• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anemiyi yenebilen var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.829
51.653
798
Ben artık ilaçlardan filan ümidi kestim çünkü kullanıyorum bir süre artıyor sonra tekrar aynı.
İleri derece anemi var bende ve tam sınırdayım.
Bunun da altına düşerse doktor kan vereceklerini söyledi.
İki merdiven çıksam tıkanıyorum, çarpıntım oluyor, elim ayağım titriyor, zaten çok soluk da bir tenim var
Suratımdan belli yani
Sizin doğal çözümleriniz var mı?
Bir dönem her gün bir fincan pekmez içiyordum bıraktım yine aynı

Dalak ye ve aneminin asil sebebi ne?? Onu cozumle.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben :3:
Canim hergun pekmez uciyorum bir cay bardagi.
Bazense onu su bardagina koyup azicik sicak su koyup iciyorum.
Findik uzum sürekli yiyorum zaten.
Bunları yaptigim sürece sikinti yok.
İlaçlar şuruplar etki etmiyor.

aynen o hapları filan çok kullandım etkilemiyor
peki bu dalaklı filan (:120:) diyeti ne kadar sürdürmek lazım sürekli mi :26:
önemsemedikçe bu hale geldi artık iki koşsam tıkanıyorum :19:

Ben artık ilaçlardan filan ümidi kestim çünkü kullanıyorum bir süre artıyor sonra tekrar aynı.
İleri derece anemi var bende ve tam sınırdayım.
Bunun da altına düşerse doktor kan vereceklerini söyledi.
İki merdiven çıksam tıkanıyorum, çarpıntım oluyor, elim ayağım titriyor, zaten çok soluk da bir tenim var
Suratımdan belli yani
Sizin doğal çözümleriniz var mı?
Bir dönem her gün bir fincan pekmez içiyordum bıraktım yine aynı

Anemiden kanser gibi bahsetmissiniz:) yenmek falan:)

Şaka bir yana, aneminin sebebi ne? Sebebi bulunamadiktan sonra kullandiginiz ilaclar akintiya karsi kurek çekmeye calismaktan öte bir ise yaramaz.

off en dertli olduğum durum :25: pekmezler üzümler ne denemedim ne yemiyorum ki. bıktım valla. üstelik benim ki genetik annemle babam kan alıyor dışarıdan. ilaç milaç fayda etmiyor :25:

Anemiden kanser gibi bahsetmissiniz:) yenmek falan:)

Şaka bir yana, aneminin sebebi ne? Sebebi bulunamadiktan sonra kullandiginiz ilaclar akintiya karsi kurek çekmeye calismaktan öte bir ise yaramaz.

Allah korusun kanser gibi değil tabii ki ama mesela 3. katta oturuyorum bana işkence merdiven çıkmak ve sürekli yorgunum, uyukluyorum.
Çarpıntım oluyor ellerim titriyor :25:
Bilmiyorum ki doktor ne ilaç verdiyse kullandım :25:

aynen o hapları filan çok kullandım etkilemiyor
peki bu dalaklı filan (:120:) diyeti ne kadar sürdürmek lazım sürekli mi :26:
önemsemedikçe bu hale geldi artık iki koşsam tıkanıyorum :19:

Bir omur yapacaksin mecbur.
Yoksa bir yerde düşer kalirsin.
2 tüp kan verdimde hastanede bayildim geçenlerde ben.
Birde ispanak ye bol bol..

off en dertli olduğum durum :25: pekmezler üzümler ne denemedim ne yemiyorum ki. bıktım valla. üstelik benim ki genetik annemle babam kan alıyor dışarıdan. ilaç milaç fayda etmiyor :25:

Beni anlıyorsun o vakit insanı çok yoruyor çünkü :25: benim de annemden miras malesef o da nerden baksan 20 yıldır ilaç kullanıyor.
hani insanlara önemsenmeyecek bir şeymiş gibi geliyor ama gündelik hayatını kötü etkiliyor.
çarpıntı yorgunluk titreme üşüme vs.
ben de önceden basit bir şey sanırdım öyle sana sana ilerledi

Bir omur yapacaksin mecbur.
Yoksa bir yerde düşer kalirsin.
2 tüp kan verdimde hastanede bayildim geçenlerde ben.
Birde ispanak ye bol bol..

