Anestezi korkum

Aslında anesteziden korkacak birşey yok tıp çok ilerledi herkes nasıl girip çıkıyorsa sende girip çıkarsın. Benim daha önce ki ameliyatım çok uzun süreceği için ve daha önce de yüksek tansiyondan ufak çaplı bi beyin kanaması atlattığım için spinal yaptılar. Zaten ameliyata girmeden önce bi dünya kan alıp test yapıyorlar ona göre anestezi doktoru karar veriyor herşeye. Benim durumum biraz farklıydı beni spinal yapmak zorunda kaldılar ama serumdan da Sedasyon verdiler o da genel anestezi gibi uyuttu baya beni ilk ameliyatımda çok korkarak girdim elim ayağım tiritreye titreye ama seni sakinleştiriyorlar içeride. Ve ben 4,5 saat ameliyat oldum spinal ile ama işte verdikleri sedasyonla ilk 2,5 saat uyumuşum sonra bi uyandım tekrar uyumuşum sonra bi daha uyandım bi baktım ameliyathaneden çıkıyorduk zaten sen zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun uyumuş ve uyanmış gibi oluyorsun
Uyanma esnasın da, sesleri duyuyormuşsun ama gözlerini açamıyormuşsun.İşte benim korktuğum tek nokta o:KK17:Kapalı alan korkusu olan birisi olarak, ameliyattaki tek korkum bu maalesef

Uyanma esnasın da, sesleri duyuyormuşsun ama gözlerini açamıyormuşsun.İşte benim korktuğum tek nokta o:KK17:Kapalı alan korkusu olan birisi olarak, ameliyattaki tek korkum bu maalesef
Yok canım öyle birşey ben genel anestezi olmadığım halde duymadım o dedikleri bin de bir olan birşey anestezi doktorunun az doz vermesiyle yani ayarlayamamasıyla alakalı. Çevremde o kadar tanıdığım ameliyata girdi kimse duymadı birşey

Hayır ya bence öyle birşey yok seside aynı anda duydum gözümüde aynı anda açtım zaten ameliyathaneden sonra uyandırma odası diye biyer var oraya alıyorlar iyice kendine gelmeden odana çıkarmıyorlar mesela başımda çok tatlı bir hemşire vardı başımı geriye almış çeneme bastırıyordu uyandım sonra aç gözünü canım aç gözünü dedi beni duyuyormuşsun dedi yutkun dedi sonrada çok güzel bir bebeğin oldu annesi hadi uyanda emzir dedi :))

Hayır ya bence öyle birşey yok seside aynı anda duydum gözümüde aynı anda açtım zaten ameliyathaneden sonra uyandırma odası diye biyer var oraya alıyorlar iyice kendine gelmeden odana çıkarmıyorlar mesela başımda çok tatlı bir hemşire vardı başımı geriye almış çeneme bastırıyordu uyandım sonra aç gözünü canım aç gözünü dedi beni duyuyormuşsun dedi yutkun dedi sonrada çok güzel bir bebeğin oldu annesi hadi uyanda emzir dedi :))
Bana anlatan kişinin yalancısıyım ben.
Kadın, sesleri duyuyordum ama bir türlü gözümü açamadım diye anlattı.

4 kez genel anestezi ile ameliyat oldum beşincisi de yakında olacak.
Ben seviyorum derin derin uyumayı ya..Ne güzel sarhoş gibi kafa bomboş uyanıyorsun ne dert ne tasa kalıyor o an ;-)
Merak etmeyin korkacak hiç birşey yok.

Bana anlatan kişinin yalancısıyım ben.
Kadın, sesleri duyuyordum ama bir türlü gözümü açamadım diye anlattı.
Ameliyat sirasindami sesleri duymuş ta uyanamamis yoksa bitince mi?
Çünkü o ağırlık ve uyumaya devam etme isteği oluyor ameliyattan çıkınca bir süre ve çok normal.istemsizce kapanıyor gözler ama sesleri duyuyorsun.
Bundan bahsetmiştir belkide

Ameliyat sirasindami sesleri duymuş ta uyanamamis yoksa bitince mi?
Çünkü o ağırlık ve uyumaya devam etme isteği oluyor ameliyattan çıkınca bir süre ve çok normal.istemsizce kapanıyor gözler ama sesleri duyuyorsun.
Bundan bahsetmiştir belkide
Ameliyattan sonra. Ayıktırma esnasın da, biraz zor ayıkmış. Benim korkum da bu işte. Uyanmak isteyip de, gözlerini açamamak ve kapkaranlık bir dünyaya uyanmak ALLAH Muhafaza:KK17:

Ameliyattan sonra. Ayıktırma esnasın da, biraz zor ayıkmış. Benim korkum da bu işte. Uyanmak isteyip de, gözlerini açamamak ve kapkaranlık bir dünyaya uyanmak ALLAH Muhafaza:KK17:
Bu normal ama sadece bir yarim saat filan sürüyor ve tam uyanamamak gibi olmuyor aslında.Bilincin yerindeyse zaten problem yok.

Back
X