Anaokuluna gitmeyen çocuk ne kaybeder

dediklerinizde zaten haklisiniz ona sozum yok. ben yazan kisiye gore aileye gore yorum yaparim.uoksa exbere biliyoruz tabiki dedikleriniz 4 yil boyuncahergun hergun ayrintili calistik vsvs.

kisisine gore yorum yapiyorum.herkese ayni konusmayi sevmiyorum.sartlar ve kisilere gore yorum. yoksa suan bana yazan herkes soylediklerinde zaten hakli sozum yok sizlere dogrusu sizin dediginiz ama ben farkli baktgm icin farkli konusmayi tercih ediyorum. her ailenin yapisi farkli cocuklarda o aileye gore yetisiyor genelde buyuyunce kopyasi oluyor . bu konu uzar gider en son baska yere gelir uzatmicam oyuzden:) herkes hakettigi kadar yasar gelisir umarim tek temennim bu.ne bir eksik ne bir fazla.
Silikon Vadisi çalışanları da çocuklarına wardolf tarzı eğitim veren anaokuluna yolluyorlarmış, çocuklara matematik değil düğme dikmeyi öğretiyorlarmış bildiniz mi 😁 Düşünmek lazım 💭
 
Benim oğlumun sınıfında bi çocuk var çocuk ekimin ilk günlerinde doğmuş. Yani 3 5 gün erken doğsa istese de erteletemeyecekmiş.

Ama annesi 1 dene geç yollamış. Üstelik çocuk yaşıtlarından uzun kilolu okuma yazmayı sökmüş ve matematik biliyor. Neden göndermediniz geçen sene demiştim. Sınıfın büyüğü olsun istedim diyor. Benim oğlumla aynı sınıfta ama oğlumdan 14 ay büyük çocuk.
 
Oğlumu 6 yaşında ilkokula yollamadım, ana sınıfına devam etti.konuştuğumuz tüm öğretmenler (oğlumu tanımadan) 7 yaşın ideal yaş olduğunu söylediler ve de tavsiye ettiler. Kişisel tercihtir bu. 7 yaşında göndermenin pedagojiye hakaret gibi algılanması çok saçma.
Küçük yaştaki çocukların okullarının evlerine yakın olması tavsiye edilir. Bu çocuğun okula zevkle gitmesini, okuldan nefret etmemesini de etkileyen faktörlerden biri. Küçük bir çocuğun 7: 30 da sınıfta hazır olmasını beklemek eziyettir bana göre. Öğretmeninden biraz geç katılması için izin almanız mümkünse gönderin mutlaka. Sosyalleşir, arkadaş edinir, ilkokula kolaylık sağlar
 
Bende aynı şekilde düşünüyorum, çocuk gerçekten yapamayacaksa gönderilmesin. Mesela benim oğlum Mart 2018 li. Bu sene isteğe bağlı ilkokul çıktı ama uyaran eksikliği nedeni ile 3 yıla yakın eğitim aldık. Şu an haftada 1 psikolog ile dürtüsellik üzerine çalışıyor. Benim oğlumu ilkokula göndermem ile yaşı gelmiş gelişimi normal bir çocuğu bekletmek aynı derece de saçma.
Konu dışı olucak ama bulunca hemen sormak istedim benim oğlum bu sene okula başladı dehb li ve durtuselligi yoğun bir çocuk bu sebepten bir sene geç başladı şu an 7 yaşında geçen sene özel eğitim psikolog ve dil terapisi aldırdım yoğun bir şekilde çok şükür dil terapisi bitmek üzere özel egitimde bir miktar işe yaradı ama gel gelelim durtuselligi onu halledemiyorum psikolog özele de gittim aylarca inanın gram yol kat edemedik eğitim araştırma deseniz yüzüne bakan yok en son gittiğim çocuk psikiyatrisi anlatamam yani türk kahvesi içiyordu arkadaşıyla öyle bakistik on dk içinde gönderdi bizi ben çıkış bulamadım sizin süreciniz nasıl ilerliyor acaba
 
