‘Anaokulunda din’ dersinin içeriği belli oldu

Ahahh mantıklı bir çocukmuşsun bence hakkını yeme :))

Bana da çocukken anneannem anlatıyordu dini hikayeler. Gece gündüz dua eden, elinden dini kitaplar eksik olmayan çok tatlı bir hacı kendisi ve iyi bir müslüman olmak için uğraşıyor ama bana çocukken anlattığı çoğu şeyin aslında hristiyan inancına ait olduğunun farkında değil maalesef. Ona da hoca sıfatına sahip birileri anlatmış çünkü o da doğruluğunu araştırmadan inanmış çoğu insan gibi.

Benim de anneannem çok tatlı bir hacı, kendi doğruları var ben de onun gönlünü kırmamak için asla içki içtiğimi, ve kızlı erkekli tatiller yapılabileceğini söylemeden 26 yaşıma geldim yeter ki onun gönlü kırılmasın :KK51: Dediğin durumu yani başka inançlarda da aynı şeylerin olduğunu üniversitede farketmiştim. politik felsefe dersinde, hocamız yabancıydı İrlandalı. Bir hikaye anlatıyor arada tevrattan, arada incilden referans veriyor...lan bu bizde de yok mu ismi farklı fln diye tepkiler vermiştim kendi kendime sonra hocayla baya sohbet muhabbet kurunca aynı olayların farklı isimlerde her dinde olduğunu farkedip bunun üzerine epey sohbet etmiştik. Fatma Ana eli denilen sembol her dinde var mesela, gerçi islamiyetteki hikayesi spesifik mi bilmiyorum ama 3 dinde de o sembol var ama birinde Meryem'in eli diğerinde Hamsa eli şeklinde geçmekte. Belki bu sembolik bir durumdur ama diğer konularda bizim peygamber saydığımız birisi başka kaynakta hükümdar olarak geçmekte ve olaylar arasında 200-300 yıl var mesela aynı olay islamiyette sonra olmuş , incilde çok daha önceki dönemde birebir geçiyor.

Konuya dönecek olursak, her evin her ebeveynin dini inancı hatta inanç derecesi bile farklıyken neden tek bir çizgide minikler yetiştirilmeli ben bunu kabullenmiyorum. Ülkenin ve doğmamış çocuğumun geleceği beni tedirgin ediyor...

Bir süre sonra kuran kursu ögretmenleri, ana sınıfı ögretmenligi yapar artıkın.

Kücük yasta dinini tanimalari güzel bisey tabi ama insanlarin secme özgürlügü olmasi gerekir.. Kimi cocugum okulda ögrensin der kimide ben kendim ögretirim der... Zorunlu olmasi cok sacma.

Bu arada İlahiyat mezunlarına yine kadro açacaklar elbette, asıl dertleri o! Dışardan bakanlar ne gülüyordur ama. Anaokulunda din eğitimi, ayakkabı kutuları, hurma yiyen bir hırkası olan peygamber ve onun dinini anlatan bir milyon dolarlık arabaya binen din başkanı felan.
Rezillik!

Anaokulunda verilecek din ve Ahlak dersinin, din kısmını bilemem ama ahlak kısmının İçeriği bence değişirse daha faydalı olacağını düşünüyorum.
-dini siyaset malzemesi yapıp, dinle makara-kukara diye dalga geçmeyin,
-yalan söylemeyin,
-kul Hakkı yemeyin, Rüşvet almayın
-hırsızlık yapmayın,
-dini para kapısı haline getirmeyin,
-Insanları siz-biz diye ayırmayın,
-insanların inançlarına, mezheplerine SAYGI gösterin,
-doğaya, hayvanlara SAYGI duyun, zarar vermeyin,
-ilime biline önem verin, kitap okuyun, kendini geliştirin.....

