anensefali sipina bifida lütfen yasayanlar okusun

meleqimmm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2015
56
5
Merhaba kizlar ben bebegimi anensefali nedeni ile 14 haftalikken kaybettim bu benim ikinci bebek kaybedisim ilk bebegiminde kalbi atmadi benimle ayni seyleri yasayan var mi

Benimde ayni nedenden sali gunu alindi bebegim.tup bebekti benim.ikinci denememde tutmustu dondurulmus embriyolarla.sali gunu 11.haftamda gule oynaya ikili tarama testine gittik.ama....bebegimin kafatasi olusmamis.beyni disardaymis.kaburgalari olusmamis kalbi disardaymis.yasamiycak ölücek dediler.hemen oracikta kurtajla aldilar bebegimi.daha yarim saat oncesinde kalbinin atisini gordum usgde.Allahim tarifsiz bir aci.Allahim sana da bunu kimseye yasatmasin ama yasayanlara sabirlar versin.iki gundur kendimde degilim.neden oldu niye oldu.yine olcakmi.ben gunaha mi girdim ona kiyarak.bu sorular rahat birakmiyo beni.Allah sabir versin.insallah bidahaki gebeligin saglikli olur saglikla kucagina alirsin....

kızlar aynı sorunla değil ama ben de bebeğimi kaybediyorum ve içim çok yanıyor bu üçüncü olacak. her araştırmayı yaptırdık ama sebep bulunamadı. ilk iki gebeliğimde kalp atışını duyduk sonra kalbi durdu. şimdi ilk öğrendimden beri beta hcg hızlı ilerlemiyor of of cidden ne zor şey evlatla denenmek. herkese bol sabır diliyorum içinde bana da.

Benimde ayni nedenden sali gunu alindi bebegim.tup bebekti benim.ikinci denememde tutmustu dondurulmus embriyolarla.sali gunu 11.haftamda gule oynaya ikili tarama testine gittik.ama....bebegimin kafatasi olusmamis.beyni disardaymis.kaburgalari olusmamis kalbi disardaymis.yasamiycak ölücek dediler.hemen oracikta kurtajla aldilar bebegimi.daha yarim saat oncesinde kalbinin atisini gordum usgde.Allahim tarifsiz bir aci.Allahim sana da bunu kimseye yasatmasin ama yasayanlara sabirlar versin.iki gundur kendimde degilim.neden oldu niye oldu.yine olcakmi.ben gunaha mi girdim ona kiyarak.bu sorular rahat birakmiyo beni.Allah sabir versin.insallah bidahaki gebeligin saglikli olur saglikla kucagina alirsin....
Canim doktor sanadami folik asit eksikligi soyledi ne gibi bir tedavi onerdi cok üzüldüm allah yardimcimiz olsun

Canim doktor sanadami folik asit eksikligi soyledi ne gibi bir tedavi onerdi cok üzüldüm allah yardimcimiz olsun
Amin canim.cok zor bir acıymış.Allah birdaha yasatmasin.bana doktorum folik asitten hic bahsetmedi.zaten 4yildir tedavi goruyordum ve zaten surekli folik asit aliyordum.ama kafama cok takildi kontrole gittigimde sorcam bunu.bana tamamen sanssizlik dedi.1000de 1 gorulen bi durum dedi.bebegimi kromozom analizine gonderdi.sonuclar gelince konusuruz dedi..

Canim anensefali yasa anomaliler folik asit eksikligine bağlanıyor doktoruna sor ben aldim 3 gündür kullanıyorum 7 8 ayda kullanmayi düşünüyorum cok arastirdim tek sonuc bunu buldum Doktorlar da hep bunu söylüyor

canim doktor sana herhangi bi tedavi onerdimi yada genetik arastirma yaptirdin mi

canim doktor sana herhangi bi tedavi onerdimi yada genetik arastirma yaptirdin mi
Tahlil sonucu gelince konusalim dedi.bebek kromozom analizine gitti.bir ay sonra gelir sonuc dedi.ben simdi hamile kalabiliyorum diyebilirmiyim dedim evet dedi.6 ay deniycez simdi dedi.yani 6 ay normal yoldan kalmami bekleyecek.sonuc gelsinde oyle tedevi yontemini konuscaz yani.
Senin bebegini gondermediler mi sebebini arastirmaya.doktorun ne dedi tedavi yontemi icin

Benim bebegimi alkollü suyub icine doğumdan sonra koydukları icin dokulari ölmüş genetik araştırma Merkezi kabul etmedi eşimle bursaya yada istanbul a gitneyi düşünüyoruz kan tahlili verip genetik kontrol icin ama sonuç alabilirmiyiz bilmiyorum senindoğumuun ne zaman oldu canım korunma biraktin mi ben folbiol aldim simdilik doktorum kesin al ic dedi 12 gündür kullanıyorum 2 3 ay kullanıp oylegitmeyi düşünüyoruz ama senin bebeğin dede anensefali vardi folbiol kullan tekrar rabbim yasatmasin simdi benim bebegim mezar da :KK43:(

benim de 13.haftalık gebeliğim aralıkta sonlandırıldı ense kalındı kalbi durdu kendiliğinden ilkinde de kendiliğinden kalbi durdu genetikte bir sorun çıkmamıştı ikincinin genetik sonuçlarını öğrenmedim öğrenemedim öğrenmek istemedim aramadım dr umu iki kez kürtaj oldum yani.herkese geçmişler olsun.bu arada kanda pıhtılaşma var iğne kullanmıştım ikincide eşimle bizim genetik testimiz temiz.

Genetik araştırma merkezi ne mi kan tahlili verdiniz yoksa bebegi patalojiyemi gonderdiniz canim sonuc ne olarak çıkıyor

Arkadaslar banada ayni teşhis konuldu bir umut yazılarınızı okuyorum acaba bebek sahibi oldunuz mu meleklerinizi sarıp sarmayalabildiniz mi..öyle aklımda sorular var ki..suan ne durumdasiniz

Arkadaslar bnm de kromozom sayimi sonucu geldi. 9.kromozomda uc tane varmis iki yerine. Dr lar olabilio bu sekilde sagliksiz oldugu icin devam etmemis sonlandirms dediler. Igne kullanmistim onda kanda piht.var.

X