kucuk bence.gelisim acisindan 6 yas anaokulu 7 yas ilkokul daha iyi oluyor.bende ogretmenim ama kiz kardesime o sekilde yaptik.suan 2.sinifa gecti.sinif arkadaslari kardesime gore yas olarak kucuk oldugu icin yazi yazma ve anlama kavramada daha dusukler.kiz kardesim cok rahat ogretmene bile ihtiyac duymadan her isi kendi hallediyor.sinifin en basarili ogrencisi oldugu icinde daha cok mutlu ve azimli
Geç başlamanın da dezavantajları var, kız çocukları malum daha çabuk ergenliğe giriyor, arkadaşlarından daha da büyük gözükecek. Ben de tam 7 yaşımda başladım okula Eylül doğumluyum, çok zayıf olduğum halde uzundum o yüzden hep arka sıralara oturtuldum, psikolojik olarak diğerlerinden büyük olmak da olumsuz etkiliyor. Orta okulda bir öğretmen sınıfta mı kaldın ikinci senen mi diye sordu. Çocuklar arasında yaş konuşulmuyor ama okulu geç bitiriyorsun belki de ben çok hassastım bilmiyorum. Oğlumu zamanında gönderdik ama o da sınıfın en uzunuydu, biraz da tombik büyük duruyor. Ben olumlamaya çalışıyorum.
Diğer konu da ben de anaokuluna gitmedim, hiç eksikliğini hissetmedim ama oğlum 2 yıl gitti, bence bütün çocukların görmesi yaşaması gerek. Matematik fen okuma zaten öğrenecek, anaokulunda bol bol aktivite eğitici oyun, arkadaşları olacak, mutlaka gitmeli, sabah erken yokuş var bunlar bahane. Saat 7 buçuk da geç bir saat değil.
 
Birinci sınıfta da sabahçı olursa evde eğitim vermeyi mi düşünüyorsunuz?
Ne olur , birinci sınıfa geçtiğinde sınıf düzenini bilmeyen, doğru kalem tutmasını ogrenememis bir çocuk olur, diğerleri arasında geri durur.
Ablam anasinifina gitmiş bizde, ben gitmemisim. Ona onbeş kişilik sinifta öğretmeni sabırla göstermiş doğru kalem tutuşunu, bende kirk kişi alfabe öğrenme telaşında,kim uğraşacak kalem tutmamla, doğru kalem tutuşunu bile öğrenmeden okuma yazmayı öğrenmişim. Ortaokulda kendi cabamla zor alıştım kalemi baş işaret ve orta parmakla tutmaya. Eskiden hep avucumla tutardım.
Gibi gibi
 
Konu dışı olucak ama bulunca hemen sormak istedim benim oğlum bu sene okula başladı dehb li ve durtuselligi yoğun bir çocuk bu sebepten bir sene geç başladı şu an 7 yaşında geçen sene özel eğitim psikolog ve dil terapisi aldırdım yoğun bir şekilde çok şükür dil terapisi bitmek üzere özel egitimde bir miktar işe yaradı ama gel gelelim durtuselligi onu halledemiyorum psikolog özele de gittim aylarca inanın gram yol kat edemedik eğitim araştırma deseniz yüzüne bakan yok en son gittiğim çocuk psikiyatrisi anlatamam yani türk kahvesi içiyordu arkadaşıyla öyle bakistik on dk içinde gönderdi bizi ben çıkış bulamadım sizin süreciniz nasıl ilerliyor acaba
Dürtüsellik oğlumda çok yoğun değildi, 3 yıl içinde eğitimle iyice söndü diyebilirim fakat sonrasında takıntılar oluşturmaya başladı. Öğrendiği/ yaşadığı hiç bir şeyi unutmuyor ve bazı şeyleri takıntı haline getiriyor. Mesela 1 yıl önce yanımıza köpek gelince korkup yediği elmayı ileriye fırlattım. Geçen haftalarda yeni bişey gibi psikoloğuna anlatmış ve hala benim elmayı attığım yerden gidip almamı istiyor. Ara ara benzer ısrarları yaşıyoruz. Biz henüz bunları aşamadık, aşabilecek miyiz emin değilim. Doktorumuz minimal izlerin kalabileceğini ama yaşam kalitesini etkilemeyecegini söylüyor. Hatta doğru yönlendirmeler ile mesleki anlamda çok başarılı bile olabilirmiş.

