• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anaokunda wcde kapali kalmak

Konu sahibine her konuda hak verdim. Okulla görüşmeli, ihmelleri dile getirmeli.

Ancak bir konuya takıldım kaldım. Yardımcı abla tabi ki tuvalete kadar eşlik etsin ama kızınızın tuvalet sonrası temizliğini yapmasın. 5 yaşında bir çocuğun bu temizliğini siz de yapmayın hatta. Psikolojisinden, kişilik gelişiminden dem vurup kişisel temizliğini hiç tanımadığı, aileden olmayan birine yaptırmak çok çelişkili. Bırakın kendi yapsın, önceleri tam yapamasa da zamanla öğrenir. Çok tehlikeli bir şey bu.

Ayrica 5 yas cocugun cinsel organini merak ettigi bir yastir. Oraya dokunulmasindan haz alir. Annesinin bile dokunmasi yanlis. Cocuk temizligini kendisi yapabilmeli.

Konu sahibine her konuda hak verdim. Okulla görüşmeli, ihmelleri dile getirmeli.

Ancak bir konuya takıldım kaldım. Yardımcı abla tabi ki tuvalete kadar eşlik etsin ama kızınızın tuvalet sonrası temizliğini yapmasın. 5 yaşında bir çocuğun bu temizliğini siz de yapmayın hatta. Psikolojisinden, kişilik gelişiminden dem vurup kişisel temizliğini hiç tanımadığı, aileden olmayan birine yaptırmak çok çelişkili. Bırakın kendi yapsın, önceleri tam yapamasa da zamanla öğrenir. Çok tehlikeli bir şey bu.
sanırım tuvalet temizliğini kendi yapıyormuş.
bazıları olayı abarta abarta yorum yaptığı için yanlış anlaşılmalar oluyor.
konu sahibi neden temizliğini yapmıyor diye sitem etmiyor :KK66:

Ayrica 5 yas cocugun cinsel organini merak ettigi bir yastir. Oraya dokunulmasindan haz alir. Annesinin bile dokunmasi yanlis. Cocuk temizligini kendisi yapabilmeli.
Üstü kapalı bunu anlatmaya çalıştım ben de aslında. Ve önüne gelenin dokunduğu bir yerin mahrem olduğunu, dokunulmaması gerektiğini kavrayamaz bu çocuk. Yarın öbür gün taciz edilse farkına varmaz.

sanırım tuvalet temizliğini kendi yapıyormuş.
bazıları olayı abarta abarta yorum yaptığı için yanlış anlaşılmalar oluyor.
konu sahibi neden temizliğini yapmıyor diye sitem etmiyor :KK66:
İlk başta temizliğini yapamıyor, sırf bunu kabul ettiler diye bu okulu tercih ettim demiş. Sonradan döndüyse bilmem.

ya ben şuan bir anaokulunda müdürüm. bir veli var anlatamam. adm ile kadının evlilik durumu şüpheli? adam çok garip tavırlr sergiliyor çocuk inanılmaz derecede asosyal uyum problemi yaşıyor kadın iyi niyetli biri ama adam hergün çocuğu okuldan alırken çocuğumun yüzü neden gülmüyor bir problem mi yaşadı? morali neden bozuk? neden oyun oynatmadınız? resmi belgedeki sorular neden çok ayrıntılı? çocukları fişliyorsunuz. vs. vs. inanın cinim tepeme çıkıyor bu adamı gördükçe her seferinde gülümseyerek karşılıyorum dengesiz tavırlarını sözlerini görmezden geliyorum. ne idüğü belirsiz, çocuğun öz babası olup olmadığı belli olmayan, aile yaşantısı normal olmayan birinin ithamları karşısında öğretmende bende bıktık. dayanamayıp birgün kaydını sileceğim olan çocuğa olacak. yeter yahu. biz insan değilmiyiz herşey öğretmenden beklenir veli olarak bizde sizden çocuklarınıza terbiye ahlak eğitimi vermenizi istiyoruz. evde yaşayıp çok takmayacağınız problemlerin okulda yaşanması durumunda biraz anlayış bekliyoruz. hangi aklı başında öğretmen çocuğun tuvalette kapalı kalmasını ister? bir hata var ama tek öğretmeni yargılamayın hayatta herşeyin olabileceğini düşünün ve sukunetle olaylara yaklaşın.