Bu arada 17 Aralık hırsızlar Bayramı'nız kutlu olsun...:KK70::KK53:

dinciler işsiz kalmasın diye yeni yöntem, yarın da çıkar bunları okul öncesi değil ilahiyatçılar imam hatipliler öğretecek derler. nefret geldi ben istemiyorum arkadaş din eğitimi sana mı kaldı benim çocuğumun anayasadaki laik ülke anlayışı nerde? küfretmeden daha fazla yazabilmem mümkün değil

dinciler işsiz kalmasın diye yeni yöntem, yarın da çıkar bunları okul öncesi değil ilahiyatçılar imam hatipliler öğretecek derler. nefret geldi ben istemiyorum arkadaş din eğitimi sana mı kaldı benim çocuğumun anayasadaki laik ülke anlayışı nerde? küfretmeden daha fazla yazabilmem mümkün değil
kendileri doğru olsa başımızın üstünede..birde orası var..devletin hazinesini gönlünce kullan ondan sonrada din..min..boşversene..

ah atammmmmmmm ahhhhhhhhhhhh.......uyan da gör binlerce şehitle kurtardığın bu güzel ülkemin halini....kimlere bıraktırdılarrrrrrrrr...hergün kahroluyor yokluğuna daha çok yanıyorummmmmm....mavi gözlüm uyan yeniden kurtar vatanımıııııııııııı......:(((((((((

İnananlara söylüyorum ana sınıfında öğretilecek din konusu ne kadar ağır olabilir ki çocuklara kelimei şahadet getirmesini yani islamın şartlarını imanın şartlarını öğretirler neden dünya ilimlerine o kadar önem veriyoruz da ahireti düşünmüyoruz ben anlamıyorum neden dinden bu kadar korkuluyor evde öğrensin demeyin din konusuda diğer dersler gibi öğreticisinden öğrenilmeli sonuçta her şeyi bilmiyoruz herkes fikrini yazmış buda benim fikrim.

Türkiye Cumhuriyeti dervişler ,müridler, şeyhler memleketi olamaz..TÜRKİYE CUMHURİYETİ her alanda kendini gösterecek,uyaracak güçtedir.biz uygarlığın bilim ve fenniden güç alıyoruz ve ona öre yürütüyoruz.başka bir şey tanımayız!MUSTAFA KEMAL ATATÜRK..

hayır evlatlarımızın dinimizi ögrenmesini desteklşiyorum.nu neden yanlış geliyor bazılarına anlamıyorum
bence anaokulunda olmasında problem!ve ögreticilerde problem!
neden mi:liseyi bitiren herkes anaokulu-kreş ögretmenliği yapabiliyo bu şahıs nasıl din dersi verebilir benim çocuguma,ne kadar yeterli olabilir.kesinlikli hiç!!!!

onun için eger evlatlarımız dinizimizi ögrenecekse bunu,bu işi meslek edinen alim insanlardan ve yanlışsız-eksiksiz,beyni yıkanmadan,baskı kurulmadan ögrenmeli.tıpkı biz çocukken nasıl camiden kaçıyorsak,çocuklarımızda bu derslerden kaçacaktır...

hayır evlatlarımızın dinimizi ögrenmesini desteklşiyorum.nu neden yanlış geliyor bazılarına anlamıyorum
bence anaokulunda olmasında problem!ve ögreticilerde problem!
neden mi:liseyi bitiren herkes anaokulu-kreş ögretmenliği yapabiliyo bu şahıs nasıl din dersi verebilir benim çocuguma,ne kadar yeterli olabilir.kesinlikli hiç!!!!

onun için eger evlatlarımız dinizimizi ögrenecekse bunu,bu işi meslek edinen alim insanlardan ve yanlışsız-eksiksiz,beyni yıkanmadan,baskı kurulmadan ögrenmeli.tıpkı biz çocukken nasıl camiden kaçıyorsak,çocuklarımızda bu derslerden kaçacaktır...
çocuklarınızı tek başına camiyede göndermeyin bence..hiç bir yere aslında..

çocuklarınızı tek başına camiyede göndermeyin bence..hiç bir yere aslında..
KESİNLİKLE O ESKİDENMİŞ CNM BİZ KÇÜKKEN ELDE KURAN GİDERDİK CAMİYE ŞİMDİ İMAMDAN BİLE ŞÜPHELENİRİM O DERECE OLDU ORTLIK

Back
X