Benim size tavsiyem gerçekten iyi bir çocuk psikiyatristi bulun. Doktorunuz belki ilaç tedavisi önerebilir. Biz tedaviye başladığımızda hem psikiyatr hemde çocuk nörologu ile paralel ilerlemiştik. Sonrasında psikiyatr ile devam ettik. Artık gelmenize gerek yok dedi ama 1. Sınıfa başlarken öncesinde yine kontrole götüreceğim. İstanbul Anadolu yakasında iseniz size kendi doktorumun adını iletebilirim.
 
7:30 cidden çok erken değil mi ya? Bu çocuk kahvaltı edecekse 6:30 kalkması lazım okulda beslenme varsa 7 gibi kalkacak. Küçücük çocuk için baya erken. 8:30 olsa normaldi.
Bence normal saatli biyer bakın. Anaokulu önemli bence hem oyun oynayıp hem öğreniyorlar ve sosyalleşme falan.. ama şartlarında uygun olması lazım.
 
Bir de kreşin anaokulunun ilk zamanları o kalabalığa alışık olmayan çocuk bünyesi bağışıklık kazanmak için devamlı hasta olur durur. Birileri sümüklü sümüklü gelir çocuğa da bulaştırır vs. Kreş anaokuluna sizin diğer çocuğunuz da gitti, öyle değil mi? Devamlı ateşi çıktığı için mola vermedi mi okula?
Ama bir şey kaybetmedi çünkü anaokulu, en fazla ne kaçırabilir iki haftada.
Ama okulda öyle degil. Çocuğunuz o kadar mikroba alışık olmadığı için hastalanacak, sık sık mola vereceksiniz okula. Ama kaybettiği şey tüm eğitim hayatının taşlari olan 4 işlem, harf ,cumle kurma vs olacak
 
Emin olun çocukları için olmayacak şeyleri yapmış bir insanım .ilk kızımı gittigi ilkokuldan mezun olsun ogretmenini arkadaşlarını sevdiği için ayrılmasın diye uzaga tasinmama rağmen bir uçtan bir uca şehrin.kizimi eski binamdaki karşı komşumla anlaştım bakıcı olarak parasiyla okul çıkışı aldı babsi iş cikisi dönene kadar orda kaldı iş cikisinda babası aldı eve getirdi
Bunu da babasi yapmış gerci ama anlamadigim, buyuk kiziniz daha kiymetli herhalde, birini sehrin bi ucuna göndermeye üşenmeyen anne, yokus cikmaya üşeniyor, saka gibi.

Hangi ildesiniz bilmiyorum ama epi topu 15 gun kar yagiyor, o 15 gun evinize otobusle donun? Ya da esinize soyleyin o 15 gun arabayi size biraksin, o yokusu arabayla cikin, inin ama cocugunuzu anaokulundan mahrum etmeyin.

Akranlarim arasinda kres ve anaokulu egitimi alan tek kisiyim, akademik basarisi en yuksek olan benim.
 
Eğitim bilimlerinde akademisyenim.
30 yıl öncenin gelişim evreleri değişeli çok oldu.
Hatta yeni dönemler de çıktı.
Araştırmaya öğrenmeye aç bir insansınız anladığım kadarıyla. İnceleyebilirsiniz.
Merhaba, çocuk gelişimiyle ilgili fikrim olmamasına rağmen , mevcut eğitim sistemini tek düze ve başarısız bulmakla birlikte size şöyle katılıyorum;
5 yaş ilkokula başladım. 16 yaş üniv kazandım başladım. Okul yaşamımda sınıf arkadaşlarımla hiç bir uyumsuzluğum olmadı yaş ile ilgili.

Cumhuriyet döneminde bakınız eğitim yasaları ve ekoller neler neler değişti. Yasaklar mecbur, mecburlar yasak oldu.

