

Ben olsam asla odemezdim .çocuğumu özel bir kuruma gönderiyorum ,dünyanın parasını veriyorum ,özel olduğu için ses çıkarmıyorum ,çünkü bunu ben seçtim .yalnız devletin kurumlarından birine gönderseydim benden 5 kurus alamazlardi çünkü devlet her türlü ihtiyacı karşılıyor .bizim verdiğimiz paralar hangi ceplere giriyor ,bilinmiyor
Parayı okula vermiyorsunuz ki? İlkokula giden çocuğunuzun defterini , boyasını okul mu karşılıyor? Anaokullarında da çocuğun kullanacağı malzemeler alınıyor, istenmediğini ilk kez duydum ben.
Bir de hangi ceplere giriyor derken, okul müdürlerinin sizin verdiğiniz paraları ceplerine koyduğunu düşünmüyorsunuz değil mi? Bunların hepsi kayıtlı makbuzlu işler, o parayı da gider listelerini de bir sürü insan inceliyor. İsterseniz talep edip görebilirsiniz paralarla ne yapıldığını.

Parayı okula vermiyorsunuz ki? İlkokula giden çocuğunuzun defterini , boyasını okul mu karşılıyor? Anaokullarında da çocuğun kullanacağı malzemeler alınıyor, istenmediğini ilk kez duydum ben.
Bir de hangi ceplere giriyor derken, okul müdürlerinin sizin verdiğiniz paraları ceplerine koyduğunu düşünmüyorsunuz değil mi? Bunların hepsi kayıtlı makbuzlu işler, o parayı da gider listelerini de bir sürü insan inceliyor. İsterseniz talep edip görebilirsiniz paralarla ne yapıldığını.
İlkokula giden çocuğumun defterini ,boyasını ,bilmem nesini ben alırım zaten .anaokulundan bahsediyoruz .depo ağzına kadar doluyken ısrarla talep edilen ücretlerin ne yapıldığını makbuzlariyla görmek isterdim tabiki .konu sahibi kesinlikle bunu atlama .ayrıca bazı müdürlerin döner sermayeyi kendine dondurdugunu de biliyoruz .

özeller sanırım 800 kayıt +800 (masraf olarak) istiyormuş ama devlette durum ne bilmiyorum, gecen tanıdık bırı anneme soylemıs.

3 yil once oglum krese basladiginda 200 l civari tutmustu bir yillik kirtasiye masrafi.
simdiki fiyatlar dusunulunce maalesef zam yapmak zorunda kalmistir mudur.
devletin bu kadar odenek verdigini sanmiyorum.

Müdürün o parayı cebine atacağını mi düşünüyorsunuz peki?
Cebine atacağını değil ama sağlam durumda olan şeyleri mesela daha 1 yıllık çatal kaşık takımını değiştirmeyi düşünmesine para arttırmak gibi ya da artan parayla okulda yeni doğum yapan öğretmen varsa jest amaçlı okul adına altın takmak istemesi gibi....

Cebine atacağını değil ama sağlam durumda olan şeyleri mesela daha 1 yıllık çatal kaşık takımını değiştirmeyi düşünmesine para arttırmak gibi ya da artan parayla okulda yeni doğum yapan öğretmen varsa jest amaçlı okul adına altın takmak istemesi gibi....
Mudur değişti dediniz. Belki bu mudur öyle yapmaz.

Bakın ben 11 senelik öğretmenim, dilim döndüğünce size anlatayım.
Çalıştığım bütün okullarda , öğretmenlerden toplanan aylık sabit ücretle okul adına para biriktirilir. Düğünlere, bebeklere, ev görmelere hediyeler burdan alınır. Hastalara çiçek yollanır vs. Katılmak istemeyen öğretmen hediyesini şahsi alır ya da almaz.
Siz gerçekten okul adına alınan hediyelerin parasını velilerin ödediğini mi düşünüyorsunuz?
80 öğretmenli bir okulda çalışıyorum. Müdür bir defa okul bütçesinden okulda yemek organize etmek istediğinde bütün öğretmenler karşı çıktı, herkes kendi ödedi parasını.
Bu kadar güven sorununuzun olduğu insanlara çocuklarınızı emanet etmeyin lütfen. Elbet başka okul vardır.

Back
X