İlk başta temizliğini yapamıyor, sırf bunu kabul ettiler diye bu okulu tercih ettim demiş. Sonradan döndüyse bilmem.
bu yorum gözümden kaçmış.
eğer böyle bişey varsa çok yanlış.
3.5 yaşındaki oğlum kendi temizliyor,kesinlikle dokunmuyorum.
ayrıca bunu hiçbir veli talep etmemeli,ben annesi olarak tiksinmeyebilirim ama
temizlemek zorunda değiller.

Ayy iyi ki anaokul ogretmeni filan olmamisim. Yok cocumun kukusunu yika, yok cocumun ustunden gozunu ayirma, bu ne yaa. Gercek dunya boyle degil. Dunyaya dönün sayin veliler!!!

Ben de anaokulunda stajerlik yaptım uzun süre. Bu sene mezun oluyorum. Çok iyi hatırlıyorum bir veli kızım çorbasını tek yiyemez ekmek doğarıp çorbasını içir diye her sabah tembihliyordu. Hiç birinde yapmadım. Her akşam da veliye söyledim. Kızı yemek yiyemiyordu. En son sogradan o kalkıyordu. Herkesten geç uyku odasına gidiyordu bu yüzden. Veliai ne sorunlar çıkardı. Düşünün paşanın isyeğini : 13 kişilik 4 yaş sınıfında tüm çocukları bırakıp onun kızına yemek yedireceğim. Gaa sonra ne öi oldu ? 3 hafta sonra kızı yemek yemeyi öğrendi. Ben o veliyi dinleseydim kızı yemek yemeyi öğrenemeyecekti. Velilerin her dediğini yaparsak işin içinden çıkamayız. Çocukların kendi hihyenlerini sağlamayı öğrenmeleri gerek. Hiç bir öğretmen yadayardımcı kadın çocukların kuykusunu temizlememeli. Veli de bunu talep edemez. Öğretmenin görevi çocuğun poposunu silmek değil poposunu nasıl sileceğini öğretmektir. Balık verme tutmayı öğret hesabı

Ofkelenmekte haklisiniz. Acaba mudurun haberi varmi? Bence mudurle gorusun.

Yanlış biliyorsam düzeltin de öğretmenler çocukların temizliklerini yapmaz.
Eşlik eder, el yıkamasını söyler vs ama kendisi yapmaz.
Çalıştığım okullardaki hiç bir öğretmen bu tarz bir temizlik yapmamıştır.

Soğru biliyorsunuz
Velinin anlayamadığı nokta da budur
Anaokulunaki işleyişi evdeki düzen ile karıştırırlar ve sınıfta tek kendi çocukları olduğunu düşünebilirler
Veli evde bir çocukla baş edemezken okulda öğretmenin En az 10 çocuğun kakasıyla uğraşmasını beklerler

Ay elin ogretmeni benim cocugumun seyine mi dokunacak? nasi bi talep bu. Birak pis kalsin. Temizlemesin aksam evde ben temizlerim. Cok ayip cok yanlis seyler bunlar ya.

Ay elin ogretmeni benim cocugumun seyine mi dokunacak? nasi bi talep bu. Birak pis kalsin. Temizlemesin aksam evde ben temizlerim. Cok ayip cok yanlis seyler bunlar ya.
Yapmaması gerek zaten ama gönül rahatlığıyla isteyenler de varmış demek ki.

Tüm yorumları okudum. İki tane çocuğum olduğu için herkesin bu konuyla ilgili ne düşündüğünü merak ettim. Evet bana göre yardımcı lavaboda eşlik edecek dendiyse ve etmediyse bu bir problem fakat neden tel arayıp öğretmenle konuşmuyorsun diyenlere çünkü öğretmenin/yetkilinin tel yok bende demek de ihmal değil mi???