nerde tadı çirkin şey var faydalı :1:
ahah aynısı bana da oldu ceylin kanı alan "burda mısın, bizimle misin?" derken filmlerdeki gibi her şey birden küt... :27:

Allah korusun kanser gibi değil tabii ki ama mesela 3. katta oturuyorum bana işkence merdiven çıkmak ve sürekli yorgunum, uyukluyorum.
Çarpıntım oluyor ellerim titriyor :25:
Bilmiyorum ki doktor ne ilaç verdiyse kullandım :25:

Şimdi burdan da tani koyma işi yapilmaz ama, anemi bir hastalik degildir bir semptomdur. Karnimiz cok siddetli.agrisa agri kesici mi aliriz yoksa "ya bu agrinin sebebi ne ola ki, ona gore ilac kullanayim mi?". Genc kadinlarda anemi cok sık görüldüğü icin tetkik yapmadan demir tedavisi verilir ama akabinde yine dusuyorsa burda ne var diye bakmak lazim.

Şimdi burdan da tani koyma işi yapilmaz ama, anemi bir hastalik degildir bir semptomdur. Karnimiz cok siddetli.agrisa agri kesici mi aliriz yoksa "ya bu agrinin sebebi ne ola ki, ona gore ilac kullanayim mi?". Genc kadinlarda anemi cok sık görüldüğü icin tetkik yapmadan demir tedavisi verilir ama akabinde yine dusuyorsa burda ne var diye bakmak lazim.

haklısın belki de özele gitmek lazım önemsemedikleri için

Beni anlıyorsun o vakit insanı çok yoruyor çünkü :25: benim de annemden miras malesef o da nerden baksan 20 yıldır ilaç kullanıyor.
hani insanlara önemsenmeyecek bir şeymiş gibi geliyor ama gündelik hayatını kötü etkiliyor.
çarpıntı yorgunluk titreme üşüme vs.
ben de önceden basit bir şey sanırdım öyle sana sana ilerledi

Kansızlığın nesi önemsenmeyecek bir şey tövbe tövbe. Benzinsiz araç çalışır mı? Kansız nasıl yaşanılır hayret yani
Yokuş çıkamıyorum kalbim çarpıyor ani hareket etsem başım dönüyor hele de kronik yorgunluk sürünerek kalkıyorum yataktan
keçi boynuzu iyi geliyormuş onu denemedim onuda yapıp içmek lazım

Evet dalak. Benim b12 eksikliginden kaynakli anemim vardi ve dalak ciger sagolsun son alti aydir ignesiz yasiyorum.

Kansızlığın nesi önemsenmeyecek bir şey tövbe tövbe. Benzinsiz araç çalışır mı? Kansız nasıl yaşanılır hayret yani
Yokuş çıkamıyorum kalbim çarpıyor ani hareket etsem başım dönüyor hele de kronik yorgunluk sürünerek kalkıyorum yataktan
keçi boynuzu iyi geliyormuş onu denemedim onuda yapıp içmek lazım

valla ya hele yokuş çıkmam gereken bir yerde yaşıyorum mahvediyor
ben ondan çok içtim canım ama bırakınca yine aynı oluyor
bozukluk nerde onu bulmak lazım yukarıdaki arkadaşın dediği gibi sen en son ne zaman gittin kontrole?
ben özele gidicem olmazsa

Evet dalak. Benim b12 eksikliginden kaynakli anemim vardi ve dalak ciger sagolsun son alti aydir ignesiz yasiyorum.

Çok geçmiş olsun arkadaşım, bir kez tatmakta fayda var kaç günde bir yiyorsun :26:

Bende sizdenim demir eksikliği mi problem ?
İlaçlar fayda etmiyor şöyle etmiyor bırakınca yine aynı ben anlamadım bu işi
Özele de gittim devlet hastanesine de ilgi yok neyden kaynaklandığıyla ilgilenmiyorlar
Adet kanamaları çok olabilir vs vs bir kaç sebeb sayıp yolluyolar bıktım bende.
Pekmez falan içtiğimde bir nebze daha iyi onlardan da çabuk sıkılıyorum ne yapmak lazım bilmiyorum .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X