anaokulu

son mecnun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2014
1.265
1.616
133
37
Merhaba hanimlar
Oglum 5 yasinda ve anaokuluna gidiyor. Ilk ogretmeninin tayini cikti yeni gelen ogretmenin annesi vefat etti derken donem bitmek uzere ve biz toplasak 2ay kadar ancak okula gidebilmisizdir
Oglum henuz rakamlari yazamiyor 1i bile boston seklinde yapiyor 2yi ters yaziyor falan.. Cocugada hak vermekle birlikte bu duruma uzuluyorum. Ilkokulda zaten byogun bir tempoya girecegi icin cokta sikmak istemiyorum ama 1.sinifta daha cok zorlanacagini dusunuyorum..
Simdi 1.sinif odevlerinden dert yanan bir arkadasin yazisini okudum dahada endiselenmeye basladim
Buyollardan gecmis tecrube sahibi annelere ve aramizdaki egitimci arkadaslara sunu sormak istiyorum bboyle bir durumda ne yapmaliyim akisina birakip oldugu kadar mi diyeyim yoksa simdiden 1.sinifin temellerinimi atalim. Birde arkadaslarina gore ay olarak kucuk kaliyor seneye72 aylik olcak ilk okula baslasa zorlanirmi aklimda deli sorular...

Ogretmen degilim. Nacizane fikrim, yapamadigini evde siz ogretin. 2. donem daha duzenli olur umarim okulu.

merhaba canım ben bu yıl 1. sınıf okutuyorum hem de 52 kişi :) ve sana şunu tavsiye etmek isterim naçizane : temel bilgileri öğrenip 1. sınıfa başlarsa çook iyi olur mesela rakamları anasınıfında öğrenen öğrencilerim hiç zorlanmıyorlar,makas tutmaları,boyamaları daha iyi..ama harf öğretimi yapmayın onu 1. sınıfa saklayın..canınızı sıkmayın öptüm miniği

Cok tesekkur ederim.. peki 72 aya nedersiniz normalmi yoksa bir sene daha bekleyelimmi

72 ay gayet iyi bir yaş canım benim 60-65 aylık bazı öğrencilerim bile başarı gösterdi ki 72 ay çok çok iyi beklemeyin derim (çocuğunuzun herhangi bir sağlık problemi yoksa)

Sayi yazmak yeni okulöncesi programında yok. ayrica 1 sinifa baslamasi için önemli olan ay değil çocuğun gelişimidir bence. Öğretmen sorunu çözülemiyor sa okulu değiştirip çocuğunuzun tam okulöncesi eğitim almasini saglamasiniz.bir okulöncesi öğretmeni olarak bunu söylüyorum

Sevgili poliponna
donemi tamamlayinca istanbula gecicez ve nakil yaptiracgiz. Cocugun gelisimi derken anormal bir durum gozlemlemiyorum cocugumda okuluda seviyor ayrica ama ogretmenden yana pek yuzumuz gulmedi umarim 1.sinifta butur sorunlar yasamayiz..

Öncelikle siz biraz sakin olun bence :) yukardaki arkadaşımın da dediği gibi yeni programda rakam yazma yok. Bunun yerine rakamları tanıma, önce/sonra gelen rakamı söyleme gibi kazanımlar var artık. Bu değişikliğin yapılma nedeni ise okul öncesinde çocukların yaşının küçülmesi. Bu yüzden çocuğunuzu da kendinizi de zorlamayın çok fazla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…