andımızın ne gereği var diyen bi komşum

Benimde lisede bi kaç arkadasım 'İstiklal Marşı'mızı okumak istemediklerini , mecbur olmadıklarını söylüyolardı.Tarih dersinde Atatürk'ün hayatının işlenmesinede kızıyolardı bizene ondan diyolardı.Böyle insanlara ben ne diyeceğimi bilemiyorum.Tek diyeceğim 'Ne mutlu Türküm diyene!!!!! :72::72::72:

Son düzenleme:
o beyınsız yaratıktan elımı etegımı cekerdım sizin yerınızde olsam, o günde de bi guzel agzının payını verırdım tarıh dersı verırdım ona uzun uzun...

bu yıl ki kanunlara göre ortaokul öğrencileri andımızı okumuyor 1-2 yıla ilkokula da iner.nimet cubukcu nun bakanlığı zamanında okunmasın diye söylentiler çıkmıştı bu yıl yürürlüğe girdi ...

bu yıl ki kanunlara göre ortaokul öğrencileri andımızı okumuyor 1-2 yıla ilkokula da iner.nimet cubukcu nun bakanlığı zamanında okunmasın diye söylentiler çıkmıştı bu yıl yürürlüğe girdi ...

evet millet biz olarak bön bön baktıkça daha çookkk yenilik adına köhneleşiriz

ben böyle konuşan cok insan gördüm şimdiye kadar şaşırmadım yani..görüşmek istemiyorsanız günden çekilin sinir olacagınıza ilişkinizi kesin..benim eşim kürt babam karadenizli anneannem arap kökenli babaannem de çerkez ama ben türküm bütün karışıklığıma rağmen türk olduğumu düşünüyorum ve bu durumdan mutluyum keşke herkes iyi niyetli olsa ayrımcılık olmasa şiddet olmasa insanlık olsa sadece, şu ırk meselelerini sevmiyorum hiç..

Bir şey demeden iyi sabretmişsiniz. Ben evimden kovardım. Ne demek Hakkari'den öteye sınır çekmek. Allah cezasını versin böylelerin. Bu kadınla bir daha görüşmeyin bence. Resmen Türk düşmanı. Ama eğer görüşecem diyosanız Andımızı çerçeveletip duvarınıza asın. Yeterli cevap olur ona.

Ben böyle insanlarla karşılaştığım da ister istemez tartışıyorum, tartışmadan kastım sözlü tabiyki.
Haklısınız sinirlenmekte ben milliyetçi değilim lakin milli bilinci yerinde olmayan insanları da eleştirmekte sonuna kadar özgürüm. Bir insan Türküm demekten rahatsızlık duyuyorsa bunda bir abeslik vardır. Fransıza, İngilize, Almana vs sorsan sen Fransızım demekten rahatsızlık duyar mısın diye eminim gülecektir. Modernlik milli değerlerden vazgeçerek değil, İnsanların kıyafetiyle, konuşmasıyla, düşünmesiyle, eğitimiyle, başarılarıyla mümkün olabilir. Atatürk'ün modernleşme adına icraatlarıyla insanları dinden soğuttuğunu iddia eden kesimin modernleşme adına milli değerlerinden vazgeçerek muz cumhuriyeti gibi kabilelerin yada üç beş çaputçunun isteklerine baş eğmesini destekliyor olması da ayrı bir ironi!

Back
X