Tüm yorumları okudum. İki tane çocuğum olduğu için herkesin bu konuyla ilgili ne düşündüğünü merak ettim. Evet bana göre yardımcı lavaboda eşlik edecek dendiyse ve etmediyse bu bir problem fakat neden tel arayıp öğretmenle konuşmuyorsun diyenlere çünkü öğretmenin/yetkilinin tel yok bende demek de ihmal değil mi???
doğru devlet veya özel farketmez öğretmenin veya yardımcısının iletişim numaralarını almak gerekiyor. Dünyanın binbir türlü hali var çok daha ciddi bir olay da gelebilir insanın başına.

Haklısınız.Bir zahmet çocukları okula göndermeden öğretsinler kişisel temizliklerini.Öğretmen bakıcı değil ki.Ama bazı veliler var ki çocuklarını sırf başından savmak için gönderiyor.Bizim bir komşu 6 yaşına kadar bezledi çocugu.Çocuk konuşamadıgından ya da anlamadıgından da değil.Küfür bile edebilecek bir kelime haznesi vardı.Çocuk okula başlarken bıraktırdı diye biliyorum çocuk tuvalet eğitmini bilmezken temizliğini yapamayacak tabi.Her şey velide bitiyor.Hiç bir öğretmen çocuk altı temizlemek zorunda değil.Kreşlerde bile tuvalet eğitimi verilmiş çocuk isteniyor.

yok canım bunu diyen konu sahibi değil,ikizleri olan başka bir üye.:KK66:

o değilde bu cocuklar olaylarla basa cıkmayı güçlü olmayı nasıl öğrencek ,:KK51:
Haklısınız.Bir zahmet çocukları okula göndermeden öğretsinler kişisel temizliklerini.Öğretmen bakıcı değil ki.Ama bazı veliler var ki çocuklarını sırf başından savmak için gönderiyor.Bizim bir komşu 6 yaşına kadar bezledi çocugu.Çocuk konuşamadıgından ya da anlamadıgından da değil.Küfür bile edebilecek bir kelime haznesi vardı.Çocuk okula başlarken bıraktırdı diye biliyorum çocuk tuvalet eğitmini bilmezken temizliğini yapamayacak tabi.Her şey velide bitiyor.Hiç bir öğretmen çocuk altı temizlemek zorunda değil.Kreşlerde bile tuvalet eğitimi verilmiş çocuk isteniyor.

Ya mesela dusunuyorum bi cocugum olur ogrenmesi gec oluyodur. El becerileri iyi degildir. Bi yerini temizleyemiyodur olabilir. Bikac saat pis kaliversin o zaman da. Ogretmenin dokunmasi cok yanlis. Eve gelsin ben kuvete atarim temizlenir.

arkadaşlar anaokulunun bir amacı da budur zaten özbakım becerilerini geliştirmek. bir temizleyemez iki temizleyemez üçüncü de temizler. aynı şey yemek için de geçerli. bazı velilerim geliyorlar bana benim çocuğum tek başına yemek yiyemiyor yardımcı yedirebilir mi? diye hayır efendim yediremez. 1 döker 2 döker üçüncü de çok da güzel yer. onun döktüklerini yardımcıma temizletiyorum zaten. siz böyle yaptıkça çocuk kendi kendine yetemiyor biraz serbest bırakın onları. elin avrupalısı 15ine gelince bırakıyo çocukları dışarı bizde de 18inde üniversiteyi kazanınca o yaşta ailelerimizden ayrılıyoruz diye ağlıyoruz. bırakın birey olsunlar. konunun uzmanı olarak yorumum budur.

konu başka bir yere sapmasında ben konu sahibinin hangi branşta eğitimci olduğunu sorgular oldum yazdıklarını okudukça...yazım yanlışları ile dolu bir anlatım..şeyler muydular birleşik kelime hataları dolu(hadi telefondan girip yazıyor)..cümleler betimlemeler saymıyorum bile..ki ben eğitimci değilim..eğitimci olunca daha bir şiddetli mi sorgulanıyor bu tür durumlar onu da anlamadım..tam tamına yorumlarını yeni okuyabildim her öğretmenim diyen üyeye bende eğitimciyim diye cevap verilmesi ...bilemedim acayip dikkatimi çekti..

Back
X