Her çocuk çok özel. Kendine özel.

Aile bilinçliyse çocuğu en iyi aile tanıyabilir. Yoksa her biri kendince özel milyonlarca çocuğun tek bir eğitim sistemi ile değerlendirilmesinin veya eğitim alamamasının sonuçlarını yaşıyoruz toplumca.
Keşke her bir çocuk bir uzman raporuyla değerlendirilse, eğitime hazır olup olmadığı veya nasıl bir eğitim görmesinin çocuğa faydalı olacağına dair. Ütopik tabii.


ayrıca konu sahibi hanımefendinin bilinçli olduğunu düşünüyorum. Eğitim hayatını biliyor bir büyük çocuğu dolayısıyla. Çocuk 6 da kalkmayı 1-2 günde öğreniyorsa, anaokulu eğitimi olmadan ilkokula başladığında disipline de 1-2 günde uyum gösterecektir.
Sınıf Öğretmeni bir arkadaşımız gitmemesinin kayıp olacağı konusunda fikir belirtmiş. saatinde değilde geç gidebileceği ile ilgili görüşler var. Bu görüşleride değerlendirmeye almalı.


🎈🎈🎈🎈🎈🎈
 
7.30 nedir yaa
7.30 ders başlangıcına yetişebilmesi için en geç 6.30da falan kalkması lazım
kahvaltı, hazırlanma, gidiş derken anca
küçücük çocuğu da o saatte uyandırmak işkence değilmi yaa
siz ev hanımıysanız öğlenci olsun , olmuyor mu öyle ?

bi de benim zamanımda yaygın değildi anaokulu hatta lüks gibi bişiydi
bizim sınıfta 2 kişi falan gitmişti anaokuluna , evet o gidenler ilk başlardaki alışma süreçlerini
daha rahat geçirdiler diye anımsıyorum
ama ilerleyen sınıflarda o ikisi bize fark atmadı mesela ders başarılarıyla
şimdi yaygınlaştı
mesela özel okulda bu kadar yaygın değildi şimdi herkes özele gönderiyor senelik yüz binden fazla ödüyorlar
bu milletin beli doğrulmaz arkadaş ya
 
Birinci sınıfta da sabahçı olursa evde eğitim vermeyi mi düşünüyorsunuz?
Ne olur , birinci sınıfa geçtiğinde sınıf düzenini bilmeyen, doğru kalem tutmasını ogrenememis bir çocuk olur, diğerleri arasında geri durur.
Ablam anasinifina gitmiş bizde, ben gitmemisim. Ona onbeş kişilik sinifta öğretmeni sabırla göstermiş doğru kalem tutuşunu, bende kirk kişi alfabe öğrenme telaşında,kim uğraşacak kalem tutmamla, doğru kalem tutuşunu bile öğrenmeden okuma yazmayı öğrenmişim. Ortaokulda kendi cabamla zor alıştım kalemi baş işaret ve orta parmakla tutmaya. Eskiden hep avucumla tutardım.
Gibi gibi
ortaokula gelene kadar ailenden kimse farketmedimi peki kalemi yanlış tuttuğunu ?
2 veya 3. sınıfta öğrendim desen anlarım da tee ortaokula kadar 5 sene var
 
Şimdi bu moda. Benim çocuğum sınıfın en büyüğü olsun, en başarılısı olsun, ödevini kendisi yapsın… sisteme bir fake de biz atalım.
ayy benim zamanımda da birinci sınıfta bi kız vardı okumayı okuldan önce öğrenmişti
gazete falan okuyordu kız
anneler aralarında amma konuşuyorlardı bu kızı
yaşıda bizden büyük değildi

veliler arasında çocuk yarıştırma hala varmı ya ?
benim arkadaşların velileri hep yarıştırırdı
 
Merhaba, çocuk gelişimiyle ilgili fikrim olmamasına rağmen , mevcut eğitim sistemini tek düze ve başarısız bulmakla birlikte size şöyle katılıyorum;
5 yaş ilkokula başladım. 16 yaş üniv kazandım başladım. Okul yaşamımda sınıf arkadaşlarımla hiç bir uyumsuzluğum olmadı yaş ile ilgili.

Cumhuriyet döneminde bakınız eğitim yasaları ve ekoller neler neler değişti. Yasaklar mecbur, mecburlar yasak oldu.

Her çocuk çok özel. Kendine özel.

Aile bilinçliyse çocuğu en iyi aile tanıyabilir. Yoksa her biri kendince özel milyonlarca çocuğun tek bir eğitim sistemi ile değerlendirilmesinin veya eğitim alamamasının sonuçlarını yaşıyoruz toplumca.
Keşke her bir çocuk bir uzman raporuyla değerlendirilse, eğitime hazır olup olmadığı veya nasıl bir eğitim görmesinin çocuğa faydalı olacağına dair. Ütopik tabii.


ayrıca konu sahibi hanımefendinin bilinçli olduğunu düşünüyorum. Eğitim hayatını biliyor bir büyük çocuğu dolayısıyla. Çocuk 6 da kalkmayı 1-2 günde öğreniyorsa, anaokulu eğitimi olmadan ilkokula başladığında disipline de 1-2 günde uyum gösterecektir.
Sınıf Öğretmeni bir arkadaşımız gitmemesinin kayıp olacağı konusunda fikir belirtmiş. saatinde değilde geç gidebileceği ile ilgili görüşler var. Bu görüşleride değerlendirmeye almalı.


🎈🎈🎈🎈🎈🎈
Dediğiniz gibi her çocuğun özellikleri değerlendirilerek karar verilmeli. Sorun çocuğun geç başlaması değil, elbette geç başlayan çocuklar olacaktır. Yine erken başlayan çocuklarda da çeşitli alanlarda sorunlar olabilir.

MEB tarafından belirtilen yaş aralıklarında olan okula hazır çocukların, -sınıfın büyüğü olsun- düşüncesiyle çocuğun okula başlama yaşının aileleri tarafından kasıtlı olarak ertelemesi sorun haline dönüşüyor. Ders içerikleri ve etkinlikler aslında bu yaş grubuna uygun hazırlanıyor. Aileler de aslında okula geç başlattıkları çocuklarını yaşlarından küçük olan etkinliklere göre değerlendiriyor ve onları sınıfın en akıllısı en zekisi sanmaya başlıyorlar.
 
ayy benim zamanımda da birinci sınıfta bi kız vardı okumayı okuldan önce öğrenmişti
gazete falan okuyordu kız
anneler aralarında amma konuşuyorlardı bu kızı
yaşıda bizden büyük değildi

veliler arasında çocuk yarıştırma hala varmı ya ?
benim arkadaşların velileri hep yarıştırırdı
Bahsettiğiniz çocuğun durumu farklı.
Çocuk yarıştırma hiç eskimeyen ata sporumuz maalesef:)
 
Bahsettiğiniz çocuğun durumu farklı.
Çocuk yarıştırma hiç eskimeyen ata sporumuz maalesef:)
anneler sınav notunu yarıştırıdı
bi tanesi vardı mesela o gün türkçe sınavı açıklanmışsa annemi arar sorardı kaç aldığımı :KK70:
öyle de psikopattı kadın ya
bi keresinde o lanet kadın yüzünden foyam ortaya çıkmıştı hiç unutmam
zayıf aldığım bi sınav açıklanmıştı ilkokul 3 falanız (5 sene aynı sınıf arkadaşları ve aynı sınıf öğretmeniyle okudum, veliler de aynıydı doğal olarak)
neyse ben notumu anneme söylemedim biraz da unutmuştum sanırım net hatırlamıyorum
bu kadın aradı ve notumu sordu
annem hiç bozuntuya vermedi , sino okuldan sonra direkt anneannesine gitti bende konuşamadım eve gelince söyler zaten falan dedi
(cep telefonu herkeste yok sene 2000lerin başı)
telefonu kapadıktan sonra laf işittim tabii annemden :KK70:
 
X